lördag, februari 16

II *

Så, nu är inlägget borttaget. Bilden finns fortfarande att skåda hos Frida Fahrman, där det verkar vara ok att ha den. Jag tar bort den för att jag är hjärtligt trött på fölk som berättar sina sanningar för mig, och för att en av personerna på bilden tog illa upp att se den här.

Fis i rymden kan man tycka, men jag upplever så mycket negativ energi av sånt här att det påverkar mitt liv utanför bloggen. Igår resonerade jag med mig själv: Jag kanske inte tycker det är så kul att blogga längre, jag kanske skulle göra ett uppehåll? Och det kändes lite som en lättnad att tänka så.

Det här är inget tycka-synd-om-inlägg. Det är bara jag som känner att det är lite för mycket med allt i livet just nu. Pausar en liten stund bara och funderar.

Fint tack hej.

* Ni måste hålla med om att rubriken kan vara den bästa genom tiderna. Paus liksom ;)

61 kommentarer:

Frida sa...

Kram på dig! Pausa, men kom sen tillbaka, annars gråter jag ihjäl mig!!

Anonym sa...

Neeej, sluta inte!! Din blogg är den jag kikar in på varje dag! Men om du måste så måste du. Vill bara säga att jag tycker att du har en bra och underhållande blogg ;-)

//Linda

Sara sa...

Jag känner så jag med just nu, har inget att säga i bloggen, och jag håller med dig, den negativa energin (även om den kommer sällan) påverkar livet i stort. Så onödigt, och bloggandet är inte längre som det var förut, känner jag iallafall. Nu handlar det bara om att göra ner, vara taskig och att tjäna pengar. Typ. Ta en paus, och känn efter - det funderar jag också på att göra <3

camilla sa...

Jag läser din blogg varevigaste dag, för att du är rolig och skriver roligt och bra! Jag tycker det är SKIT om den gör så att du mår dåligt, när den får mig att må bra!

Jag hoppashoppashoppas att du fortsätter blogga, för du är så braaa :)

Jessica E sa...

Neeej :-( Jag har din blogg som öppningssida..

Louise sa...

Meh, du är bäst ingen protest! Hoppas verkligen att du inte slutar blogga!!!!

(dansa pausa kan vara bra ibland, men bara korta dansstopp gills ;))

Spiro sa...

Trist att folk ska vara så bra på att missuppfatta! Hoppas du är tillbaka snart, annars får du börja instagramma dagens outfit! :-)

Anonym sa...

Jag läser din blogg varje dag. Gillar verkligen ditt sätt att skriva, med ironi och distans till tillvaron.
Så, jättetråkigt om du slutar. Jag kommer verkligen att sakna bloggen då!!

Anonym sa...

Förstår inte varför just denna bild
upprör folk så mycket, du har haft
många bilder under kategorin
"Lika som bär" Till att få det
näthat är grovt.

Nää...Linda sluta inte blogga pga
det det här. Du har en härlig
blogg med både humor, hjärta och
hjärna.

Ni som blir så upprörd av bilden,
titta er runt om i världen istället! Säger Hallå!

Anki

Anonym sa...

Jag fattar inte grejen. Du publicerar en bild, uppenbarligen utan att fråga vare sig fotograf eller objekt om lov. En av personerna på bilden tar illa upp. Inget konstigt i det. Bara att säga förlåt, ta bort bilden och gå vidare. Jag skulle bli heligt förbannad om någon publicerade bilder som jag tagit, eller är med på, utan att be om lov och i samband med publiceringen ange vart bilden kommer ifrån. Det oavsett om det är för att säga "kolla vad snygg" eller "kolla vad ful". Jag tycker också att bilden dåg lite kul ut, med deras identiska frisyrer och miner, men det har inte med saken att göra. Så ja, om Frida Fahrman har tillåtelse från fotografen och den andra personen på bilden att publicera den så är det helt ok att hon gör det. Du publicerar ju inte bilder på din man eftersom han inte vill det, självklart ska du visa andra samma respekt. För övrigt uppskattar jag din blog, men du har bloggat superlänge så vill du ta en paus är det fullt förståeligt. /Johanna

Minna sa...

Ja, sluta blogga. För min skull, för då får jag mer vettigt gjort på dagarna...

Anonym sa...

Pausa, men kom tillbaka! Du skriver så bra/roligt/oväntat/varierat!

/Linda A

Anonym sa...

Jag känner ju inte dig, utan bildar min uppfattning endast genom vad du skriver. Och skriven text kan missförstås. Så hände här, och jag tycker också det gick litet fel. Men vad fasen, radera och notera en erfarenhet men blogga gärna vidare, din blogg är ju bäst!!!!!!

Bästa hälsningar B-M

Anonym sa...

Jag tycker att du ska sluta för din egen skull. Inte bra alls för dig själv i längden. Sluta innan det drabbar dig ännu hårdare.

Jag vill tacka tusen gånger för allt rolig du skrivit under de åren jag följt dig.

Ebba

Katarina sa...

Jag tycker att det skulle vara väldigt tråkigt om du slutade blogga. Jag är inte så flitig med att kommentera här men jag läser varje dag och jag uppskattar hur du delar med dig av dig själv, dina tankar och ditt liv. För att inte tala om dina outfits.

Erika sa...

@Anki: Vad är det du inte förstår? Att personen på bilden tog illa vid sig av bildtexten (oavsett vad bloggägaren sade sig mena)?
Titta oss om i världen är ju det vi gör när vi tycker till om att det faktiskt inte är okej att lägga upp bilder utan objektens medgivanden! Hade det kännts okej om någon dig ovetandes hade publicerat en bild på dig och skrivit en hånfull text till? Försök ha lite medkänsla och sätt dig in i situationen.
Och ja, Linda K, en bloggpaus skulle du nog må bra av.

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen att du fortsätter blogga!
Du skriver roligt, intelligent och inspirerande. Skulle sakna dina inlägg enormt mycket om du slutade skriva.

Go Linda. Skaka av dig detta och fortsätt. Pliiiiis

Hälsningar,
Monica

Sofia sa...

Ja lägg ner. Fint, tack hej.

Sofia sa...

Hoppas verkligen att du kommer tillbaka med nya friska tag. Jag har älskat den här bloggen länge!
/Sofia (som inte vill bli sammanblandad med Sofia ovan!)

Anonym sa...

Jag har missat inlägget som nu är borttaget och har ingen aning om vad som hänt, men jag skulle verkligen sakna din blogg om du lägger av. Du är i stort sett den enda bloggen jag fortfarande läser.

-Tess

Laila och Johan sa...

Linda och Sara: det var ni och era underbara bloggar som fick mig att börja även jag. Sluta inte... Då finns det liksom inte mycket kvar att läsa. Så jag sitter här framför mellon o hoppas, hoppas, hoppas på fortsättning! Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Alltså utan Sara & Linda i bloggosfären blir jag evigt ledsen. // Viveca

Anonym sa...

Nej! Vila lite och kom sen tillbaka ewac

Garderobenmin sa...

Nej.
Inte så här.
Inte när det känns som skit.
Inte på grund av negativ energi.
Nej.

Anonym sa...

Håller med liten - inte när det blev såhär! Kom tillbaka och tänk istället på all kärlek du får!

Anonym sa...

Håller med liten - inte när det blev såhär! Kom tillbaka och tänk istället på all kärlek du får!

Lena S (Betraktelser) sa...

Fan. Jag som är så dålig på att kommentera och öppnar din blogg varje dag, dels för att läsa vad du skriver men oxå för att du har så bra urval av länkar.
Kompensera alla tysta dagar med oändlig nätkärlek nu.
Alla får ta paus, men du får gärna komma tillbaka och vara du!

Maria M sa...

Nej,stanna inte borta för länge! Jag har varit på semester och missat vad som hänt, men din blogg är det första jag läser när jag kommit hem och även försökt läsa utomlands. Din blogg är en bra blandning med vardagsbilder, fina kläder och humor! Kom snart tillbaka! Mvh Maria

Anonym sa...

Helt rätt med en paus så du kan reflektera lite över ditt handlande. Vi har inte glömt bort ditt hemska inlägg på stranden där du hånade en större baderska och dessutom hade smygfotat henne i baddräkt.

Anonym sa...

Klart att ditt inlägg är ett tycka synd om mig och du har fått respons tillbaka. bara att vara glad.
När man bloggar och specielt när man har många läsare så måste man tänka 2 gånger vad man publicerar. Det finns så mycket nätmobbing och att förlöjla sig på någon annans bekostnad är inte ok. Jag är fortfarande irriterad på dig då du publicera en större kvinna i baddräkt utan lov. Du ändrade texten men hjärtat ditt var inte tillräckligt stort för att erkänna att det var dumt gjort och ta bort bilden.
Fortsätt gör det du är bra på och publicera inte bilder eller texter där du förlöjlar eller kan såra någon annan.
Du är bra utan dessa blogginlägg.
Och om Sofia gör det så är det inte heller ok.

Sofia sa...

Ja, men jag menade ju verkligen inget illa, jag menade ju bara att hon skulle ta en välbehövlig paus.
För det är ju vad jag verkligen menade som räknas, inte hur det uppfattas... Eller?! ;-)

Amandak sa...

Varför skulle det inte vara okej för Frida att ha kvar bilden? Den är hennes och hon hånar inte någon, tillskillnad från dig. Förstår inte riktigt hur du tänker faktiskt.

Anna sa...

Varför är det konstigt att Frida har kvar bilden? Det är ju du som förlöjligade den inte, inte hon. Du har en ganska så roligt blogg, men du behöver verkligen jobba på din människosyn, försöka lyssna till kritik och visa mer empati för att få oss att stanna kvar.

Minns också baddräktsbilden, det var verkligen inte schysst. Och då vägrade du lyssna på oss läsare som ville att du skulle ta bort bilden. Väldigt barnsligt och obstinat.

Anonym sa...

Din blogg är superhärlig! Att man sedan någon gång inte har total tonträff, det är mänskligt. den där töntiga anonym som har lämnat en kommentar här lite ovanför, saknar tonträff helt. "irriterad på dig"????!!!!! Den där anonym kan ju länka till sin eventuella blogg så att vi kan lägga till den i våra läslistor. Denna person måste ju ha så mycket vishet att dela med sig till oss andra. Eller inte. Hoppas du kommer tillbaka anonym Anne

Kicki sa...

Linda, snälla sluta inte blogga! Din blogg är den blogg jag alltid kollar varje dag. Förut kollade jag alltid ett flertal andra också, men det är bara din som står sig i längden :)! Jag skulle verkligen bli ledsen om du slutade (och många med mig). Men jag förstår om du vill ta en paus. Och jag förstår om du tycker att det är jobbigt när negativa kommentarer löper amok! Varma kramar från Kicki

Anonym sa...

Hvorfor skulle ikke bildet fremdeles være hos Frida Fahrman?
At du i tillegg skriver at rubrikken kan være den beste gjennom tidena viser veldig lite selvinnsikt ....
Fint takk hei

hallinbloggar sa...

Nej! Det får allt bli en kort paus! Att vara ironisk är svårt och kan vara en balansgång. Men detta får inte bli en anledning att du slutar blogga!!

Malin H sa...

Åj nej nej nej LINDA kom tillbaka. Du är en av mina favorit som jag följt så länge. Hoppas jag för se dig här snart igen. Lite ytligeheter så här i allvaret....du vet jag frågade dig om tips på färglad väska för någon vecka sedan. Kanske skuelle det bli en röd Ceannis buceketbag men nu lutar det år en wallet on chain från Ralph L i underbara färgen lemondrop....I let you know!

Anonym sa...

Snälla du - dethär är den obitchigaste bloggen jag nånsin läst.

Lisa sa...

Jag läser din blogg dagligen. Underhållande, varierad, kul. Men nu är jag i behov av en skämskudde. Du har uppenbarligen begripit tillräckligt mycket för att ta bort bilden/inläggget, men ändå framhärdar du i att du inte gjort något fel. Istället för att bara erkänna att du visade prov på dåligt omdöme. Det verkar vara oerhört svårt för dig, eftersom du vid tidigare tillfällen (bilden på den överviktiga kvinnan t.ex.) agerat likadant. Att du utan ett uns av självkritik/reflektion gör dig till martyr i ett inlägg du hävdar inte är ett tycka synd om-inlägg, det är genant.

Anna sa...

Låter som något tjafs ligger bakom.... Jag har iaf funderat precis som du, på att bara sluta, lägga ner, men jag stängde ner hela min gamla blogg istället och startade om på nytt.
Det känns som en väldig lättnad, då jag blev av med "tegelstenar" och kan vara mer öppen än förut.
Kram i pausandet

Kära Syster sa...

Nej! Sluta inte blogga är du snäll. Du tillför så mycket fint.

Kram!
/Anna

Åsa sa...

Pausa men sluta inte! Om nu något inlägg varit mindre lyckat (enligt kommentarer här ovan), det är ändå en storm i ett vattenglas. <3 dig!!

memilla sa...

Förstår hur du känner men sluta inte blogga snälla du! Det är så jäkla lätt att bli missförstådd när man publicerar saker. Jag har själv några smaskiga missförstånd på facebook att bjuda dig på om du vill :/ Folk kan vara så jäkla känsliga också! Att man inte ska kränka folk är ju självklart men alla tänker och känner så olika att det är en stor balansgång! Kom snart tillbaka!!! Kram!

Vesnas vardag sa...

Gillar det du skriver oavsett om du hänger någon på vägen. :-) Jag har varit kass på att läsa bloggar, skrivit uselt med men så är det ibland. Trist om du slutar, men jag förstår stressen. Ibland vill jag skriva mer än jag borde, men då hänger jag bara ut mig själv kanske. Men det är ju valfritt att läsa som sagt. Så de som stör sig kan ju läsa annat, inget tvång. :-) Stor kram till dig

Lotta sa...

Snälla Linda kom tillbaka! Jag har ju läst dig varenda dag i massor av år!!!

Lfthmn sa...

Du är så bra och jäkla människor som får kick av att kritisera och veta bättre. Heja Linda!

(Låt den som aldrig gjort något dumt mindre genomtänkt på WWW kasta första stenen!)

Penny Jakobsson sa...

Jag blir helt mörkrädd av vissa kommentarer som folk slänger ur sig på diverse bloggar. Jag förstår inte hur en del resonerar, många verkar bara sitta och vänta på att någon bloggare ska uttrycka något som man med lite god (?!) vilja kan tolka på ett visst sätt så att man sedan kan gå loss och hacka och skälla. Det är inte okej och det om något är väl att sprida dålig energi? Min upplevelse är att det s k näthatet till 98% utspelas i kommentarsfälten av anonyma personer eller personer med uppenbart påhitade alias. Om man nu har så mycket att säga världen så kan man ju starta en egen blogg? Ett annat förnuftigt alternativ är ju att inte läsa dem man stör sig på. Hela förhållningssättet är riktigt trist, och jag förstår om du blir less på det.

Jag hoppas, för min egen skull och för alla andra som gillar det du skriver, att du inte lägger av. Jag tror att världen mår bra av en helt vanlig kvinna i sina bästa år som delar med sig av sin syn på världen.

Kram!

Anonym sa...

Jag saknar dina inlägg, redan. /Nel

Anonym sa...

Men var går gränsen till näthat och att man reagerar på något man läser på en blogg som man annars älskar? Näthat för mig är när någon fler gånger kränker eller hotar anonymt personen i bloggen eller Facebook.
Men motsatta sidan, är det okej för den som bloggar att kränka andra? Många "kändisbloggare" har varit i hetluften efter grodor.
Jag vill verkligen inte göra Linda illa och vill att hon helst börjar blogga helst redan idag.
Och visst vi väljer att läsa men man måste få tycka att något var fel utan att man "näthatar"
Så här kommer lite "nätkärlek" från en anonym som är det för hon har verken blogg eller konto. (Visst jag kan skriva Mia, men det är lika anonymt som inget namn alls)
Hoppas på ett tryck på play imorgon, perfekt rubrik för den delen ;)

Anonym sa...

Nej! Det här är min feel-good-läsning. Jag varvar ned och rensar huvudet här hos dig. Funkar alltid. Ta gärna en paus, det behöver vi alla ibland, men jag hoppas du kommer tillbaka. Det gör du välle?

Anonym sa...

Håller med Penny Jakobsson. Snacka
om näthat. Som hon säger så verkar "många verkar bara sitta och vänta på att någon bloggare ska uttrycka något som man med lite god (?!) vilja kan tolka på ett visst sätt så att man sedan kan gå loss och hacka och skälla" och att det är i kommentarsfältet det mesta av näthatet utspelas. Sedan talar man
om att man verkligen inte vill
göra personen illa? Rimmar dåligt
i min värld.

Hela den här historien har tagit
löjligt stora proportioner.

Linda du är en superhärlig tjej
med en bra blogg som jag läser
varje dag.Sluta inte blogga pga
detta.

Sara


Anonym sa...

Sluta spela martyr, erkänn att du gjorde ett misstag och börja blogga igen.

Anonym sa...

Men kära nån. Om det var min kommentar du tog i från tårna för så förstår jag inte.
Jag tror inte folk "väntar" ut för att attackera.
Detta börjar spåra ut så snälla Linda kom tillbaka.

Anonym sa...

Buhu, gick in idag och hoppades på att du kanske inte kunde sluta blogga ändå....

Kom tillbaka!!

Anonym sa...

hm, kanske man får börja läsa bloggen från början för att stilla abstinensen...

och sen får man läsa den fram och tillbaka om du väljer att inte komma tillbaka alls.. :(

Anna

Jenny sa...

Saknar dig redan! Och hoppas att du även känner av den positiva energin också. Gillar verkligen din blogg!

Anonym sa...

Har aldrig hört talas om den här bloggen men hittade hit via ett annat forum. Har bara en synpunkt: en medelålders (dvs. rimligt mogen och erfaren) människa som lägger upp bilder på främmande människor som inte är offentliga personer, i syfte att håna dem för deras utseende borde läsa Magdalena Ribbings spalt, en bok om empati och ta sig en rejäl tankeställare där hon funderar på vad hon egentligen är för slags människa. Det marterande senaste inlägget gör inte saken bättre, precis.

Anonym sa...

Saknar ditt bloggande Linda. Mycket! Hoppas du kommer tillbaka, men om du inte gör det ska du veta att du är grymt bra! Jag brukar förklara för min sambo att Linda K minsann är min förebild, och ett liv som hennes vill även jag leva när jag är 40 (jag är 28). Du verkar ha en så fin familj, och balans och tid för man, barn, karriär, vänner, träning och dig själv. Heja dig, du inspirerar! Kramar från Laura

Solrosfrö sa...

Förstår dig helt och fullt Linda, men jag måste säga att mitt ego vill att du ska fortsätta inspirera mig! Du fina kvinna, puss på rä!

Anonym sa...

Jag brukar aldrig kommentera, men läser ofta och gärna din blogg. Den är underhållande och inspirerande, och helt klart den jag helst läser. Hoppas du fortsätter!
/Maria