måndag, december 1

Frätskada i näsan

Clean ser jag här och där och alla hyllar den. Så jag luktade. På Warm cotton. I förkylt tillstånd, mind you. Och ramlade nästan omkull. För gud i brallan vad den luktade! Eller, jag vill nästan använda "stank". Mer som ett starkt tvättmedel än en behaglig parfym. Ska den vara så? Dyr är den också. Hej hopp, 800 spänn för ett Grumme, liksom.

Nej min jakt på väldoft går vidare.


25 kommentarer:

Glamourbibliotekaren sa...

AMEN! Fatter ikke hvorfor alle skal dufte av vaskemiddel. Clean var relativt ny da jeg var i New York noen uker sommeren 2004, og knockoff-parfymene hadde akkurat kommet - og OVERALT luktet det drycleaner. Hvis man vil dufte rent, kan man vel ta en dusj :)

Linda K sa...

glamourbibliotekaren: ha ha ha! word :D

Annie - PD sa...

Puh - skönt att vi är fler!!! Ingen av Cleandofterna funkar inte på mig... Och jag har försökt många gånger.

Ulrika sa...

Gå och sniffa - eller testa rättare sagt, den blir lite annorlunda på huden - på Chanels nr 5 eau premiere. Samma ingredienser som den klassiska no 5 men lite lättare. Jag är fast.. den är dock ännu dyrare. Men du måste ju matcha nya jackan! :)

Linda K sa...

annie: då är jag inte helt fel ute, tack :D

ulrika: ha ha ha, ja det är sant. ska sniffa på den :D

Anonym sa...

For Her nanso rodriges
Både den svarta och rosa är bra.
Jag såg dig på Tintin borde ju åtminstoende vinkat eller hur.

ewac

viveca sa...

Mitt tips: sniffa på Burberrys. Jag är lite kär i dem nu....

Linda K sa...

ewac: nämen! nästa gång MÅSTE du heja! hittade du nåt?

viveca: åh! maken har herrvarianten, kanske skulle matcha honom...

Anna sa...

Har du prövat L'Occitanes parfymer? Helt ljuvliga, lätta dimmor av jasmin, rosor, lavendel och mycket mer... Fast min favorit är med grönt té. Du slipper garanterat frätskador i näsan eller migränattacker av starka, läskiga påträngande dofter.

www.jansdotter.net/blogg.asp sa...

Då kan jag inte rekommendera Dior Show då nej, då den också är en sådan där parfym som doftar otroligt mycket som man antingen avskyr eller kan tänka sig att ligga för (...som jag gör). Men har du sniffat loss på Victor & Rolfs flowerbomb? Den är ljuvlig och enligt mig alldeles lagom. Flowerbomb, ja, namnet säger ju allt.

Lisa sa...

Escada- Into the blue är ett hett tips.. jag tror jag använt upp tre flaskor och är fortfarande inte less :)

Anna sa...

JAg kopte tom Clean (den forsta) men både maken o jag tyckte den luktade Ajax, så den byttes mot en D&G light blue med en annan bloggare. (Tidig variant av bloppis ;)

Jessica E sa...

Jag är motvalls-kärringen här som ÄLSKAR CLEAN, fresh laundry! :-) Varvar med d´léau Issey Miaky (kommer inte ihåg om han stavar så..:-))och Aqua di Gio.

Ska testa White linen, D & G (fick någon test med en tidning).

Tyckte Posion, Dior, luktade fantastiskt på en kompis men på mig luktar den horhus :-)

Linda K sa...

alla: oh tack för ljuva tips!

jessica e: HA HA HA! jag tyckte inte den luktade ilal, men så STARKT!?

L8 sa...

Jag har oxå läst så mycket om Clean och blivit så nyfiken på den, så jag var väldigt nära att köpa den på planet förra veckan, utan att ha provsniffat innan. Men som tur var gjorde jag inte det. För nu hittade jag den i en butik i lördags. Provdoftade på den första (heter den Clean bara?) och en till som jag tror var Warm cotton. Och tyckte att båda luktade någon sorts rengöringsmedel/tvättmedel/tvålkoncentrat!!!

Och hur kul är det att gå omkring och dofta så???

Fast jag måste säga att jag blev dubbelt besviken. Både på doften och på att det nu inte blir någon Clean. Hade liksom tagit den till mig och så kommer vi aldrig att bli något mellan oss...

Linda K sa...

l8: jag kände likadant. den SER ju så fräsch ut! :D

fru A sa...

då är man inte helt fel ute om man går igång på grumme citronsåpa då? torkade köksgolvet tidigare och oh vad gott det luktade! :)

Tre stycken sa...

Min favorit är CK Euphoria (platt-smal-oval rosa frostad flaska). Den luktar nystruken herrskjorta, fast kvinnligt, och jag får aldrig nog.

Merete sa...

Foreslår Fendi Palazzo (finnes både som EdP og EdT, den siste er naturlig nok litt lettere enn den første) og Shiseido Zen. Ingen av dem er lette og fruktige, men det er jo så mange andre så... ellers er Clinique Aromatics Elixir en all-time favoritt hos meg, sprayer bare litt i lufta over meg og lar det ringle ned... ahh! Lykke til med parfymejakt, vil gjerne høre hva du ender opp med!

Glamourbibliotekaren sa...

Gå på COW i Mäster Samuelsgatan, så kan du sniffe på parfymer som ikke alle andre har. Carthusia, L'Artisan, E.Coudray og sånt.

Linda K sa...

fru a: du är helt rätt :D

tre stycken: jag brukar gilla CK! men usch varför är flaskan så ful (ursäkta men jag är lite kinkig så...)? måste lukt iallafall :)

merete: tackar! I´ll let you know!

Glamourbibliotekaren sa...

... og COW har også Laura Mercier -- og Les parfums de Rosine, som alle dufter av roser! :)

Kristin sa...

Jag måste bara säga att för mig stämde de delvis att den lukta fan.. jag beställde den efter att ja hört så bra om den (Clean orginalet)fick hem den å tyckte den lukta illa (blev sur 500 kr åt..)men sen när ja hade haft den ett tag på så blev de över min förväntan. Nu är den favo nr 1!
Ska hämta ut warm cotton så ja hoppas verkligen att den inte luktar skurtant när man haft den på ett tag;). Ps Fan vilket utlägg detta blev, de va inte ja..Ds

tant t sa...

Clean...ren tvätt ska det vara - den är kanoners!

Linda K sa...

kristin: men den luktar ju så starkt!?

tant t: inget för min ömtåliga nos :)