onsdag, september 19

Bibliotekarien har läst

Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross

Johanna var en begåvad och orädd kvinna som förklädd till man lyckades överlista hela den katolska världen. Hon skaffade sig kunskap inom medeltida filosofi, religion och läkekonst. Hennes lysande begåvning förde henne på äventyrliga vägar till påvepalatset i Rom. Där drogs hon in i en virvel av politik, religion, kärlek och makt. En riskfylld tillvaro där livet ofta stod på spel.

Boken är bra, riktigt bra. Spännande från början till slut, även om man har en aning om hur det ska gå. Jag är inget enormt historiefreak, men Påven Johanna föll jag helt för. Den är intressant, tankeväckande, romantisk och mycket mer. Läs!


Nu tager jag mig en deckare.

10 kommentarer:

linda m sa...

har oxå läst!! supergillar :-)

fröken L sa...

Jag sträckläste den, superbra!!!

Linda K sa...

båda: ja eller hur!

Anonym sa...

Har läst med, jättebra! Nu läser jag "Historikern" pocket (tjock med små bokstäver!) av Elisabeth Kostova. Gillar du Påven Johanna gillar du denna. Historia och fiktion blandat helt fantastiskt bra!

Linda K sa...

alinde: aha, tack!

Anonym sa...

Jag tok-gillade Påven Johanna! Läser just nu Camilla Läckbergs Olycksfågel (bok nr 4)och den är kanon! Kommer läsa ut den i kväll och i morgon blir det en tur till nya Akademibokhandeln på söder för inköp av nästa som heter "Tyskungen". PRedikantetn var också bra men jag gillade nästa, "Stenhuggaren", bättre. Jag tycker mycket om när det är en historisk berättelse prallellt med den i nutid :-).

Anonym sa...

Den låter jättebra. Ska läsa den. Tack för tipset!

Linda K sa...

jessica e: predikanten är sådär tycker jag. men helt ok förströelse :)

erika: vassego! :D

Anonym sa...

Men hallå! Den läste ju jag för fleeera år sen. Hur sen är du egentligen? ;) Jag trodde du hade läst alla böcker i heeela världen! :-p

Linda K sa...

lena: den som har läst flest böcker innan man dör vinner?