onsdag, januari 16

Soppa schmoppa

Barnen pratar om hur gott det är med potatissoppa. Den dom får på dagis och i skolan. Så jag gör samma gamla misstag och tänker: hur svårt kan det vara?

Ikväll lagade jag alltså potatissoppa. Barnen inledde entusiastiskt, redan innan dom hade smakat nästan. Jättegott mamma! Sen gick det lite segare. Dottern måttade med fingrarna med ca en centimeters mellanrum för att visa hur lite gott det var. Sonen uttryckte sig lite vänligare:

- Det är gott men det var inte toppen. Det smakade inte riktigt som det ska. Det är ok, mamma. 

Maken stämde in i klagokören. Inget fel på den, men den har samma konsistens som välling. 

Jag gjorde matlåda av resterna. Jag tyckte den var god!


3 kommentarer:

Sara sa...

Äh, dom fattar ingenting!

Unknown sa...

sara: dom har klart inga smaklökar!

Lfthmn sa...

Barn! ;-)

Tips: Koka 50/50 potatis och jordärtskockor, häll av vattnet, häll på lite kantarellfond, grädde, vitt vin men inte för mycket i början. Vid sidan av kan man mjuka upp lite hackad gul- och vitlök i smör innan man häller ner det till potatisarna. Mixa med stav. Låt allt koka upp igen, späd med mer grädde/vin om det behövs. En klick smör, lite tryffelolja och kanske en nypa dragon så blir det jättegott! Knaperstekt bacon till, och kanske en liten brödbit med smulad getost på, som fått stå en stund i ugnen? Och så ett glas gott rött till!

Mums!