måndag, oktober 19

Ska ni eller ska ni inte?

Vaccinera er. Jag ändrar mig hela tiden. Mest känner jag nog solidaritet med svenska folket. Samtidigt, blir det några bieffekter? Och, kanske största frågan av alla: VAR gör man det om man gör det? Blir jag kallad någonstans? Måste jag själv anhålal om någon slags tid?

Svinigt är vad det är!

21 kommentarer:

Loppanlej sa...

Jo, jag har tänkt vaccinera mig och planen är att jag ska ta mina kids i hand, gå till gamla gympasalen (!) och få mig en spruta! ooh va roligt...

Annie - PD sa...

Nä, inget vaccin här som det känns i dagsläget...

Minna sa...

Vet inte... vi får det på jobbet isånna fall.
Jag är inte så sugen. Jag var förut men så fort mediahetsen la sig så svalnade mitt intresse...

Charlotta sa...

Ja, oj, jag funderar på det där. Egentligen borde jag ju men så är jag så himla spruträdd. Jag fick ont i magen förut när jag såg på nyheterna: "Om två veckor börjar vaccineringen". Men jag ska nog, tror jag... eller ja.. (Fast sen funderar jag lite på om jag inte redan har haft den där svininfluensan också.)

Frida sa...

Immunolog som jag är så är jag positiv till vaccinering, men om det blir krångligt så känner jag på mig att jag är för lat. Kommer de till jobbet så rullar jag upp ärmen.

Spiro sa...

Jag tänker vaccinera mig. Dels för att jag är vårdpersonal och dels för att Alexander är för liten för att själv få vaccin. Gör ju inget om jag själv skulle bli sjuk men känns himla jobbigt om Alex skulle åka dit. Det verkar som om de flesta får sitt vaccin via företagshälsan och dylikt men efter som du inte (?) tillhör riskgrupperna får du vänta ett litet tag till. :o)

anna sa...

jag ska självklart vaccinera mig! mest solidariskt.
jag fattar inte varför man inte skulle göra det? om det endast var en grupp i sverige som fick vaccin, skulle det ju bli ramaskri om diskriminering osv..

Anna A sa...

Vet inte om jag ska. Bor i Belgien och här vaccineras ENBART riskgrupperna. De andra som vill ha "utifallatt" får det inte... Så det blir att ta sprutan när/ om jag hälsar på hemma.

Sofie sa...

Jag ska vaccinera mig. Också mest av solidariska skäl. Dessutom arbetar min sambo som säkerhetsutvecklare inom landstinget här så jag tror inte jag har nåt val ;-) Vi har fått brev från just landstinget, och det som gäller är vårdcentralen och man får själv ringa och beställa tid. Fast det kanske är olika beroende på vilket landsting man tillhör?

Tänk så många "landsting" jag kunde få med i en enda kommentar
;-)

Birgitta sa...

Mannen ska ta i morgon eftersom han har astma. Barnen får i skolan efter lovet, en av dem har också astma. Jag tar mest för att de andra gör det, känner att då bör jag också, men jag får nog vänta lite till.

memilla sa...

Jag har fått mitt vaccin för en vecka sedan (vårdpersonal), det har gått bra för oss alla. Lite ruggiga har nog alla känt oss och lite ömma i armen som vid alla vaccinatiner. Du får en kallelse hem när det är din tur och barnen får det ju genom skolan men det vet du säkert redan. Är du en riskgrupp (svår hjärt- kärlsjukdom, svårinställd diabetes, astma osv) så får man själv ta kontakt med sin vårdcentral. Ja, så va det med det. Gå in på Krisinformation.se om du tvekar och har frågor, där står det jättebra!
Ha en bra dag!

barbalib sa...

Ja, for jeg har barn som er under tre år, og da blir man anbefalt å gjøre det her i Norge. Sønnen min kan ikke vaksineres, men han blir bedre beskyttet om pappaen og jeg gjør det :)

nattvinge sa...

Dottern redan vaccinerad och klar. I mitt fall kommer de till kontoret för att vaccinera oss, men eftersom jag sitter hos kund så kommer jag besöka min lokala VC istället, men jag är ju inte direkt i någon riskgrupp... Maken kommer jag att tvinga med våld... spruträdd

Kicki sa...

Jag har redan gjort det för jag har astma. Ska låta båda barnen göra det och tvinga mannen också. Det kan komma en andra våg av denna pandemi som blir mkt allvarligare och då kan sjukhusen bli överhopade av sjuka människor osv och det tycker jag vi ska undvika :). Och så gör jag det för dem så verkligen är i riskgrupperna (med fler sjukdomar än jag). Har en sådan in min närhet. Det är bara kolla i Vårdguiden på nätet vilka som har vaccin och sedan gå dit under deras öppettider. Skitlätt.

Jessica E sa...

Ska absolut vaccinera mig!!

Av följande skäl:

1) vara solidarisk mot andra så att jag inte smittar någon som kanske blir supersjuk av fluensan

2) Våra 2 barn är bägge under 3 år och kommer inte få vaccin alltså måste jag och maken vara friska så vi kan ta hand om dem

3)Jag tror på vaccin och inte på fett-doktorn :-D

Vår vårdcentral ska man kontakta så berättar de mer när vi som inte är i riskgrupp kan komma.

Linda K sa...

alla: mycket bra svar, tack. jag lutar åt att göra det nu.

...ja alltså inte vaccinera mig NU. men snart. när det nu blir.

...vem ÄR jag egentligen?

Ulrika sa...

Vaccinera mig. För att;

- jag har inte tid att vara sjuk
- solidariskt; bättre för alla om inte massor blir sjuka
- Har också tänkt tanken om biverkningar, men influensavaccin är ju faktiskt inte ngt nytt, massor med folk som vaccinerar sig varje år... det är inte så olika vaccin.
...så tänker jag!

Camilla sa...

jag ska inte vaccinera mig. som det ser ut nu iaf.

Linda K sa...

ulrika och camilla: olika bud!

Anonym sa...

Efter att ha konsulterat goda vännen som är barnläkare tror jag att jag och maken vaccinerar oss men inte barnen. Vi gör det för att vi tillhör den åldersgrupp som faktiskt har blivit sjukast (om man bortser från folk i riskgrupperna) samt för att vi behöver kunna ta hand om barnen. Barnen (samtliga under 7 år) vaccinerar vi inte eftersom det tydligen har visat sig att barn inte blir särskilt sjuka i influensan och att det är sannolikt att ett liknande virus kommer att komma igen i framtiden och då kanske i värre form. Tar man vaccinet har man bara skydd i ett år, tar man sjukdomen har man sannolikt skydd för livet. Eftersom risken för att barnen blir svårt sjuka är så låg vill vi heller bygga upp deras immunförsvar inför framtiden. Inget lätt beslut dock...
//Sara

Linda K sa...

sara: nej verkligen inte lätt att bestämma sig!