onsdag, december 9

Eller har jag missförstått?

Jag läser inte Fotbollsfruns blogg, men via Bloggkommentatorerna hittade jag till det här inlägget. Och blev minst sagt förvånad. Över resonemanget. Jag tycker Mini får välja själv när hon vill försöka bli gravid. Vad tycker ni?

14 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

och sen vet man ju inte varför hon säger så, Mini alltså. Alla blir inte gravida på en sekund...

Annie - PD sa...

Jaa, vad säger man!? Hade jag skaffat barn när "alla andra" ansåg att det var läge hade det inte varit någon höjdare då mannen jag var tillsammans med då jobbade jämt jämt jämt.
För mig var det väldigt viktigt att inte skaffa barn för själva grejens utan för att det verkligen kändes rätt!

Det är inte Mini som är naiv, det är fotbollsfrun herself...

Sofie sa...

Märklig inställning tycker jag. Inte bara att man ska vara redo själv (det kan ju finnas saker man vill göra innan barnen dimper ner), man ska dessutom vara på samma "våglängd" som den man är tillsammans med.. Livet är inte så himla enkelt alla gånger.

Helena/LipGloss Bitch sa...

Som barnlös/fri 30 plussare får jag ständigt förklara. A l l a tycks tycka det är helt ok att fråga när jag har tänkt mig att skaffa barn, varför vi inte har gjort det tidigare och om mitt barnlösa tillstånd är självvalt osv. Gärna med efterföljande råd om att inte vänta för länge. För mig är det privat och jag blir så förvånad när folk bara "klampar på".

Linda K sa...

hedgehog: precis. känsligt ämne att uttala sig om många gånger.

annie: medhåll! man börjar ju försöka när det känns rätt. och man kanske försöker utan att vilja berätta för alla.

sofie: word!

helena: måste vara jättejobbigt med tjat. stå på dig :)

Johanna sa...

Trist att folks privatliv inte får vara privat när de själva vill det. Vad har Mini för skyldighet att berätta när och om hon ska ha barn. Förväntningarna på att skaffa barn måste vara jobbiga att tackla. Själv är jag nog för ung för att märka av dem.

Jessica E sa...

Tror mest att "Fotbollsfrun" menar att det är en myt att man kan bli gravid när man vill. Jag tycker det är positivt att det även kommer fram i media och i skolor att det inte bara är att bestämma sig för att sluta med preventivmedel och så kommer bebisen på första försöket. Jag är 73:a och jag tror att vi är den första generationen som inte kommer hinna få så många barn som vi önskar oss just för att vi väntar för länge. ALDRIG att det var någon som sa att något annat än att man skulle akta sig för att bli gravid i skolan. Visst ska man vara redo och ha det ordnat för sig men jag tror att väntar man på den perfekta tiden för barn då kommer det kanske aldrig... Vi fick försöka i nästan 2 år innan vi fick vår första dotter (jag var då 34 år) med allt vad det innebar med utredning (inget fel på någon av oss kunde hittas) och inseminationer medan 2:an kom på 4:de försöket. Som sagt tycker tjejer i vår generation borde få en mer nyanserad bild att det inte går att vänta hur länge som helst om man vill ha barn.

B-M sa...

Håller med. Jag har nästan nio år mellan mina barn (jo det är samma pappa...) och det tycker folk också att dom ska få kommentera fritt. JAG svarar inte åt de som kommenterar mitt barnskaffande varför de tex skaffat 3 barn på 5 år, om jag skulle göra det tror jag att det skulle upplevas som väldigt fräckt!

Linda K sa...

johanna: ja det är trist :(

jessica e: jo det är bra att vara medveten om att det inte alltid säger poff och så är man på smällen. men om det är det fotbollsfrun menar tycker jag hon förmedlar det ganska plumt.

b-m: märkligt vad folk inte tänker efter ibland.

Sussilull sa...

Helt plumpt och oförskämt att ta upp sånt, precis som att man inte vet det och precis som att Mini skulle gå ut med exakt hur hon resonerar i en tidning. Hon kanske resonerar exakt så som hon sa eller också inte men det är väl hennes ensak. Är själv så trött på "hintar" eller direkta, mkt indiskreta frågor om barn. Tydligen får man inte vara 34 och ha haft ett förhållande i 5 år utan att "försöka"? Suck... Bra att du som är mamma tar upp det tycker jag!

Sussilull sa...

Jag menade plumt och oförskämt av forbollsfrun alltså...

Linda K sa...

sussilull: medhåll. och tack :)

Sofie sa...

Jag har hamnat i situationen att alla, verkligen alla mina vänner har eller väntar barn. Vilket gör att jag också "drabbas" av andras tyckande. Borde inte jag också då skaffa? Som att det bara är mitt beslut.. Väldigt många är väldigt respektlösa tycker jag. Ibland har jag sån lust att svara med att "jag kan inte/jag har svårt att bli med barn" eller "jag har drabbats av x antal missfall" bara för att få folk att hålla käft. Och skämmas!

Gud så upprörd jag blir av
detta :-)

Linda K sa...

sofie: precis, det kan ligga så mycket bakom att man inte har barn. vill inte, kan inte, eller vad vet jag. dumt att inte respektera det!