torsdag, mars 18

Du ser ut som 17

Maken träffade på en tjej från förr på Fejjan. Som var hans stora kärlek, ja allas stora kärlek, på den tiden. Nu återsåg han henne igen på foto, en massa år senare. Och konstaterade att hon såg jättegammal ut (något jag personligen känner mig ganska nöjd med).

Jag filosoferar. Åldras alla lika mycket? Tycker den snygga tjejen att maken åldrats lika mycket som han tycker hon har? Det måste ju variera väldigt beroende på hur man lever sitt liv, på gener och allt möjligt. Och dom man träffar med viss regelbundenhet åldras såklart inte lika märkbart som dom man ser vart tioende år.

Undrar vad andra tycker om mitt åldrande. Ser jag mycket äldre ut? Eller som den rosenknopp jag var som 20-åring? Hoppas på ett mellanting som ligger närmare alternativ två!

12 kommentarer:

liten sa...

Nä nä, alla åldras inte lika mycket, samtidigt el lika fort. Dock åldras vi nog i princip allt mer än vad vi själva ser. Fast vissa blir ju bara snyggare och snyggare i sitt vuxna jag, kanske handlar det om att hitta sin stil och vara mer bekväm i sig själv. Jag känner mig helt klart snyggare nu än när jag var 20.

Peace in mind sa...

Den där konvergensteorin som presenterades för några veckor sedan i SVT:s "Solsidan"...de som var assnygga som unga faller och kurvan möter dem som inte var fullt lika heta som tjugoåringar...Så summan av kardemumman kunde bli att de där mediokra helt plötsligt som 40-åringar kunde känna sig helt ok...faktiskt mer ok än de andra...de som hade sin peak som 20:)

och nu kommenterar jag då inte din star quality, som du säkert förstår...för den där teorin behöver inte du, snyggo:)

Linda K sa...

liten: samma här, man mognar in i sitt utseende mer och mer. typ :)

pim: ha ha ja just ja, den teorin var himla schysst! :D

Ulrika Gabriel sa...

Det är vetenskapligt bevisat (nästan) att alla tjejer som var skitsnygga och populära under högstadiet/gymnasiet växer upp och åldras både snabbt och brutalt. Desstom har de inte särskiilt blomstrande karriärer eller kärleksliv heller för den delen.
För oss andra som inte var fullt så populära blir det precis tvärt om;-).
Skrev förresten ett inlägg hos mig om att åldras idag. Har noterat att det börjar bli trendigt - att göra det med stil alltså.
Ha en härlig dag!

Linda K sa...

ulrika gabriel: jag tror också på det där! jag var den typiska inte-så-spännande-medelmåttan i skolan, och se på mig nu! ;D dito!

hedgehog-sara sa...

Se på oss nu, vi står här trots allt, så snyyyygga fast det blåser kallt.

(sorry, jag håller på att göra ett allsångshäfte. Förresten tänkte jag också på Solsidan ;)

Linda K sa...

hedgehog: sjung av hjärtat sjung!

Anna sa...

Haha. Läste inlägget och tänkte direkt på Solsidan som PoM redan påpekat! Vi som inte var hottast i klassen men åldras varsamt (om man får säga det själv, hehe) rider på den vågen, eller hur!

Linda K sa...

anna: eller hur! :D

Flicka sa...

Och du blir mer och mer rosenknopp!

SkåneAnna sa...

Haha, fick ett roligt mail om det för ett tag sedan, som gick ut på att Berättar-jaget går till tandläkaren och känner igen hans namn på dörren, var det inte en kille i klassen för 20 år sedan som hette så?
När hon kommer in på mottagningen tänker hon att det var nog fel, för han verkar så GAMMAL - men efter att ha pratat lite med honom inser hon att det ändå skulle kunna vara han, och hon är glad för att hon själv inte ser lika medelålders ut... När hon väl frågar honom
"gick inte du ut nian på den skolan 1989? Det var min klass!" Så svarar tandläkaren:
"Är det sant?! Vilken ämne undervisade du i då?"

Man är tacksam för att man inte (märker att) man själv åldras...

Linda K sa...

flicka: gulle! :)

skåneanna: HA HA HA!