onsdag, april 13

Style by Linda K

Linda! jag behöver din stilhjälp snabbt! Ska på en anställningsintervju på ett stort multinationellt företag i kontorsmiljö. Vad ska jag ha på mig? Jag tänker att du träffar mycket folk i intervjusituationer och jag är rädd för att vara för uppklädd. jag vill ha allt från sko till kläder till frisyrer.

Hej! Vad spännande med intervju. Det var rätt länge sen jag själv var på en anställningsintervju, men jag träffar många sökande i mitt nuvarande jobb.Nu är jag ju lite förtjust i kläder (lätt underdrift) men jag tror att andra instämmer med mig att ett snyggt yttre förstärker helhetsintrycket. Jag tycker inte att du ska vara rädd att klä upp dig. Kavaj är aldrig fel, tvärtom snyggt värre. Blus, skjorta eller top under. Nu vet jag ju inte vilket företag det är. Ibland kan det fungera med snygga mörkblå eller svarta jeans. Eller så kör du kostymbyxor. Om kostym känns uppklätt kan du ju välja en enkel top till. Fast jag tycker kostym är galet snyggt och ger ett proffsigt intryck. Jag skulle personligen känna mig aningen uppklädd i kjol, men en snygg knälång funkar ju också bra till kavaj. Välputsade skor är huvudsaken, sen tycker jag det funkar det fint med både hög och låg klack. Kanske inte värsta stilettklackarna dock... Håret? Jamen vårdat det också typ.

Och var dig själv! Tänk igenom innan vad dom kan tänkas fråga. Känn inte att du måste svara direkt på sekunden, det är ok att tänka efter en liten stund. Ögonkontakt med dom du pratar med. Ställ gärna frågor och visa dig intresserad av företaget, läs på lite i förväg. Det är helt ok att ha en liten lapp med frågor, det visar att du tänkt till innan och är mån om att inte glömma något. Tänk på att det inte bara är dom som ska besluta sig för om dom vill ha dej, du ska också  fatta beslut om du vill jobba hos dom.

Jag håller tummarna att det går bra! :)

6 kommentarer:

Erica sa...

Bra tips!

Jag har en fråga till dig som bor i Stockholm. Hur brukar öppettiderna vara i Stockholm runt påsk? Är det mycket som är stängt?

Linda K sa...

erica: tackar. oj ja hur är det med det... jag tror att det ändå är ganska öppet. men kolla för säkerhets skull de butiker du är intresserad av, det lär stå på deras hemsidor.

Anonym sa...

Tänkte fråga dig eftersom du har koll på sånt kanske?!? Vet du var H&M kommer sälja sina fina träskor/hasbeens från ett tidigare inlägg?! Finns de på nätet eller bara i city butiker?
Tack flr en härlig befriande blogg!!!
/C

Linda K sa...

c: det vet jag tyvärr inte. håller tummarna för nätet också! tack :)

Cosmopolit sa...

Bra tips. Vet bara från de tre multinationella storbolag jag jobbat/jobbar på så är dräkt/kostym obligatoriskt på intervju annars signalerar man att man inte tar jobbet seriöst. :-)

Linda K sa...

cosmopolit: ah, ja då lyssnar vi på det!