torsdag, juli 17

For the love of LV

Jag gjorde mig ett ärende till Louis Vuitton-butiken igår. Nothing fancy, bara en liten "förlängningssladd" till nyckelknippan. Men holy smoke vad med folk det var där! Cirka 20 japaner (illa klädda men troligtvis gott om pengar) som stod slet i skärp och sjalar och skrek till varandra (pratar dom så?). Kvinnor som gick runt och pekade den där ska jag ha, och den där och den där... med lojt eftersläpande makar/pojkvänner eller vad vet jag, försedda med solglasögon för att inge känslan av jag-bryr-mig-inte. Världens mest white-trashiga damer (pratade svenska men hade helt uppenbart snappat upp allt i modeväg från Ryssland. Och jag använder ordet "damer" i dess vidaste bemärkelse) med barn som sprang runt i butiken med leksakssvärd i högsta hugg.

Och så lilla jag. Som räddades av ett manligt butiksbiträde som jag sedemera förälskade mig i. Han pratade engelska med en touch av franska brytning, sa med ett leende Please madame, come with me over here and we shall have a quiet corner for ourselves.

(Nu ler jag så där dumt :)

Han gentlemanna-hjälpte mig, gav mig komplimanger för den lilla Noe:n som hängde på min axel och tjugo minuter senare strottade jag ut som på moln med en söt liten LV-kasse.

(Nu ler jag ännu dummare :)

Please have a seat madame, while I wrap your purchase for you. 

4 kommentarer:

Jessica E sa...

Han kunde känna igen kvalitet när han såg det!!! :-)

Jag har aldrig vågat gå in där för att titta på en Noe...Har hört sådana rysliga historier (typ Julia Roberts i Pretty Woman när hon ska handla på Rodeo Drive...) om ur illa kunder blivit bemötta för att de inte sett LV_mässiga ut...Nu tycker ju jag att jag ser proper och elegant men har inte vågat ta chansen att bli utschasad....

Unknown sa...

jessica e: jag har alltid blivit mycket trevligt bemött. in med dig vetja!

Anonym sa...

Är du säker på att det inte var kineser? Var i Sydkorea för ett tag sedan och på när jag besåg lite sevärdheter höll jag på att bli omkullsprungen av stora horder med illa klädda asiater som pratade väldigt högt. Mina koreanska kollegor förklarade att de var kineser. De hade en stark förkärlek för mycket av de mesta rent stilmässigt.

Unknown sa...

anonym: jag ska inte säga hundra, fick för mig japaner men mitt öga är nog inte så skarpt :)