måndag, januari 31

Undran

Jag fick mail av Jeanette som undrar:

Sökte efter bland annat Mulberry-väskor och hittade sidan reasverige.com. 70 % på det mesta låter alldeles för bra för att vara sant och då brukar det också vara så. Så har du eller någon annan testat att köpa från reasverige.com? Gick det bra? Fick ni det ni beställde? Tog det lång tid att få varorna? Var det äkta varor? Ja, och alla andra väsentliga frågor man kan behöva ha svar på.


Hej Jeanette! Jag har aldrig köpt något från reasverige.com så jag kan inte svar på frågor om leveranstid och om kvaliteten på varor därifrån. Med 100 procent säkerhet kan jag dock säga att det inte är äkta grejer dom säljer. Alldeles för billigt, alldeles för många kända märken, alldeles för många ex av varje vara i lager, alldeles för oseriös sida, om du förstår vad jag menar. Det finns ingen beskrivning av varorna, om det är skinn eller något annat material. Det finns bara en bild av varje väska, man vill ju se den från alla möjliga vinklar och vrår. 


Det behöver inte vara något fel på kopior, om man är medveten om att det är en kopia man köpt. Jag skulle ändå rekommendera att istället titta på begagnade äkta väskor istället, på Blocket, Tradera eller eBay. Fast där måste man såklart också vara försiktig så man inte får hem en fejk.

Någon annan som har erfarenheter från reasverige.com?

Lycka till!

10 kommentarer:

Norah sa...

Blev nyfiken och gick in på sidan... Helt klart en kinabaserad sida då de inte levererar under Spring festival (Kinesiskt nyår dvs nu) Språket de använder känns ganska konstruerat, antagligen översatt via nätet. Absolut kopior!!! Hela fejkmarknaden är kriminell vilket man skall komma ihåg. Inte mycket fair trade där... Tack för en underbar blogg! Min favorit!!!

Malin sa...

Apropå att köpa väskor på nätet - var köpte du din Marc Jacobs-clutch nu igen? Jag letar efter en Mulberry Neely, men de nytillverkade verkar vara slut, och på E-bay har jag inte sett nån (än).

Sara sa...

Precis som Norah skriver - köper man en kopia bidrar man till kriminalitet och knarkhandel ( i värsta fall brott mot barn)

Hellre en snygg väska från H&M eller Lindex än en kopia - men det är min åsikt :)

En jesus sa...

Fast vem tror ni tillverkar väskorna på H&M och Lindex då? Finns ju en anledning till att de också är så billiga..

Norah sa...

Sara! Helt rätt tanke. Sen har inte kedjorna full koll heller men fejkmarknaden är helt utan kontroll och styrs bara av pengar.

Sofia sa...

Aldrig att jag skulle handla. Fejk eller ej så osar det iaf katt om det hela. ;)

Linda K sa...

norah: usch nej, vi undviker. och tack! :)

malin: på ebay, man får hålla ögonen öppna och vara på hugget :)

alla: vi skiter i den där sidan och köper antingen riktiga grejer, sen akn det var H&M eller Mulberry eller vad som :)

Johan sa...

Tja! Jag köpte från reasverige och det gick helt okej, köpte converse och de var nästan likadana som äkta! Tog en chansning och det gick bra!

Anonym sa...

Hej,

Jag har erfarenhet av Reasverige. Dålig erfarenhet.
Dels drog dom ett belopp som var högre än orderbekräftelsen visade - min bank är nu satt på att reda ut detta. Dels, och med stor säkerhet är det kopior. Jag beställde ett par MBT-skor. Dom må se äkta ut men är dom inte rätt anatomiskt uppbyggda kan dom vara direkt skadliga för det dom ska användas till.

Köper man en fake-väska eller glasögon kanske det spelar mindre roll (förutom den illegala okontrollerade marknaden som ju som ni tidigare kommenterat här kan vara direkt dåligt att stödja) bara man är medveten om att det inte är äkta vara.

Slutsats - varorna är inte äkta och dom har inga problem med att debitera utöver överenskommet belopp. Riktigt läskiga grejer.

Linda K sa...

johan: good for you! :)

anonym: hej! där ser man, bara att hålla sig borta med andra ord. tack för varningen :)