måndag, augusti 29

Grönsak grönschak

Så gott som var eviga dag säger någon eller flera till mig i lunchrummet: Åh Linda, du är så duktig med dina grönsaker. Eh? Helt vanliga grönsaker som jag skär och lägger på tallriken. Tomat, gurka, paprika, ibland avocado, morot och oliver. Hur svårt kan det vara? Vad hindrar andra från att genomföra denna vardagliga syssla? Jag är seriöst förundrad.


UPDATE: Jag fick svar på tal från Anna (en, tyvärr, före detta kollega):

Nä, jag vet vad det är eftersom jag sett dina tallrikar in real life i lunchrummet. Det är inte att det är grönsaker. Det är inte att de är märkvärdiga. Det är att du har handlat grönsaker som ligger i kylskåpet på jobbet som du lägger till maten du har med dig. För det är jävligt jobbigt att få med sig en matlåda (få mat över, packa ihop i lådan, men framför allt INTE glömma den hemma...) men att dessutom få med något annat än typ en tomat till som sallad är nästan överkurs. Inte svårt alls. Men nästan överkurs ändå. Så, ja, du ÄR duktig :)

8 kommentarer:

Unknown sa...

För att det är äckligt.

Linda K sa...

janne: tyst med dej :)

Jessica E sa...

Jag tror de tycker du är duktig för att du står ut med att bara äte grönsaker och inte blir sugen på annan mat. Om man äter nyttigt så blir man kallad duktig av sin omgivning..

Linda K sa...

jessica e: det är mat på tallriken också.

Anna ser dej sa...

Nä, jag vet vad det är eftersom jag sett dina tallrikar in real life i lunchrummet. Det är inte att det är grönsaker. Det är inte att de är märkvärdiga. Det är att du har handlat grönsaker som ligger i kylskåpet på jobbet som du lägger till maten du har med dig. För det är jävligt jobbigt att få med sig en matlåda (få mat över, packa ihop i lådan, men framför allt INTE glömma den hemma...) men att dessutom få med något annat än typ en tomat till som sallad är nästan överkurs. Inte svårt alls. Men nästan överkurs ändå. Så, ja, du ÄR duktig:)

Linda K sa...

anna ser dej: ha ha ha! ok, jag får ta det från en sån vet :D kram på dä!

Lotta sa...

Jag håller med, det är konstigt! Man behöver ju inte ens trixa med det hemma, släng i en potatisskalare (om inte lunchrummet är utrustat med detta) och ett par morötter tillsammans med matlådan, som man skalar medans lådan snurrar i mikron! Plättlätt!

Linda K sa...

lotta: lättplätt!