fredag, januari 30

Kan man stryka kvitton med strykjärn?

Jag blir tokig på makens alla kvitton som tydligen ska sparas i all oändlighet och huller om buller i en skrivbordslåda eller två. Varje gång jag drar ut en av dessa lådor yr kvittona åt alla håll. Härom kvällen fick jag ett lättare psykbryt och frågade om det verkligen måste vara PÅ DET HÄR SÄTTET?

Varpå maken svarade: Jag får ingen ordning på det där. Kan inte du strukturera det på nåt bra sätt?

En annan person skulle kanske svarat att det kan han ta och göra själv, lata individ. Icke jag. Jag går ju fullkomligt igång på ordning och reda. Jag ska strukturera och ordna dom förbaskade kvittona så bra så att det luktar världsrekord om det. Kommer på mig själv med att sitta och planera jag ska använda mappar och märka varje mapp... en bra låda, ja den där som står i Carls rum... och så kan man ju sätta ihop.. .ja det kommer att bli riktigt bra!

That´s my kind of porr for ya!

8 kommentarer:

Joanna sa...

Jag förstår preciiiiiiiis.

Livet just nu sa...

Milde tid! Trodde jag var den enda i hela världen med samma sjuka...
Makens kontor ser ut som de där skrivbordslådorna. Jag biter mig i tungan och försöker att INTE gå all in och göra. Inte lätt. Speciellt inte om man är ledande i "ordning och reda-grenen"...

Anna sa...

Tipsa honom om Spara kvittot appen!

LindaR sa...

Detta måste vara ett manligt fenomen? Då vårt hem skulle övertas av alla kvitton om jag 1. Lät honom hållas 2. Gjorde likadant med mina så slänger jag hans kvitton då och då (vid pms). Inga "viktiga kvitton" som för takpannor etc men Statoil korv 10 kr 2009-08-06 och dess vänner slänger jag. Han har aldrig kommenterat det vilket väl betyder att han 1. Anser att jag är världens bästa fru som hindrar honom från att utveckla sitt maniska samlande 2. Inte märker det?

Birgitta sa...

jag har en fin burk. iden ligger ett kuvert för varje kvartal uppmärkt med månad och år. Här läggs alla kvitton :) Lätt att hitta om man behöver gå tillbaka av någon anledning :)

Unknown sa...

joanna: !

livet just nu: en del får man låta vara, annat MÅSTE man bara styra upp. vi får välja våra strider ;)

anna: mmm, undrar dock om den räcker. många kvitton är det...

linda r: kvinnlig list brukar det kallas tror jag :D

birgitta: imponerande! tack för inspiration!

Unknown sa...

Så här gör man.
• Tejpa kvittot på ett A 4 papper. Numrera och sätt in i en pärm.

• Skaffa en lämpligt program, t ex filemaker, eller går nog med andra också. Där skriver man datum, typ av inköp, belopp (företag måste ange moms) samt det nummer som står på ovanstående A 4.

• Ta kontoutdrag från internetbanken och bocka av kvittona.

Unknown sa...

jan-ivar: ordning och reda! det är så galet många kvitton här, men nu har jag hittat en ok lösning :)