fredag, augusti 26

Karaktärens vara eller icke vara

I eftermiddag firar vi ett födelsedagbarn på jobbet. Då blir det alltid tårta i stora lass. Flera olika sorter också.

Jag har ju lagt av med sånt där. Jag lever sunt. Visserligen kan jag unna mig någon gång ibland, men jag försöker i såfall hålla det till lördag och söndag. Så nu är frågan: Hur ska det gå? Kommer jag att sitta där med kaffe och en freaking satsuma, eller går jag lös på godsakerna?

Tyck gärna till om min karaktär till höger!

7 kommentarer:

Anonym sa...

hm, jag tycker att jag har läst ungefär samma inlägg förut minsann:) Jag tror iallfall att du blir lyckligare av en satsumas. Tänk så trött man blir efter sockerchocken. Hela eftermiddagen blir misserabel.

Anna

Kära Syster sa...

Hahaha, vilken rolig idé med omröstning. Gör du som majoriteten tycker?:) Jag säger bara en sak: Det är fredag... Trevlig helg! /Anna

Sara sa...

Men OM man äter sunt och bra i övrigt, dâ kan man faktiskt unna sig en del, utan att det gör nâgon skillnad, kroppsligt.
Personligen är jag inte sârskilt mycket för vare sig târta eller fikabröd, och kan bli lätt stressad över det där trugandet... Att man inte fâr säga nej. Min poäng är alltsâ: Vill du ha, ät en bit. Och vill du inte ha, tacka nej.
xxx

Alexandra sa...

Klart att man ska unna sig något när det är fredag, och helst alla andra dagar också. :)

Men vill du helst "unna dig" något som liksom bara är... där framför dig... bestämt av någon annan... Eller vill du unna dig det allra godaste du vet, det du är allra mest sugen på, som du själv bestämmer?

Nu har jag visserligen inga viktminskningsplaner, men jag får lätt problem med magen när jag äter för mycket skräp. Vilket det kan vara värt - men då ska det minsann vara för att jag ätit det JAG ville! Så om någon bjuder på halvgott choklad, t ex - nej tack, jag äter hellre mina favoritchampagnetryfflar, thankyouverymuch! :D

Linda K sa...

alla. så mycket kloka ord, tack! jag unnar mig nog egentligen något gott hemma i soffan ikväll :)

Minna sa...

Var stark! Speciellt om det är köpetårta - det är inte värt det. Om nån har bakat hemma... då är det oftast lite mer värt det!
Jag röstar på att du grejjar det!

Sara sa...

Tårta är ändå inte ens gott.