tisdag, februari 5

Det lönar sig att nerda

Jag gör det ofta till en sport att leta efter det billigaste alternativet. Om jag hittar till exempel ett plagg som jag gillar kan jag ta till vad andra skulle beskriva som överdrivna metoder för att hitta det mest prisvärda alternativet. Jag kollar först bilder in absurdum för att inspireras av hur andra bär plagget och hur det kan kombineras. Jag surfar sen webbshopar. Både svenska och utländska. Jag kollar begagnat-siter (Blocket, Tradera, eBay...). Jag besöker om möjligt fysiska butiker. Jag ringer runt och kollar hos fysiska butiker. Jag mailar webbshopar. Jag surfar rabattkoder (kan förvånansvärt ofta vara mycket lönsamt) och letar erbjudanden. Jag tänker mig ibland plagget på folk jag känner (det funkar inte alltid så bra). Jag sitter i klädkammaren och tänker mig plagget tillsammans med befintliga plagg. Jag kollar mitt Flickr i samma syfte. Bara för ett plagg, liksom.

Här har ni ett praktexempel:


7 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, gör jag med. Fyndade just 2 par MIH-jeans som i butik i Sverige kostar 1900 kr styck. Men från Londonsajten blev det 450 kr styck. 500 kr styck om man räknar med frakt.

Anonym sa...

Kan det vara så att du provade byxorna i Sverige för att se vilken storlek du skulle köpa........ Jag är så glad att jag sålt min butik! Det kommer garanterat inte finnas en specialbutik kvar om några år.

Anonym sa...

Ja, hade förstås provat dem innan, det gör jag med jeans och byxor. Annars köper jag toppar, jackor och skor utan att prova. Det är så kul att fynda!

Jessica E sa...

Surfa rabattkoder...Var hittar man dem menar du?

Bra shoppingtips dock även om jag fortfarande är lite rädd för att köpa från utländska sajter..Hur gör man med betalningen och växling av valutan?

Min man är lika noga med inköp vilket gör att det kan ta ett halvårs planering innan vi kan köpa nytt strykjärn...:-) Men så blir det ofta bra :-D!

Unknown sa...

anonym: schysst!

anonym: jag förstår inte frågan?

jessica: ja om du ska köpa nåt på H&M så surfar du H&M rabattkod.

jag anvädner paypal, fint som snus.

ojdå ;)

Anonym sa...

Var hittade du den toppen för 200:-? Har kikat på den men nu när du skriver att du köpt en för 200 vägrar jag att betala mer ;-)

//Linda

Unknown sa...

linda: jag köpte den, sen meddelade webbshopen att dom satt fel pris. så det bidde inget :(