måndag, juni 21

En svensk Linda

Jag funderar lite, medan Fredrik Lindström i tv berättar om hur vi svenskar är. Om att man alltid ska göra sig så lustig över hur svenskar är. Att svenskar står i kö, att vi slänger mjölk där bäst-före-datumet gått ut, att vi är fega och likadana och bla bla bla.

Beklagar man sig lika mycket över engelsmän i England och över spanjorer i Spanien? Jag tycker nämligen det är ett väldigt tjat och gnabb om hur svenskar gör och beter sig. Ofta med en negativ klang.

Jag tycker vi är rätt coola jag. Jämfört med dom där skrikiga italienarna och dom där konstiga japanerna... ;)

15 kommentarer:

Karin L sa...

Jaaaa, vad vi e coola!
Otroligt bra fixare av prinsessbröllop är vi i Sverige dessutom! Alla åskådare i stan var så glada i lördags UTAN att vara cyniska!

LindaKFan4Ever sa...

Jo men det gör nog alla, såvida man inte är Amerikan :-) För då bor man ju i världens bästa land! Och är så honoured, blessed and all that jazz...

C. Meow sa...

Ja, visst är det lite trist. Så fort något är bra är det "osvenskt". Jag tycker också att vi svenskar är coola.

Hanna sa...

Under mina 7 år i USA hörde jag bara amerikaner i Kalifornien som beklagade sig över USA. De är lite mer europeiska där. Övriga stater jag bott i och besökt har inte sagt ett knyst om detta.

Librarybeth sa...

Jag röstar på att vi är coola, vi duger fint! Fast inte på fotboll, va? är vi inte med i VM, nähe... det förklarar en del...

Linda K sa...

karin l: heja sverige! :D

lindakfan4ever: usa är ju så stort så det blir mer som massa småländer. gnabbas det verkligen inget stater emellan? :)

camilla: heja sverige och svenskarna!

hanna: nä dom är väl bäst då... ;D

librarybeth: ha ha, där har du mitt stora ointresse så jag kallar det också typiskt svenskt :D

Livet runt 30...5 sa...

Det är ju en positiv egenskap att vakta på utgångsdatumet på maten! Den vanligaste dödsorsaken bland äldre (+30...5) är ju just sviterna av matförgiftning för att man inte rensat kylskåpet. Heja Sverige!

Lfthmn sa...

Håller med dig. Det finns inget mer typiskt svenskt än att prata om vad som är typsikt svenskt. Gärna "underhålla" andra nationaliteter med det, sådär så man skojar men i själva verket är lite malliga över hur bra vi har det. Och nationaliteterna (om de är någorlunda civiliserade européer) brukar titta frågande på svensken och man ser hur de tänker "exakt sådär gör vi också, men den här svensken har ett moment nu och jag ska inte förstöra det för honom".

Linda K sa...

livet runt 30...5: ja heja! :D

de kallar mig skrållan: ha ha. fast jag tycker det verkar som att icke svensksvenskar har såna åsikter också?

cruella sa...

Det är väl för att det finns en viss sorts svensk självgodhet - varför gör ni inte som vi, The Swedish Model, you know. Rätt tacksamt to slag.

Åsa sa...

Jag tipsade i går om ett spel som du kanske skulle gilla, med tanke på detta inlägget.
http://secondtime.blogg.se/2010/june/hur-typiskt-svensk-ar-du.html#trackback

Linda K sa...

cruella: jag menar lite tvärtom jag, att det är andra som tycker till om oss svenskar. fast det rä klart, vi ÄR ju väldigt bra :P

åsa: ha ha, kul! jag är nog väldigt svensk :D

Hanna sa...

Ang. gnabb stater emellan i USA så är det mest East Coast vs West Coast. EC tycker WC är lite granola, och WC tycker att EC har något uppstucket någonstans...

Linda K sa...

hanna: ha ha ha! granola? :D

cruella sa...

Hippisar. Jordkofta och hemkörd mysli.