torsdag, maj 26

När duschar DU?

Jag har funderat och jag fortsätter att fundera. Ni som duschar på morgonen. Duschar ni på kvällen också? Alltså två gånger om dagen?

Själv är jag en kvällsduschare. För, man kryper väl inte ner i pyjamas och säng "oren"? Rätt läskigt enligt min mening. Sen duschar jag förstås när jag kommer till jobbet på morgonen, men det har ju med cyklesvett att göra.

Morgonduschare - spill your guts!

UPDATE: Ok jag köper att man vill vakna till och blöta håret och allt sånt. Men man måste väl ändå göra nånting åt sig själv i renlighetsväg efter en hel dag innan man lägger sig?

UPDATE II: Sug på den här då: jag tvättar inte håret varje dag, bara varannan!

UPDATE III: Olika bud! Vilken tur att det inte är lag på det ena eller andra ;)

26 kommentarer:

Anonym sa...

Jag önskar att jag var en kvällsduschare, för som du säger är det trevligt att känna sig ren och fräsch när man kryper ner i sängen. Men, jag är en morgonduschare, behöver det för att komma igång. En fråga till dig som kvällsduschare: Hur får du ordning på håret på morgonen?? Mitt står åt alla håll när jag vaknar och då har jag ändå långt hår. Håret är definitivt ytterligare en anledning för mig att duscha på morgonen. /J

Elisabeth S sa...

Att duscha på kvällen är bara att glömma med min kalufs. Somnar jag med blött hår vaknar jag med genomblöt kudde, nackspärr och fortfarande blött hår 8 timmar senare. Nej, morgndusch it is. dessutom ett prima sätta tt vakna på och håret torkar av vinden under cykelturen till jobbet. Fiffigt.
/Elisabeth

Minna sa...

Kvällen. Försöker duscha en stund innan jag går och lägger mig för jag gillar inte att sova med blött hår.

Morgonen är reserverad för frukost, påklädning och sminkning - ingen dusch. Ibland på helgen.

Linda K sa...

båda: men det är ju bara att blöta håret på morgonen! jag har en vattensprayflaska. ni lägger er alltså oduschade? uj,jag fattar inte det... /lite chockad linda ;)

Linda K sa...

minna: jag har ju inte så mycket hår. men kvällsdusch it is!

Susanne sa...

Morgonduschare är jag, drar en trepunktstvätt på kvällen, dessutom brukar fötterna få sig en omgång. Träning på kvällen medför kvällsdusch, duschar i så fall även på morgonen. Herregud, det är ett jobb att hålla sig ren!

Sofia sa...

Lustigt. Jag tänkte faktiskt just igår på att jag duschar stup i kvarten. Men jag kvällsduschar mest nu för tiden, nu när jag är mammaledig för jag hinner inte på morgonen. Börjar jobba nästa vecka och då kommer jag nog börja morgonduscha igen. Har man långt hår hjälper inte en sprayflaska med vatten för att ändra hela hårets textur osv. Iaf inte mitt kan jag meddela. Vojne vojne.
Och apropå oren sa min mammas mormor alltid, att den som inte blir ren av att tvätta sig i handfatet inte heller blir ren i en dusch. Tål att tänkas på! :)

EvaP sa...

Jag duchar på morgonen, jag kan inte fatta hur någon kan gå till jobbet utan att ha duschat?

Linda K sa...

susanne: ja då vaskar du ju av dig iallafall :)

sofia: det förstås, men om man ska tvätta hela sig i handfatet känns det kanske smidigare med en dusch? ;)

evap: jag vet inte vad du gör nattetid? jag sover bara och är fräsch som en... en fräsch person när jag vaknar. jag förstår inte hur nån kan lägga sig skitig i en säng ;)

Jenny sa...

Jag skulle ALDRIG kunna starta en dag oduschad :o Utan dusch på morgonen blir dagen aldrig riktigt hundra. Önskar jag kunde vakna fräsch och redo men nä... Om jag tränat på kvällen blir det både kvälls- och morgondusch, jag känner mig alltid lite snubbig när jag vaknar.

Sängkläderna tvättar man ju och dessutom sover jag med linne och trosor så jag känner mig inte skitig när jag går och lägger mig. Blev en liten uppsats det där, sorry! Alla är olika kan man ju konstatera :)

Kristina Nilsson sa...

Jag känner mig inte speciellt smutsig på kvällen.. om jag gör det duschar jag av mig men att tvätta håret är otänkbart!! Då måste jag göra det igen på morgonen, att bara blöta har jag provat såååå många gånger och det fungerar inte på mig. Jag önskar det gjorde det. Grejen är den om jag duschar på morgonen så håller det i sig till kvällen så jag känner mig ok att gå och lägga mig och duschar jag på kvällen så är jag ok på morgonen så det är håret som styr mitt duschande!

Anna sa...

ha ha ha, diskuterade det här igår på jobbet!
jag duschar på kvällen, så skön mjuk känsla i kroppen när man är nyduschad att man somnar gott :)
och: lägga sig oduschad i renbäddad säng är det av princip nackskott på.

Anna sa...

Duscha en gång om dagen?! Ofattbart. Onödigt. Vattenslöseri, sliter på hår och hud. Vad gör ni om dagarna egentligen? Rullar er i lera?

AnnicaB sa...

Skulle aldrig vilja gå till jobbet oduschad - det är en halvt förstörd dag direkt :) Så - morgondusch it is!

Librarybeth sa...

Efter en löptur är det på sin plats med en dusch oavsett tid på dygnet ;) I övrigt är jag mycket flexibel; kvällsdusch är finemang, morgon om man hinner och behöver. Men att somna med blött hår genererar alltid övertidsarbete på morgonen så det försöker jag undvika... duscha för ofta är dock inte bra för varken hud el hår när man är lite av en torris....

Sanna sa...

Jag duschar både kväll o morgon. Duh!!
Håret tvättas och fixas med varannan kväll- Hallå?! Torrschampo finns!! Och det finns bodylotion att smörja in kroppen med.

herregud! Vad är ni för snuskpellar?!! ;-)

Jessica E sa...

Jag duschar på morgonen, tvättar håret varannan dag. Om jag springer på kvällen så duschar jag givetvis efter det men annars så tvättar jag händer, hals och ansikte innan läggdags och känner mig verkligen inte som en lortgris...Så skitig hinner jag inte bli och skulle jag tvätta mig på hela kroppen oftare skulle jag nog få vansinniga problem med huden..Mina barn badar alt duschar två ggr i veckan och däremellan vid behov för de är riktiga torrisar trots olja i vattnet så det går inte att bada oftare.

Hade en arbetskamrat en gång som duschade tre gånger om dagen och som bytte trosor 4 ggr trots att hon ständigt hade trosskydd...Tycker det är mer avvikande än att inte duscha på kvällen???!!

Charlotta sa...

På kvällen brukar jag vara så jäkla trött så att hela grejen med rengöringskräm, ansiktsvatten, tandborstning och handsmörjnig känns som ett projekt (men jag gört). Ingen kvällsdusch alltså. Däremot måste jag duscha på morgonen för att vakna och komma igång:) Nån skrev att det faktiskt finns bodylotion men jag kan informera om att det inte hjälper om man är en äkta torris. Funkar verkligen inte att duscha två gånger om dan då om man inte vill krakelera helt ;-) Men om man har tränat måste man ju... det är svårt det där. Sen tror jag att vi måste tänka över vårt extrema renlighetsbehov också. Jorden har liksom inte hur mycket resurser som helst.

Fiafideli sa...

Är det bara jag som svettas som en gris om nätterna, oavsett temperatur i sovrummet och tjocklek på täcket?
Jag vaknar alltid sjöblöt så att inte duscha på morgonen är alltså otänkbart.
Däremot svettas jag nästan inte alls dagtid. Men det kanske är jag som är konstig??? :)

Hanna sa...

Jag är gööör äcklig och duschar bara på morgonen. :)

På kvällen vill jag sova. Om jag duschar då så vaknar jag till, inte bra. Jag har enorma sömnstörningar som det är. Men eftersom jag inte sover i de kläder jag haft på mig på dagen, så tycker jag inte att det är äckligt alls faktiskt. Pyjamasen håller ju bara till i sängen, så den har inte heller blivit skitig under dagen. ;)

Helena S. sa...

Morgondusch alltid, ibland på kvällen igen om jag har tränat. Men en del träning sker på morgonen och då blir det bara en dusch. Man har ju inget kroppsarbete direkt, sååå smutsig är man väl inte på kvällen?

Sofie sa...

Morgonduschare. Duschar på kvällen också om det känns som att det behövs. Pga av träning, varm dag eller så. Men jag har inte riktigt samma problem med att inte lägga mig "ren".. :)

Ulrika sa...

haha, vilket hett ämne du har råkat på! ;)

Jag duschar på morgonen, känns bra mycket knasigare att ta på sig rena kläder och gå till jobbet oduschad än att gå och lägga sig utan dusch... sen blir det ändå oftast snabb kvällsdusch efter träningen.

...kör också varannan dag vad gäller hårtvätt, till och med var tredje ibland och sköljer det bara emellan, ev med balsam.

Som sagt, tur att det inte lagreglerat det här! :)

Annanym sa...

Duschar du ikväll när du kommer hem sent från AG också?
Det kan ju vara så att de som duschar på morgonen faktiskt lägger sig rena eftersom de tvättat sig ordentligt på kvällen? Och att de sen svettas under natten och därför vill duscha innan de går till jobbet?
Men jag fattar nu varför det är så många som luktar "smutsigt hår" på tuben på morgonen.....

Annika sa...

Varannan dag, oftast på kvällen efter att jag sprungit. Någon gång går det tre dagar. Tvättar underliv och under armarna om jag känner att det behövs emellan. Håret aldrig mer än varannan dag. Tvättar inte ens ansiktet särskilt på kvällen, använder bara vatten. Händerna ständigt med tvål givetvis.

Vilket förmodligen ter sig helt galet för dig. Å andra sidan ter sig duschande både morgon och kväll helt sinnes för mig. Som om man försökte tvätta bort hela sig själv liksom. Det är nästan ingen som duschar sina barn varje dag, men sig själv skall man duscha både avigt och rätt. Och så skall man istället lukta syntetiskt hittepå. Strange om du frågar mig. :)

Linda K sa...

alla som blir arga: ha ha ha! blir ni arga på mig? skärpning för f*n!

alla som inte blir arga: tack för tyck!