onsdag, mars 26

Men så passande

Ok gissa vem som inte kommer att kunna låta bli att titta på Barnmorskorna ikväll, fast personen i fråga tycker det är otäckt? Det övergår så min fattningsförmåga hur man kan vilja bli filmad under sin egen förlossning. Av ett tv-team???

Det hände att en kvinna ropade "nu får ni gå ut" precis innan hon krysatde ut sin bebis. Och då gjorde vi det. Vi försökte aldrig övertala någon att ligga och föda med ett leende på läpparna.

Vet ni, det tror jag inte ni skulle kunna åstadkomma ens med elektriska stötar och...varmt vatten?

13 kommentarer:

anna sa...

eller hur! men jag kommer också att sitta som klistrad...

Nike sa...

Ha, ha..verkligen passande! Men du kan ju alltid ta till "skabarakissa-tricket" när det börjar bli fööör otäckt!

Linda K sa...

fru a: känns som ens plikt eller nåt :P

lena: ja och det har jag ju verkligen fog för! här kissas det i parti och minut ;D

Anonym sa...

Kommer också att sitta som klistrad :-) Är som någon form av tvångshandling :-D Hörde ni kvinnan som födde med barnmorskeelev (i trailern)...Hon vrål-skrek-morrade och maken tittade upp från tidningen: "Vad håller hon på med"...MÄN!

Men något riktigt avskräckande att se (som jag såg inför dotterns födelse)är Förlossningskliniken på tv4 fakta. Födslar i USA med mammor som väger 300 pannor och inte varit i närheten av en MVC under hela graviditeten samt gått 4 veckor över tiden...Där krystar man på kommando och inte när kroppen säger till.

Linda K sa...

jessica e: usch nu ska vi inte ta till överkurs...

Petra sa...

Jag ska absolut inte titta :-O Jag har lust att slå på den barnmorskan i trailern som säger med ett überpedagogiskt tonfall "det är alldeles normalt att ha ont när du ska föda barn". Ja, och, ge mig knark ändå!!
Äh, don´t mind me, jag är bara lite allmänt grinig idag.

Linda K sa...

petra: ha ha ha, jag skulle nog ändå bli liiiite lugnad av det det om jag satt hemma och kreverade :)

Kajsa sa...

Och lika otänkbart som det är att de skulle få filma min förlossning, lika givet är det att jag kommer att sitta klistrad vid TV:n. Märkligt.

Linda K sa...

kajsa: ja såklart :D

Katharina sa...

Usch, lite mer än halvvägs in i min graviditet och med första barnet i magen känns det väldigt läskigt med Barnmorskorna. Mest för att jag inte vill veta förrän det är dags. En del av mig vill kolla, men resten av mig skriker "nej nej nej!". Så jag tror att det blir nej.

Linda K sa...

katharina: mm så känner jag med. fast jag har ju gjort det en gång. spelar ingen roll. äh jag kollar nog, kanske lite pappande, kanske skrämmer igång bäba? ;)

Anonym sa...

Tycker det känns peppande att se hur mycket man som kvinna ändå fixar trots smärta, trötthet och rädsla. Vilka krafter! Jag var så stolt över mig själv efter dotterns förlossning :-)

Det amerikanska programmet på tv4 fakta kan man se på för att sedan vara evigt tacksam över att få föda i Sverige :-)

Linda K sa...

jessica e: men jag tycker det är otäckt till gränsen på äckligt. ville nog bara glömma det efteråt. ändå ska det ses... :P