tisdag, december 2

Vad vill fröken ha?

Om jag var förskolefröken skulle jag eventuellt ha hunnit tröttna på ljusstakar och prydnadstomtar och allt vad det är förskolefröknar får av barnen i julpresent.

Som förtroendeförälder har jag på min lott att samla in pengar till detta ändamål. En peng från varje barn och så får fröknarna, och den eminente kocken, en varsin klapp på luciafikat, som ett bevis på allas vår stora uppskattning and so on and so forth.

Frågan är då, vad ska jag köpa? På sonens avdelning är fröknarna allt från snudd på tonåring till dam. Och det är väl bäst att alla får lika? Det finns några hundringar till var och en.

Hjälp mig gärna!

24 kommentarer:

Picaflor sa...

Något som antingen går att äta eller göra tycker jag är bra! Behandling, restaurang, konsert eller teater? Presentkort ska inte underskattas. När jag jobbade på dagis för hundra år sen (5) fick jag två guldiga ljus. tack.

Picaflor sa...

Alkohol är iaf en stor nono tycker jag! Man vet aldrig vilka problem som gömmer sig hemma hos folk..

hedgehog-sara sa...

Kivi-lyktor!

När jag hade ansvaret i sonens klass köpte jag jättefina muggar på Duka, såna som man inte unnar sig själv. Mycket uppskattat. Två fina temuggar och ett gott te - bra tips eller hur?

Eller en Marimekkoskål med godis i.

Passar alla :)

Att ha det gott sa...

Biocheckar passar väl alla

Frk Nyfniken Aka Frk Fräken sa...

Som dagis/fritidsfröken blir åtminstone jag less på blomsteruppsättningarna som brukar komma i drivor. En uppskattad gåva jag fått är små minimarmeladburkar, julte och mugg fint inslaget. En annan är muggarna från inspiration som Filippa K har designat.

Anonym sa...

Nya personliga "kaffemuggar till jobbet" för var och en. Kanske kan man köpa lite olika färger och så, för att få dem mer personliga. För ett par hundringar kan man t.o.m köpa konsthantverksmuggar till alla.

Anonym sa...

Vad är du för en bibliotekarie ;) Böcker så klart!

polly sa...

Presentkort på typ centralbadet, absolut! Passar alla och känns härligt lyxigt.

Anonym sa...

Som en riktig husfru har jag alltid gjort eget julgodis och julkakor som varje fröken har fått en lite uppsättning av. Nu har jag ju laggt ribban men har inte riktigt tiden nu! De som brukar fara till Vingåker får ta en tur till fabriksbutiken och köpa som någon skrev en Marimekkoskål med och fylla med godis, de är ju ganska billiga där! Undra vad jag ska ge? Vi har ingen som samlar så man får punga ut själv. Med fem fröknar på varje avdelning * 2 barn ligger jag risigt till!!!

Anonym sa...

Håller med Polly men kolla på Gilda skolan
Jag var där igår massage och ansiktsbehandling 450 .
Lovar att jag skall ropa hej nästa gång, nej jag köpte inget men väninnan shoppade för oss båda
ewac

agneta sa...

förra julen fick "våra" fröknar varsin julröd mysig pläd och en kaka god mörk choklad. Tanken var att de skulle få mysigt i soffan under lovet. Tänkte köpa en bra bok, men sånt är så personligt. Plädar finns ju att köpa i alla prisklasser.
Nu var det här en present bara från vår familj, det kanske förväntas nåt mer när det är från hela avdelningen?

Marie sa...

Jag ska åka till Matildas matparadis i Hägernäs och handla gott till våra f-klassfröknar. Dvs det blir italienska delikatesser för samtliga.

Annars tycker jag att Tavelmålaren Bengt Eldes fina glöggfestbrickor är en fin present och kanske inte så vanlig att de redan har den.

Linda sa...

Jag är skolfröken och jag vill ha choklad!!! Eller en fin mugg med the.... ja, nått att äta eller dricka..men absolut inte alkohol!

Bina sa...

Suger åt mig tipsen jag med (presentansvarig på vårt dagis). Personalen kan där delas i två kategorier: de som vill ha upplevelser tillsammans med kollegorna (sist fick de presentkort på stå upp) och de som vill ha något ätbart (förra julen blev det korgar med choklad, ost mm).
Enda absolut-inte är alkohol.

Linda K sa...

alla: men åh tack alla för utmärkta tips! nu ska jag ut och se mig om :D

agneta sa...

jag är också skolfröken och jag är skeptisk till det här med muggar. Vet du hur många udda muggar jag har samlat på mig under årens lopp? :)

Vesnas blogg sa...

muggar suger. alla har olika smak och tycke. bio, massage/spa, eller ticnet är kul Då får de göra vad de vill. Kokböcker ratar jag med...har säkert fått en tio. såååå trist...

Linda K sa...

agneta: nej mugg låter jag nog bli, jobbigt med en massa udda :)

Linda K sa...

vesnas blogg: det är såklart svårt att göra alla helt nöjda. man får se det som att det är tanken som räknas :)

Ingentingela sa...

Ätbart eller upplevelse..jag får ofta prylar och av någon konstig anledning smycken men föredrar sånt som "går åt".

Linda K sa...

ingentingela: ok, bra! :)

Annelie sa...

Jag brukar alltid rekommendera ett litet hemmaspakit, lite lyx i vardagen mår alla bra av =)

Kottemor sa...

Hmm, muggar o dyl som man får 2 av ex kan ju bli rätt många udda till slut...

Tycker ansiktsbehandling, massage, god choklad, bok och en vacker pläd el ngt.

Linda K sa...

alla 2: utmärkt :)