onsdag, september 29

Lagom är lagom

Sonen hade fotbollsavslutning igår. Maken och jag pratade lite om han ska få göra något annat i höst. En kompis spelar tennis. En annan spelar hockey. En tredje ...

Men nä-ää. Vi bestämde att om han inte själv kommer hem och säger att han vill göra det eller det ska vi inte tvinga på honom en massa aktiviteter. Det kan bli lite hysteriskt det där. Föräldrar som skjutsar alla barn till två eller tre eller gud förbjude ännu fler aktiviteter i veckan. Stressfaktor liksom.

Det är simskola en dag i veckan via skolan. Det är väl en aktivitet så god som någon? Sen får vi se vad unge herrn själv har för önskemål framöver.

5 kommentarer:

Sara sa...

Klokt - det finns ingen anledning att stressa barn med aktiviteter om de själva inte kommit på det. Och var glad att han inte vill spela hockey. Här är det träning 5-6 dagar i veckan. Plus matcher.

Och att springa femman är nedvarvning efter gymmet. Go figure.

Linda K sa...

hedgehog: urr...

Anonym sa...

Sunt. Är själv inne på samma linje. Mina barn får max ha 2 aktiviteter och då inkluderas instrumentträning. Båda barnen har dock nöjt sig med en aktivitet var och jag är jätteglad för det.

/Jessica i Malmö

Camilla sa...

klokt! precis så resonerar vi också. tycker det är stressigt ändå, utan aktiviteter. :)

Linda K sa...

jessica: halvkul att ägna all sin tid åt att skjutsa barn till höger och vänster liksom...

camilla: eller hur! man måste ju ha tid till mys och hemmahäng också :)