onsdag, december 19

*gör stora ögon*

Jag är impad, och lite lite skrämd, av alla som julstökar så fint nu. Det duttas med kulor och kanelstänger (eller vad är det där bruna?). Det ordnas med handgjorda julkort och pyntelipynt. Hemma har vi en förmåga att liksom slänga upp det gamla vanliga. Med ett och annat tillägg. Och det blir jättefint såklart. Men jag är nog inte våldsamt julkreativ. Julgardiner? Över min döda.

Kollegan berättade igår vid julbordet att hon brukar sno ihop lite julgodis i all hast. På julafton! Man bara brer ut lite knäck och lite choklad och så har man typ dajm. Jag nickade stumt och imponerat. Julgodis, det köper jag. Jag missbrukar inte köket på självaste dopparedan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att det finns fler som inte nödvändigt behöver göra hela juljobbet själv, om det nu måste göras alls. Vad är julgardin? Vi har vita linnehissgardiner i alla fönster, är det såna du menar? Och dajm, det är ju dom där dubbla i rött papper på Pressbyrån? På Chokladfabriken finns annars god julchoklad:)God jul:)

Anonym sa...

Jag har en kompis som har julmattor också.

Nä - jag håller inte på i onödan, pyntet är detsamma och försvinner fort som attan till trettonhelgen. Det blir så stökigt med för mycket pynt - och liksom du köper jag julgodis. Det blir iallfall inte gott att göra eget :)

Linda sa...

i gamla huset hade vi också en julmatta i vardagsrummet...:O
men i nya funkar i princip bara vitt. det är skönt.
julgardiner? har allergi mot dem, men jag har pyntat ganska fint men stramt hör hemma, mest som omväxling till kurslitteraturen. [det lät som en ursäkt] julen är iallfall mysig. påskpynt, nej, det gör jag inte.

...och jag bakar inte heller. inte till jul.

Peter sa...

Jag (vi) ((Mia)) var sjukt julkreativ i söndags. Hon satte helt enkelt upp allt vi samlat på oss genom åren på matbordet. I en enda samling. Sen åkte hon till Skellefteå!

Minna sa...

jag blev helt chockad över köerna på Panduro en dag då jag skulle köpa silkespapper till mina julkortspaket! Folk stod med piprensare och flörtkulor och gu vet vad...

Själv pysslar jag inget. Men jag köpte en svart glittrig porrig bock/hjort (??) på Åhléns häromdagen.

Annie - PD sa...

För mycket julpynt är hemskt. För att inte tala om julgardiner... Huuu...

Linda K sa...

anna: ja lagom är bäst :D go jul!

hedgehog: det blir inte gott när JAG gör eget, andra kan mycket bättre. men det är fasligt mycket grädde och socker och sirap i dom där rörorna...

linda: jättefint med pynt. känns bara som om det är rätt kort det får stå framme. men lite måste man ju ha! :)

peter: ha ha ha! mia for president :D

minna: julporr is da shit!

annie: gardiner fattar jag inte. lite lagom pynt blir bra :)