söndag, mars 30

Se vad jag har!

Jag har just bläddrat igenom senaste Styleby. Det skulle visst vara en rafflande förändring i och med treårsjubileumet. Tycker jag nog inte ändå. Fast visst, ljust och fräscht var det.

Men en sak som jag funderar på, och har gjort en tid. Dessa hemma-hos-reportage, där tjejer/kvinnor radar upp alla sina dyra väskor, skor, smycken och plagg för allmän beskådan.  Att liksom redovisa på bild hur mycket man har. Ett par tre Chanelväskor (minst), drivor av Louboutin-klackar, exklusiva märken i stor lass. Jag tycker det är lite osmakligt. Är det verkligen vad kvinnor av idag vill se och läsa om?

I senaste Chic redovisar nån tjej sin exklusiva walk in closet där hon samlar på Chanel. När hon hittar en väska från Balenciaga passar hon på att köpa den i flera färger. Ett gäng Birkin-väskor står uppradade på en bänk. Etc etc etc.

Bläddrar man vidare i tidningen kommer man till ett reportage om småflickor i Etiopien som säljs som slavar. Snacka om kontrast.

6 kommentarer:

mis(s)match sa...

Har dissat Styleby sedan länge. Bara Chanel, Acne och andra dyra märken och i princip samma stil på alla tjejer/kvinnor. Inte så originellt.
Gillar numera Femina bättre och så fortfarande brittiska MarieClaire i (nästan) pocket format.

Jessica E sa...

Köpte också senaste numret av Chic och blev illamående av just det du beskriver..

Jag gillar också Femina bäst :-) Gillar Instyle också!

Garderobenmin sa...

Jag pallar inte Chic sedan deras omstart av precis samma anledning men jag älskar hemma-hos grejerna som Styleby gör...även om det vore roligare att se mer diversitet.

B-M sa...

Osmakligt :(. Tycker att man ser liknande i vissa inredningstidningar, mest pengar vinner?! Så mycker roligare att läsa om folk som har en personligt stil och inte är märkes- och lyxfixerade. Och vilka signaler ger detta egentligen till unga....

mvh B-M

Malin sa...

Instämmer. Totalt ointressant. Det är ju de som får till det utan att betala multum som är roliga att läsa om. Eller som när Marie Fredriksson visade saker ur sin garderob, gamla scenkläder etc. Det var på riktigt, inte bara utställning och uppräkning. Hon hade inte ens koll på märket på alla kläderna! Vad finns det för magasin/bloggar/instaflöden som visar rktigt intressanta och skickliga kombinerare?

Librarybeth sa...

Läser inte Styleby, har lite svårt med den där personkulten som råder i det magasinet. Några gånger känns det som inbördes beundran också. Bra, tycks inte ha missat något alls. Är helt klart inte deras målgrupp haha. Och riktigt motbjudande när man ngr sidor bort försöker köra samhällsansvariga reportage.