torsdag, februari 6

Svar på tal

Det kom en kommentar som jag har funderat ganska mycket på under dagen.

Personen som kommenterade tycker att bloggen, min klädstil och hela jag har blivit tråkiga. Att jag tidigare skrev kul, nu tråkigt. Att jag tidigare klädde mig coolt, nu vuxet i dämpade färger. Att jag borde komma ur min "svacka", gaska upp mig och "bli awesome igen".

Jag tror att personen menar väl. Jag tänker också att det kanske finns fler med liknande åsikter. Jag tar gärna emot synpunkter,och jag vill besvara dom.

Det är ju så att de flesta människor förändras. Samlar på sig nya värderingar och börjar prioritera nya saker i livet. Jag är en sån person. Vad trist om man bara stod på samma ställe och stampade!

Bloggen är fortfarande kul för mig (annars hade jag lagt av) men inte det viktigaste. Det finns annat jag prioriterar högre. Förr om åren kunde jag känna en press att få skriva ett antal inlägg per dag, att alltid få till en dagens på morgonen. Nu kan jag högaktningsfullt skita i att skriva ett enda inlägg en dag om jag inte har lust. Jag tycker det är jätteskönt att ha fått ett mer avslappnat förhållande till bloggandet.

Hur jag klär mig håller jag med om har förändrats. Till det bättre, om ni frågar mig! Jag känner mig helt bekväm i en lugnare, mognare och mer enfärgad stil. Inte så mycket mönster och allt det senaste i modesvängen. Det är väl det man strävar efter, att komma underfund med vad man verkligen trivs i och köra det racet? Så är det i alla fall för mig.

Och så var det själva jag också. Som skriver tråkiga inlägg om att jag inte orkar blogga utan tänker gå och lägga mig och läsa istället. Japp, så är det i livet. Ibland är det party, ibland är det jättesömnigt. Det är svårt för mig att avgöra om jag upplevs som tråkig i bloggen, det är kanske lättare för er läsare att bilda er en uppfattning om. Utifrån det jag skriver, det vill säga. De flesta av er har ju ingen aning om vem jag är utanför bloggen. Det finns mycket jag inte delar med mig av, för att jag inte får eller kan, för att det är för privat. Eller för att jag inte har någon lust.

Sammanfattningsvis, jag och det som har med mig att göra har såklart förändrats genom åren och det är jag helt tillfreds med. I mina ögon är jag fortfarande awesome, kanske inte alla dagar men många.

31 kommentarer:

Sara sa...

Äh, för mig är du alltid fab. Eftersom jag har haft förmånen att få hänga med dig privat, plus att du och jag bloggat typ svinlänge så vet jag hur bloggvärlden och vi själva förändrats.

Jag är också trist nuförtiden tror jag. I couldn´t care less <3

Frida sa...

Hejja alla oss trista bloggare. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa.

Anonym sa...

Tycker du är cool och du har en personlig och inspirerande blogg. Gillar att du verkar ha lite distans till bloggandet...det är ju ändå bara en bråkdel av livet!

/Linda

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Ähmen! Okej, personen i fråga kanske inte menade illa men vem tänker att de hjälper någon på det sättet? Det skapar väl mest bara prestationsångest i värsta fall. Fast jag tycker bloggare får de där konstiga kommentarerna ibland, de där: "Du var bättre förr!".
Vad vill en uppnå med det liksom? Att den nämnda bloggaren bara: "Jamen, jaha! Gud vad bra att du sa det! Då ändrar jag på mej omedelbums."?

Dessutom: Du är fortfarande rolig och fin :-)

Katarina sa...

Jag tycker absolut inte att du blivit tråkigare. Du överraskar mig fortfarande med vissa klädval och inspirerar mig alltid att vara modigare i mina egna.

Malin sa...

Det sköna med att blogga gratis och utan uppdragsgivare - man är inte till för någon annan, varken som blogg eller som person. Bara det inte är tråkigt inifrån sett - och det tror jag verkligen inte!

Peace in mind sa...

Gaska upp sig tänker jag. Kanske det JAG borde göra? Liksom bita ihop och bli awesome igen...

Lustigt att det bara är i bloggvärlden som mognad och utveckling ses negativt.

Heja dig och alla andra som rattar sin egen blogg, utan att kika i backspegeln jämt.

hege sa...

Jeg liker deg, stilen din og bloggen! :-)
klem fra hege

pralinen sa...

Heja heja! Vi läsare behöver ju bara läsa om vi vill... Och får ut något av det... Jag brukar läsa, le och ibland tänka - idag har hon klätt sig precis som jag. Var dig själv...

Anonym sa...

Fortsätt precis som du gör (och vill).
Jag ÄLSKAR din blogg pårecis som den är.
Den är äkta den är awesome!
Kram Monica

Anonym sa...

Heja heja, din blogg är bra precis som den är!

Anonym sa...

Har läst din blogg länge nu och tycker en inspirereande del av den är just att se hur du utvecklas och förändras, t ex vad gäller klädstil! Och är det nån som tycker det är tråkigt kan dom ju sluta läsa...;) Så keep up the good work du är en inspiration!
/Inger Marie

Anonym sa...

Ditt liv. Din blogg. Jag är glad att jag får hänga med på en del och bli inspirerad.
/AnnaB

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Det är din blogg och du skriver vad du vill. As simple as that. Och jag gillar den ff :)

Minna sa...

Jag vet inte hur många bloggar jag har slutat läsa för att jag blivit uttråkad av skribenten. Men inte fan kommenterar jag det till dem, som nån typ av martyr...

Det var faktiskt flera sånna typer av kommentarer som gjorde att jag slog igen min blogg för gott, folk som förväntade sig mer av mig och mitt liv. Jag fick kommentarer om att jag var tråkig och ritade fult och bara la upp bilder på mina barn. Och eftersom jag då kände att jag inte hade mer att ge så la jag ner. (såklart inte hela sanningen, men det bidrog - det gjorde det).

Bloggar tenderar bli mer och mer som krönikörer nuförtiden, och med snajdiga hopplösa sidor där man måste klicka sig igenom allt för att se om man inte missat nåt... Zzzzz.

I love you!

Anonym sa...

Att du är som du är, är awesome! /Nel

Hon som gick sa...

Klart man förändras, trist annars. Jag tycker inte din blogg blivit tråkig o jag gillar din "nya" klädstil.

Unknown sa...

alla: men tack alla, vad jätteglad jag blir av alla fina snälla ord! NI är awesome!!!

hallinbloggar sa...

Precis, låt dig inte slås ner av en en så trist kommentar. Vad har man för rätt liksom. Det är klart man förändras. Något annat vore både konstigt och trist. Du inspirerar alltid. Din blogg var den första jag läste och jag roas fortfarande. Om jag nu inte skulle det så är det ju väldigt enkelt att låta bli istället för att lägga en trist kommentar som inte gynnar någon. Keep it up!!!

Anonym sa...

Jag tycker och har alltid tyckt att din blogg är underbar! Kram Åsa

Anonym sa...

Usch,vilka tråkiga människor som
påstår något sådant. Måste vara
trista typer.

Anki

Jessica E sa...

Jag har läst din blogg sedan Carl var miniliten och jag tycker inte du är tråkig eller att bloggen är tråkig!! Du är fab, bloggen är mycket bra! Kanske är jag också tråkig men jag är ju också 40 och småbarnsmamma...Detär ju lite mindre party runt oss :-D

Anonym sa...

Jag tycker du skriver så roligt!!!

Tant Ebba

Livet just nu sa...

Jag läser varje dag.
När det gäller mode tänker jag att en dag när jag blir stor ska jag också klä mig sådär snyggt.
Dessutom tycker jag att du alltid har en vänlig ton i det du skriver. Det är trevligt att läsa. :-)

Unknown sa...

alla: i är så snälla att jag blir lite tårögd (efter en sån där stark drink maken blandat i och förs sig men ändå!). tack, ni är bäst!

Anna: vecka 9 för oss!

Pelle sa...

Du har en snygg klädstil. Punkt!

Anonym sa...

Jag hänger här än. Och gillar din blogg ewac

Unknown sa...

pelle och ewac: tack! :)

Anna sa...

Jag tycker du är awesome! Kör din stil, lyssna inte på andra! /Anna P

PiaL sa...

Blä för icke-konstruktiva kommentarer! Jag gillar också! Och jag hoppas jag är lika fab som du när jag är i din ålder.

Unknown sa...

båda: tack tack tack :)