tisdag, juni 25

REKLAM!

Jag undrar över en sak. Det här med att jag emellanåt gör reklam för /samarbetar / testar produkter. Det verkar vara störande för en del läsare?

Jag får ganska ofta erbjudande om att prova på och skriva om det i bloggen. Om det är något jag är intresserad av eller nyfiken på svarar jag ja. Är det ett skiterbjudande tackar jag nej. Tävlingar säger jag så gott som alltid ja till, eftersom det ju är till glädje för er som läser bloggen (om ni vinner, det vill säga ;) Jag brukar få tester och prov, men jag tjänar inga pengar på det jag gör reklam för. Jag skriver ganska ofta inlägg om sånt jag tycker är bra och prisvärt utan att ha blivit kontaktad av någon om att göra det.

Så, vad är det som svider i ögonen på er som känner behovet att klämma in en kommentar om att jag reklamar när jag gör inlägg om produkter?

17 kommentarer:

Sofia sa...

Tänkte bara säga att på mig svider det inte ett dugg! Minst en gång om dagen tänker jag "vad är det för fel på folk" och det är väl det man kan säga i det här läget också....

Frida sa...

Själv är jag rätt oförtjust i reklam på bloggar. Men jag brukar bara strunta i att läsa de inläggen, och blir det bara reklam slutar jag läsa bloggen. Det är ju bra med bloggar på det sättet, man väljer själv vad man vill läsa. Så kör på som du vill, det är ju din blogg!

CharlottaSofia- Diy, fashion, design o me sa...

Jag störs absolut inte av reklam i din blogg. Dels är det så lite och dels tycker jag att du är värd lite lön för mödan du lägger ned på bloggen. Om du kan få en produkt som du är nyfiken på och dessutom testa den så att vi får veta om det funkade/var bra - Det är ju bara toppen!

Tror det finns en övertro på reklamfria bloggar. Att kvaliten på något vis höjs om det inte förekommer reklam. Så är det ju inte.

yllet sa...

Åh gud. Jag skrev en uppsats. Men tog bort den. :)
Jag (och detta är bara jag) stör mig på reklam där det inte framkommer att det är reklam. Om du förstår? Du hade ett inlägg om ett boxvin för ett tag sen som kände som att du blivit ombedd att skriva om det. Men du talade inte om det. Vill man tjäna pengar på bloggen eller om man testar produkter så tycker jag det bara är helt ok, men av någon anledning vill jag veta det? Att det är nåt du fått för att prova? Vet inte varför. Men sån är jag! Och jag tror aldrig jag kommenterat nåt inlägg om detta heller iofs.

fan. det blev en uppsats ändå. sorry.

Unknown sa...

sofia: :)

frida: precis, det är ju bara att låta bli att läsa om man inte är intresserad. jag kör! :)

charlotta-sofia: tack!

yllet: precis som du skriver framgår det rätt tydligt vilka inlägg som är "sponsrade", behöver det förtydligs ytterligare? jag brukar nog skriva att jag fått prova produkten. jag kanske ska börja med en logga på dom inläggen: OBS SPONS! ;)

Sara sa...

Jag tror som Yllet - om du skriver "detta inlägg är i samarbete med blabla" så tror jag inte någon stör sig alls.

Tror också att det är typ Englas fel att folk stör sig - det går liksom aldrig att avgöra om hon fått betalt eller inte för sina inlägg vilket gör att folk kan bli misstänksamma :)

Jag tycker det är bra att andra bloggare än de jättestora får möjlighet att testa saker - lite som Buzzador för bloggare. Skit i surkarten <3

yllet sa...

Ja precis kan du göra det? kanske nån sorts rörlig logga? Med musik? :)

Men, seriöst, att säga att jag stör mig på det är ett väl starkt uttryck. Jag bryr mig inte om folk har reklam eller testar saker eller så. Men så här. Jag tycker det är snyggare om det framgår tydligt att det är sponsrat eller så. Både gentemot läsaren och gentemot .. ja. annonsören?

Maria J sa...

Eftersom min kommentar under snapsinlägget tydligen var din droppe känner jag mig manad att berätta vad det är som "svider" för mig.
Det är, precis som för yllet ovan, att du inte TYDLIGT berättar att det är ett sponsrat inlägg. Det finns lagar, regler och förordningar som reglerar hur man bör göra och jag har svårt att förstå varför man inte följer de riktlinjer som finns? Om man ställer upp och provar, utvärderar och sen skriver om det i sin blogg är det knappast svårt att lägga till att detta inlägg är i "samarbete med" sponsrat av" eller dylikt.
Summa summarum: Reklam eller spons eller vad man vill kalla det stör mig inte det minsta. Att inte vara tydlig med hur det ligger till, det stör mig.

Sofia sa...

Jag har aldrig känt att det varit något problem i din blogg med spons/textreklam. Litar på att dina rekommendationer är ärliga. Samtidigt kanske det är bra att vara övertydlig? Kanske mest för att andra bloggar är så köpta att man lätt drar alla över en kam. Det senaste lågvattenmärket var att Minna Tannerfalk måste ha sålt mailadresserna till dem som kommenterat i hennes blogg till någon fånig klubb i Halmstad.

Jessica sa...

Hej!
Jag är inte heller emot reklam och tycker självklart att du är värd lite lön för mödan. Men... Jag följer dig bland för att jag gillar din stil och smak. Jag håller med yllet om att jag vill veta om du har upptäckt grejen (vinet, krämen, snapsen) som du skriver om själv eller om du har fått den skickat till dig för att prova. Det är svårt att förklara men "Linda-upptäckt" ger en högre kvalitetsstämpel än sponsrade prov.

KH sa...

Det är ju bara kul med tips om produkter som andra har testat och funnit prisvärda, så fortsätt du! Vill man hitta något att reta sig på så gör man det alltid.

Carina sa...

Jag störs inte alls

Librarybeth sa...

Jäpp, det är din blogg och jag tycker du är tydlig när du testar något! Visst är det bra när man säger att man fått något som test.
Jag har inte så stor erfarenhet av det själv, fått några enstaka erbjudanden, några går i papperskorgen direkt.

Malin sa...

Man kan aldrig vara för tydlig! En sponslogga tycker jag du ska skaffa dig?

Unknown sa...

alla: jaha jag får bli tydligare helt enkelt. ordning och reda i ledet! :)

Jessica E sa...

Jag störs inte det minsta...

Camilla sa...

Nope, det stör mig icke! Kanske för att det brukar vara rätt tydligt vilka inlägg som är "sponsrade"?