torsdag, april 26

Jag är min egen terapeut

Jag ska jobba på min bara-för-att-mentalitet. Bara för att det finns där, och till ett bra pris, innebär inte det att köpet är ett faktum.

"Midseason sale" såg jag i ett skyltfönster igår. Det är åtta veckor kvar till midsommar, och den rean börjar ju alltid några veckor tidigare. Behövs det en rea till? Vad säljs ut på den? Vinterkläder? Vårkläder? Mittemellan?

Det är klubbdagar och klubbkvällar. Det är 20 procent på hela sortimentet. Det är specialerbjudanden som går ut på at tdu måste handla massor för att få en liten rabatt. Det är gratis frakt om du handlar för minst tusen kronor. Här är ett galet erbjudande med 40 procent på allt, men du måste handla för minst 500 och du får inte välja varor som redan är nedsatta och inte plagg med grön flik och inte det och det märket. Oh det gör inget att du inte har rabattkupongen med dig, jag skriver det här på kvittot så kan du komma in och fixa det senare och få rabatten då, men innan i morgon för då upphör erbjudandet att gälla.

Kan jag få växa upp och lära mig nu?

15 kommentarer:

Anonym sa...

och egentligen spar man inte en spänn på såna erbjudanden, eftersom man iallafall köper en massa man inte behöver eller ens vill ha...

jag är likadan, håller på att lära mig jag med. Vi kan stötta varandra :)

Köp inget på rea som du inte skulle överväga att köpa till fullpris. det är mitt nya mantra.

Anonym sa...

Åh vad jag känner igen mig! Jag har så svårt att stå emot såna där erbjudanden. Tycker hedgehog-sara är inne på rätt linje här, och jag försöker praktisera det, men ack så svårt det är. Jag borde vara portad i stan när reorna börjar eller nåt sånt :).

C sa...

Jag blir nästan lite stressad när jag läser vad du skrivit. Konsumtion är hysteriskt, usch, men vad ska man göra när man gillar kläder och gillar prylar?

Kanske bli munk eller för din del nunna? I och för sig tror jag att den där Jesus skapar mer ångest än vad ett inköp hos kära Marc Jacobs gör....?!

Glamourbibliotekaren sa...

Forestill deg at butikkene er "the house" og du er en gambler. The House always wins. Man sparer aldri noe på slike tilbud når man blir tvunget til å kjøpe noe annet for å få rabatt og avslag :) You go, girl!!

Smartasmia sa...

Kan, precis som föreslås ovan, bilda ngn slags stöttningsklubb där! Inga problem:-) Jope - det har liksom en tendens att samla ihop sig och slå till samtidigt...och det ÄR bra träning för oss att hålla i plånisen för en gångs skull... Tjipptjipp

Cecilia sa...

Det är så jobbigt, jag har en reflex som bara vill handla när jag får en sådan 30% (eller liknande) kupong i handen. Tala om att jag verkligen går på alla trick... Nu är det däremot stopp, jag behöver inget och har inga pengar! Hoppas att det fungerar, och jag håller mig borta.

Anonym sa...

Detta börjar likna lite av ett AA möte för oss klädgalna. Jag tycker att det är underbart skönt att du tar upp ämnet. Jag kan verkligen indentifiera mig med både dig och alla andra som kommenterat. Ibland har jag undrat: Är jag skoppingberoende? Är detta ett slags missbruk? Var går gränsen? Händer att jag äventyrar familjeekonomin.

Anonym sa...

LÄra sig och växa upp...vad är det för fula ord?!

Anonym sa...

Det beror ju vilken plånbok man har
Jag skulle inte kunna ha så "bra" kläder om jag inte köpte dem på rea utförsäljning m.m.
Man skall ändå fråga sig vill jag verkligen ha, känner jag mig fin, är detta plagget skönt? eller är det för det är billigt?
ewac

Linda K sa...

hedgehog: det mantrat hänger jag på till hundra procent!

kicki: man köper en massa extra för att "tjäna" pengar. ta tre betala för två, det blir ju iallafall dyrare än bara ett plagg.

carl: när man känner att det börjar bli sjuklig är det kanske dags att tänka efter ändå, så jag gör det :)

glamourbibliotekarien: gambler... nu kom jag att tänka på mads i casino royal, he he... tack hjärtat!

smartasmia: tillsammans är vi starka! :D

cecilia: det finns verkligen inget jag inte kan klara mig utan. jag må lida, men jag dör inte ;)

cicci: jag är definitivt missbrukare, så välkommen i klubben!

sandra: visst är dom äckliga?

ewac: mmm såklart. Men även för mycket billigt blir dyrt :(

Anonym sa...

Jag köper så mycket som möjligt nu när jag fått mina små csn-pengar innan de försvinner.. ehm.. harkel. :)

Anonym sa...

jag hör inte vad du säger .............
ewac

Anonym sa...

Håller med hedgehog-sara. Köp bara sånt du verkligen gillar, inte för att det är på rea och nästan lika fint som det du egentligen vill ha. Såna kläder känner man sig ändå aldrig riktigt fin i efter att säsongen är över.

Anonym sa...

Du klarar det Linda, jag VET att du gör det!
Du kanske kommer ihåg vad jag sa vid ett tidigare tillfälle om massa rabbatkuponger, koder mm. Släng ut skiten snabbt som ögat -sedan är problemet ur världen ;)

Linda K sa...

anna: ha ha ja bäst att passa på :)

ewac: ;)

ester: så sant så sant!

mocca: tack! ja ut med skiten :D