onsdag, april 18

Peptalk

Jag fick nyss kommentarer från personer som jag inte träffat men som känns som kompisar eftersom vi bloggpratar så mycket. Dom skrev om att dom också skulle vilja blogga men inte gör det på grund av dyslexi. Och nu måste jag skriva lite om det för jag tycker det är så synd!

Jag förstår absolut att det måste vara jobbigt och skämmigt att skriva fel och jag respekterar det såklart. Men jag tycker att ni ska skita i det! Skriv ändå! Man kan ju alltid förklara hur läget är i bloggen. Strunt samma om det inte blir korrekt alla gånger. Ni ska se mina texter innan jag gått igenom dom. Glatt slänger jag ut en nyhet på intranätet och sen får min kollega rätt ofta konstatera stavfelsnissar här och där.

Det är inte hur det står, det är vad som står som är intressant. Blogga är skitkul. Låt inte dyslexi eller vad det än kan vara stoppa er. Jag hejar på och stöder till hundra procent!

20 kommentarer:

Anonym sa...

klart alla är välkomna in i bloggmaffian!

Linda K sa...

julia: ja givet! :D

Annie - PD sa...

Precis! Bra inlägg Linda :)

Jag är lite ordblind och slänger om bokstäver ibland. Men det är okej att det blir fel. Vi är ju inte robotar.

Det man kan göra är att smyga igång en blogg utan att berätta. Det gjortde jag. Tyckte det var liiite jobbigt i början nämligen.

Linda K sa...

annie: men precis! man behöver ju inte vråla ut sin existens på en gång. man kan vara anonym också.

du är en favvoblogg, om du slänger bokstäver omkring dig är det bara charmigt! :)

Anonym sa...

såklart!

Anonym sa...

*applåd*

Linda K sa...

polly och sara: jamenvisst! :)

Annie - PD sa...

Linda K - hihi, tack :D Du är en av mina också!

Anonym sa...

Håller fullkomligt med dej. Inte ska dem hämmas pga dyslexin. Det kommer förmodligen inte alltid bli rättstavat, men hos vem blir det de. Dessutom kan det ju faktiskt bli lite övning också.

Anonym sa...

Har du sett att Lisa Rinnevuo har utställning på Södra Galleriet? Genom dig har jag upptäckt henne och tänkte själv ta mig dit och titta i helgen.
http://www.sodragalleriet.se/exhib_s.aspx?art_ID=13

Kerstin sa...

Håller med - kör i vind. Alla kommer att ha full förståelse...

Linda K sa...

annie: :)

therese: prima!

lena: åh den skulle jag vilja se! dyyyyra men fiiina. tack för tips :D

kerstin: såklart! :)

Anonym sa...

Naaw! Gullig du är Linda... STOOR @---}-------- Till dig!
Jag skall ta en funderar på saken. :-)
Wiiiiiiii! Just de ja! Parkasen har kommit. :-D

Anonym sa...

det är klart att man kan blogga med dyslexi-man kan ju gå på stan fastän man haltar. allt som jag gör lite mindre perfekt, får bara andra att känna sig lite bättre, och det är ingen dålig uppgift!!

Anonym sa...

Oj vilken uppbackning
okej hur börjar man?
vagabond stövletter inhandlade
ewac

Anonym sa...

Ursäkta ämnesbytet, men den där Pimpinetteblusen, har du hunnit tvätta den Linda? Jag råkade klicka hem en sådan på superrea men har inte ens haft min än. Det stod ju egentligen kemtvätt, men jag vill nog gärna översätta det till ûberförsiktig handtvätt...

Linda K sa...

anonym: gör det! och visa parkan! :D

mum: så sant! :)

ewac: man väljer ett bloggverktyg, blogger e bra. sen är det bara att börja skriva. tummen upp för stövletter :D

mrs j: jag har faktiskt inte hunnit tvätta den än. Just nu hänger den ute i friska luften på vädring. tror det räcker tills den får en fläck eller slutar lukta gott. jag tror jag unnar mig en kem. är kass på det där med tvätt, kanske funkar handtvätt också? hör med nån som verkligen vet! :)

Anonym sa...

Tjaa du Linda! Då sitter jag är i nya parkan....va skall man säga... känner mig en blyg tveksamhet inne i mig :-S Kan inte sätt fingret på de...Vad skall dom säga på jobbet :-S Ser jag dum ut...fast de kan ju inte du veta...Du vet ju inte hur jag serut i den. Funderar på små skit detaljer tex :-S Huvan går ju tex att sätta upp så den ser ut som en vanlig krage...eller ha den bak på ryggen som en huva skall vara.... Hur skall jag den tex hmm! Sånt går jag å funderar på...mycket snören hit å dit. hmm!

hahaha Nu blev de visst en liten blogg i bloggen här hahaha Sorry!

Sandra

Anonym sa...

Linda: jag lånar ditt utrymme postar en kommentar till din vän.

Det klart att du ska börja blogga! Det är din blogg och du väljer själv vad du vill skriva om. Vill du berätta att du har dyslexi (vilket jäkla svårstavat ord) så gör du det, annars så strunta i det. För egen del skriver jag ofta mina inlägg i Word först.

Om du börjar att blogga, så får du gärna tala om var, så jag kan kika förbi.

Lycka till med bloggandet!

Linda K sa...

sandra: jag tycker inte du ska bry dig om vad kollegorna kan tänkas tycka, mina förstår ofta inte alls vad jag har på mig! men det är ju viktigt att den känns rätt för dig själv! den ser galet fin ut på bild. prova med en massa olika kläder och knalla runt hemma med den och känn in! känns det inte som om du kommer att använda den tycker jag att du ska skicka tillbaka den, det är ju rätt mycket kosing. Lycka till! :)

mocca: väl talat/skrivet! Jag vill också ha bloggadressen! :)