onsdag, mars 26

Bakom pensionärer

Jag uträttade pytte i förmiddags. Den som uträttar en förmiddag hamnar oundvikligen bakom pensionärer i kön. Pensionärer som ska lämna in trisslotter som dom vunnit 25 kronor på. Som ska köpa ett frimärke a 5 kronor (ett helt häfte på en gång, är du galen?!). Som på Ica vänder alla (visserligen sällan mer än 5-6 st) varor åt rätt kodhåll, vilket gärna tar sin lilla tid. Som inte hör vad expediten säger.

Men man väntar ju så gärna.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Pensionärer må vara en pina i sin seghet men som gammal kassörska måste jag säga att kodvändarna är värda en guldstjärna i boken. en rättvänd kod är som bomull för axlarna, typ :)

Linda K sa...

johanna: det förstår jag, och skäms lite :S

Anonym sa...

Jag är 25, var på ICA i förmiddags och vände alla streckkoder åt rätt håll. Tur att jag inte bor i Stockholm så jag hade fått Linda K flåsande i nacken ;)

Linda K sa...

linda: jag flåsade inte, jag väntade snällt :P

Petra sa...

Jag är också en manisk kodvändare...vill så gärna vara den perfekta kunden ;-)
Men annars har jag inget direkt tålamod, med andra that is

Frida sa...

Att vända koderna ät rätt håll är som en besatthet för mig. En gång har jag fått beröm från en kassörska, det gladde en pedantisk själ.

Linda K sa...

petra: va, vänder alla koder utom jag? shame on me!

frida: åååhhh jag dånar...

Solrosfrö sa...

Jag är en sån som knuffar korgen lite i smyg på hälsenorna på den som står framför och sölar... gamla tanter undantagna :) En typ A person har jag förstått att jag är. Otålig och energisk. Typ B:are är de som vänder sig om i kön och tittar bakåt å dagdrömmer. Man har säkert mycket att lära av varandra... Sa jag förresten att jag scannar själv nu för tiden? :D

anna sa...

jag med måste jag "erkänna" (fast nu självscannar jag mest). stod en gång i en julhandel bakom en man med en överfull kundvagn, han lassade upp allt i en bokstavlig hög på bandet. tyckte så synd om den späda lilla kassörskan så sen dess... räta led!

Linda K sa...

jessika: ooohhh självscanning ! ;)

fru a: duktig flicka!

Anonym sa...

Varför köpa ett helt häfte åt gången? Man kan ju dö innan man har använt upp det????

Jag höll på att bita alla pangschos som stod i det lokala mattemplet förra onsdagan klockan 17 och GNÄLLDE och KLAGADE på att det var så fuuuullllt och att det inte kom nånstans alls med sina rållatorer... Typ att de hade haft hela dan på sig att handla och en annan som jobbar varenda dag har ingen chans att handla någon annan tid. OBS! jag gnäller inte på att pangschisarna handlade kl 17, jag blev tvärarg när de klaaagade och gnällde och LED!!
suckar Betti

Anonym sa...

Och vad är grejen med alla olika portmonäer som pensionärerna har? Minst ett par, tre i genomsnitt, alla liiika svåra att hitta verkar det som...

Linda K sa...

betti: de e tuffa tider ;)

susanne: ha ha, är det så?

Anonym sa...

Oj, jag är tvärtom. Jag suckar över att alla pensionärer bara bergar upp alla sina varor på bandet utan någon reda alls. Tror aldrig jag sett en tant lägga varorna åt rätt håll!!