lördag, mars 15

Bara gör det

Idag trillade jag in på Löplabbet. Fick hjälp att prova diverse springskor, sprang på band och hittade ett par som kändes mycket bra. Sen köpte jag dom inte. Jag gick istället hem och beställde dom för nästan halva priset på nätet.

Känns lite skämmigt. Men det är väl så man gör?

Hej på er, sköna springskor!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tja, om man inte vill ha några löplabb kvar så.....
/Barbro

Anonym sa...

Linda, du ska veta att vi expediter känner på oss direkt när det kommer en som bara ska prova för att sen gå hem och köpa "någonannanstans"

Jag och min man hade affär i 20år så vi har varit med om utvecklingen. Vi gjorde oss av med affären för två år sen, mycket tack vare detta!

Jag kan tala om att man mår inte bra när man vissa månader jobbar 65-70 timmar med skitlön och det kommer en sån där som dessutom försöker vara trevlig.

Det är naturligtvis ännu värre när man inte uppfattar situationen rätt och lägger ner sin själ för att hjälpa.....

Unknown sa...

båda: ja det är ju synd och jag förstår att det inte alltid är en så trevlig sits för säljaren. å andra sidan, jag lovar ju inte att köpa något för att jag får bra service. och kan jag köpa någon annanstans till ett bättre pris gör jag det.

Anonym sa...

Njae, inte helt okej. När man köper på nätet är det ju billigare just för att man inte betalar för någon service...
/moa

Anonym sa...

Men om säljaren gör ett jobb för att hjälpa dig hitta en vara du gillar ska väl affären få betalt för den utförda tjänsten? Och om du inte vill betala för den tjänsten kanske du ska beställa direkt från nätet utan att först besöka en affär? Chansen att du köper rätt sko minskar förstås men det är en risk du får ta.

hallinbloggar sa...

Konstigt att inte Löplabbet tar betalt för tjänsten. I Göteborg kostar det 500:- som man sedan drar av om man köper skor. Helt rimligt tycker jag då det tar både tid och skicklighet för att hitta rätt sko. Kan förstå hur du tänker men som någon sa, till slut finns inga löplabb kvar att gå till där man kan prova skor och få hjälp att hitta rätt doja.

Unknown sa...

moa och anonym: då tycker jag att löplabbet ska ta betalt för tjänsten. för jag tror att många ser till sig själva och vad dom vinner på snarare än att vara solidariska med affärer.

hallinbloggar: ja det låter ju rimligt och det skulle kännas helt ok om det var så tycker jag. men så länge dom inte gör så får dom nog räkna med såna som jag :S

Lovisa sa...

Nej, det är inte så man gör. Tycker jag. Det är precis den extra servicen som man betalar för som e-handelsbutikerna slipper.

Unknown sa...

lovisa: mja, man kan tycka vad man vill om vad som är moraliskt riktigt, men det är upp till butiken att ta betalt för sina tjänster.

Marre sa...

Att du känner dig så pass skamsen över detta att du faktiskt skriver i inlägget att det är "skämmigt" borde vara en tillräckligt stark signal till dig själv.

Om du hade varit en singelmorsa med tre barn och lågavlönat arbete hade nog förståelsen varit större, men när man är en person med chefsbefattning och en situation i övrigt som inte direkt skriker ekonomiska problem så blir ryggradsreaktionen hos de flesta annorlunda.

Unknown sa...

marre: tja jag kan ju bara tala för mig själv, men jag tror inte att det är ovanligt förekommande att man letar bästa alternativet för sina köp.