fredag, december 10

Nu går tåget

Dottern har gått runt hemma och hojtat JAG SKA ÅKA MED LUCIATÅGET! i ett par veckors tid. Och idag är det äntligen dags. Lusse på dagis! Jag blir alltid tårögd när dom kommer "skridande" och ställer sig på planen utanför dagis. Alla tjejer är lucior, killarna har vett att dela upp sig, tomte-, stjärngosse- och pepparkaksgubbevis. En del skriker mer än sjunger. Dom är olika långt in i sången i olika delar av ledet. En del får syn på mamma och vinkar, vissa ser mamma och börjar gråta. Och sen ett stökigt fika med alla barn och föräldrar.

Älska.

7 kommentarer:

MiaShopping sa...

Ja, det är såå mysigt. Det trista i år är att Olivias avdelning lussar ute.

Linda K sa...

miashopping: det gör tilde också. men det är jättefint, och alla är sött påbyllsade under :D

Librarybeth sa...

Skönt att den där delen av världen inte har ändrats ett enda dugg! Trots korviga overaller och trassliga tåg var det mysigt!

Free Fashion Pia sa...

En del hade en lillebror som vid åsynen av 6-årig storasyster i luciatåget blev bindgalen, skrek i en kvart (under allmänt hyschande från andra föräldrar med mindre vanartiga barn) innan han fick släppas lös från sin svettiga mammas knä och rusa fram och stå och dra i sin systers ljuskrona under resten av framträdandet. Not one of my proudest moments....;-)

Linda K sa...

librarybeth: eller hur!

ffp: HA HA HA!!! en lucia som går till historien :D

Anna sa...

på måndag är det dags hos oss, som jag längtar - älskart!

Linda K sa...

anna: dom är så goa!