lördag, mars 29

iabloggar goes LindaK?

I begynnelsen, alltså 2005, när jag började blogga. Då fattade jag väl inte riktigt att det kunde vara logiskt att döpa bloggens url till samma som bloggens namn. Ia kallas jag av nära och kära, alltså Ia bloggar. Men jag är ju Linda K. Det vore ju mer rätt om url:en var lindak.blogspot.com. Kan man ändra sånt i efterhand? Och samtidigt ha kvar den gamla på nåt sätt så att jag inte bara verkar försvunnen? Eller får jag stå mitt kast som oerfaren och icke tänkande nybörjare?

Skit samma egentligen, kommer bara att tänka på det ibland.

14 kommentarer:

Jag är nästan som du sa...

jag har ett liknande problem. Min url innehåller mitt efternamn som ogift (har gift mig efter bloggstart). Men jag funderar på att byta till wordpress, och vad jag vet kan man flytta med hela bloggen - min bror gjorde det. Måste fråga honom...

JO sa...

Har samma grej! "Just like a deja vu"... Döpte dock min till något som ingen ens någonsin har, eller någonsin kommer att kalla mig för? Av någon skum och alldeles obegriplig anledning? Trodde väl inte att det var något jag skulle fortsätta med, jag bara testa liksom. Men nu när folk frågar om adressen så blir det alltid "Va sa du? Varför heter den så?" Eeeeh. Och det går inte att byta utan att folk måste ändra sina länkar och massa skit. Men iabloggar e ju i alla fall gullit :-P

Linda K sa...

agneta: att byta blogg och få med sig gamla innehållet funkar, det har jag sett flera göra. men bara url...?

johanna: ha ha, jag får kanske finna mig i den då :)

Anonym sa...

Det är bara att ändra url-adress i bloggspot, allt kommer med. Man gör det under inställningar nånstans. Nackdelen är väl att läsarna inte med säkerhet hittar tillbaka.

Linda K sa...

helene: nä det är ju det som är nackdelen. förrsvinner nuvarande helt då? man kan inte lämna nåt meddelande på gamal url:en?

Anonym sa...

Nää alltså då flyttar man ju hela med sig till nya url:en.

Linda K sa...

helene: jupp.

Sincerely Johanna sa...

Skulle precis säga det som Helene sa. Men som sagt om du byter bara url så kanske inte alla uppfattar det. Alt du skriver ett inlägg att du kommer byta och uppmanar alla som vill "följa med" att byta i sina favoriter.

Linda K sa...

johanna: ja vi får se hur kreativ jag är framöver :)

Minna sa...

Jag kallas inte ens för Minnert... förutom av Polly dårå...

Linda K sa...

minna: he he!

L8 sa...

Aha! Är det så det är. Har undrat över det där med ia, men då kan jag ju släppa det och börja undra över något annat istället.

Linda K sa...

l8: feel free :)

johanna sa...

jag läste nånstans att det skapas 83 bloggar varje minut världen runt, inte för att stressa dig men det kan vara en god ide att roffa åt sig LindaK url:en om den ännu är ledig. :o)