tisdag, mars 4

Vita stora skor

Det är mars och mars indikerar att våren förr eller senare är i antågande. Jag tänker på vita sneakers*. Man kan säga att jag tänker på vita sneakers in absurdum. Det är inte enbart smärtfria tankar. Jag har som bekant modell större på fötterna och vita skodon bidrar inte till att förminska. Tvärtom. När jag provar vita gympadojor ser jag hur fötterna liksom växer. Tror det är något som sitter i sedan barndomen, när stora fötter (större än alla andra i klassen såklart) var så plågsamt att jag en tid klämde ner fötterna i en för mig för liten storlek.

Nu vet jag att välja storlek efter storlek, så att säga. Men känslan av att jag står i båtar kommer jag inte riktigt ifrån. Detta i bjärt kontrast till att vita sneakers är väldigt fint.

Jag tror jag kommer att kapitulera. Går man fort och ler syns inte fötterna så mycket.

*Jag tänker inte på Adidas Stan Smith som nu är så hypade av alla kändisbloggare att jag mår lite illa. Nej, helvitt ska det vara.


9 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag är också lite inne på vita sneakers. Ena dottern har vita Nike air max och hon har stl 41 och de ser inte alls stora ut :)

Linda K sa...

i will not: jag hämtar mod ur det! :D

Peace in mind sa...

Och jag har vita med yttepyttelite grönt på, SS. Gillade Adidasdojjorna...

Anna sa...

Ha, ha, för oss som redan har haft Adidas Stan smith på både 80-talet och under indieperioden på slutet av 90-talet känns den här hypen lite...försenad. Även om jag tycker att det är en grymt snygg sko.
För övrigt gillar jag Nikeskorna ovan. Jag ska bära mina strl 40 med stolthet. Även jag klämde ner fötterna i strl 39 under en väldigt lång tid i min ungdom.

Linda K sa...

pim: ja me!

anna: håller med, är coola (mest på män?) men som sagt lite överexponerade nu.

ja vi säger väl att 40 äger :)

Pelle sa...

Håller med och det är förmodligen därför jag aldrig har vita sneakers (plus att det förstås är så jäkla uttjatat. Säg den som inte har ett par vita Converse Chucks).
För mig som har storlek 48 är det totalt uteslutet med vita skor. Känns ju som att varenda blick dras till de iögonfallande bländvita båtarna och det är jag glad om jag slipper.Pelle sa...

Fast egentligen är jag nog bara avundsjuk att jag själv inte kan ha vita sneakers, för det är ju trots allt rätt snyggt (men stooort på foten).

Linda K sa...

pelle: håller med, stoooort. men ibland får man kanske skita i det. jag har sällan uppfattat någon annans vita skofötter som stora, bara mina egna. synvilla? :)

Idolen sa...

Mera vita seglarstövlar exempelvis :) Vad säger du Linda! Några outfits med dem tycker jag du kan bjuda på :)

Tips:

http://bjussa.se/goteborg/klader-skor/nya-vita-viking-seglarstovlar