tisdag, december 16

Jag skulle skämmas

Det är fortfarande två föräldrar som inte betalat mig för fröknarnas julpresenter. Trots två mail och ett snack på lucia. Tycker nästan det är pinsamt att behöva påminna igen. Men att jag ska betala 300 spänn när alla andra lägger 100, och två ingenting, det gör mig irriterad.

I morgon skickar jag ett mail med mitt kontonummer.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, bara fortsätt att skicka mail! Klart att du ska ha dina pengar! Det är ta mig tusan bland det värsta jag vet när folk inte betalar, men deras namn ska ändå stå på kortet. I min klass har vi börjat med att inte skriva ut namn på de som inte betalar, hårt kanske men vad ska man göra? Rätt ska vara rätt!

Polly sa...

Sånt kan man bli tokig för!

Unknown sa...

Ring Hells Angels. Be om hjälp med att få bygget färdigt i tid också. Du kanske kan få någon form av rabatt.

yllet sa...

samma här. fast jag köpte bara för pengarna vi fått in, det är ju alltid några som inte betalar.. trist!

Mustardseed sa...

Hm. Jag skulle iofs skämmas om jag skulle samla in 100 spänn per familj för presenter till dagispersonalen. Det är mycket pengar för många, i synnerhet i jultider. Men å andra sidan kanske du har koll på att de familjerna som inte har betalat faktiskt har råd.

I vilket fall som helst tror jag det är smartast att bara handla för de pengar som kommit in då det nästan alltid är någon som missar - det är väl frivilligt antar jag?

Linda K sa...

fimb: vi hade inget namnkort, det var liksom från hela avdelningen...

poly: och tänk jag som redan ÄR tokig!

janne: gud vilken bra idé! har du numret?

yllet: eftersom vissa var sega med betalningen fick jag lägga ut.

moderna: det var något alla var med på, så jag tror inte det har med summan att göra. de som inte har betalat har dessutom sagt att dom såklart ska betala, att dom glömt, varit bortresta yada yada yada.

Mustardseed sa...

Nej jag har ju egentligen ingen aning om hur det är just i ert fall, men jag tror inte det är så lätt att säga nej om man inte har råd ifall alla andra säger ja. Då kanske "bortrest, glömt och yada yada yada" blir undanflykter man drar till med i hopp om att kravet ska försvinna.

Hursomhelst så hoppas jag du får dina pengar!!

Linda K sa...

moderna: ja man vet ju aldrig. men jag tycker man får säga ifrån i tid isåfall, så jag inte behöver betala mer än alla andra.

Anonym sa...

Pinsamt är det, och att behöva tjata är det värsta som finns eftersom det är en självklarhet att betala sin del. Och - om man nu inte vill/kan vara med på en present så får man faktiskt säga till. Vi är ju vuxna människor.

Och - det var väl flera fröknar, så en hundring är ju inte så mycket om man slår ut det per fröken väl?

Pia Wester sa...

Sånt där är asjobbigt, när jag var klassförälder (i fler år än ett om man säger så) så samlade vi till slut in i förväg och köpte present från de föräldrar vi fick från, de andra sket vi i.....man orkar inte hålla på hur mycket som helst!

Linda K sa...

hedgehog: det blev presenter till sex personer :)

ffp: kanske det smartaste!

Petra sa...

Oj, vi lägger 20 kr till en fröken och tre fritidspersonal...jag vet inte hur hon som handlar får ihop det men betalt det har jag gjort.
(Jag hört att det är dyrare där uppe i huvudstaden :)

sagt o gjort sa...

Ush så pinsamt det är! Att de inte skäms ja... Diskuterade just detta med min kusse som måste påminna sin barnvaktsfamilj flera gånger för att få betalt! USH!

Linda K sa...

petra: hundra är ganska mycket, det håller jag med om. men alla tycker det är ok, då får det vara så :)

picaflor: pinigt, jag HATAR att glömma om jag är skyldig nån nåt :S

No-one sa...

Bra! Gör det! Annars får du leja alla oss, vi som hänger här, så kan vi alla skicka mail med påminnelser lite då och då. Säg bara till. Vi är med.

Linda K sa...

pixalexia: tackar ödmjukast ;D