fredag, november 8

Veckans pekpinne

Hur fort går en vecka liksom? Och apropå liksom, jag lyssnade på en P3 Dokumentär för några dagar sedan. Tror det var IT-kraschen. En kille som berättar säger liksom i varenda mening. Ibland två gånger. Liksom är inget bra ord att överanvända. Till slut satt jag bara och irriterade mig på alla liksom som sprutade ur hans mun. Visst, släng in ett liksom någon gång ibland. Men stanna vid det. Språket blir inget trevligt med för många.

Liksom!

5 kommentarer:

lena s sa...

åh, det var exakt samma sak i en dokumentär på tv med Schibbye och Persson häromveckan. En av dem sa liksom precis hela tiden. Irriterande liksom

Linda K sa...

lena s: det har säkert att göra med att man är lite nervös, men det låter inte bra. jag försöker tänka på att inte dryssla talet med det, men jag säger det säkert också mer än jag vill. ett sånt där litet ord som slinker igenom antingen man vill eller inte.

Sandra sa...

Jag har samma problem, med intoleransen jag känner inför "så här". Jag kan t.ex. inte lyssna på Hannah & Amanda, pga Hannahs fäbless för "så här" och "liksom". Minst två gånger per mening.
Med vänlig hälsning,
Språkfascisten

Linda K sa...

sandra: jag har försökt lyssna på deras podcast ett par gånger, men i mina öron är den för korkad för att stå ut med. antingen dom säger liksom eller inte...

Bibliotekarien sa...

Var på seminarium på bokmässan med just Schibbye och Persson och noterade samma sak som lena s. Höll på att bli galen.