måndag, augusti 11

Avbrutna veckor inget för mig

Det här med att komma tillbaka till semestern mitt i veckan för mjukstart. Många som gör det på mitt jobb. Alla säger att det är så bra och så smart. Jag har tankar kring det.

Spontant tänkte jag att det inte alls är smart att börja jobba mitt i en vecka. Sen tänkte jag lite till och kom fram till detta:

Om man ser det som att man sista semesterveckan väljer att jobba torsdag-fredag är det inte bra alls. Då avbryter man ju semestern och går miste om ledighet! Och har antagligen bara ångest måndag - onsdag för att man ska in och jobba.

Det man måste göra är att ha sin sista semestervecka och sen ta ytterligare tre dagar ledigt den kommande arbetsveckan. Så att man inte tar bort semesterdagar utan lägger till.

Ni fattar va? Fast jag skulle nog inte vilja göra så ändå. Skulle bara ågrena bort dom där extra lediga dagarna ändå.

Detta om detta.

8 kommentarer:

Marie sa...

Eller så tar man semester på fredag istället så blir första veckan inte så lång

Anonym sa...

Jag tror det är lika bra att arbeta en hel vecka direkt, men låtsas att det är onsdag i några dagar. Tacka maken för tipset!
/Barbro

Unknown sa...

marie: ja det är ju fiffigt!

barbro: det ska jag framföra. ja lika bra att bita ihop och köra en hel vecka direkt. man/kvinna eller mus liksom! :D

Jennysjox sa...

Jag gör så för första gången i år. Semester till onsdag och börjar jobba på torsdag. Fast det var liksom inte alls särskilt genomtänkt eller planerat, bara så att mina semesterdagar hade den dåliga smaken att bara ta slut så där mitt i en vecka... Får se hur det blir.

Unknown sa...

jennysjox: ja sabla semesterdagar att inte räcka till!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

haha, du är rolig! Jag tycker det är jätteskönt att bara jobba tre dagar första veckan.

Det är tur att vi alla får göra som vi vill :)

Ulrika sa...

Sådär hålls det på på min arbetsplats också, jag håller med om att det är en knasmetod! Jag vill inte tänka på mitt jobb som ngt som behöver mjukstartas, då känns det ju som att det är något jättejobbigt/ångestfyllt. Och vad är väl någon extra semesterdag, när man ändå varit ledig länge, jämfört med en långhelg i typ oktober, där snackar vi värde för sina semesterdagar :)

Fast å andra sidan är det trevligt att folk poppar upp lite utspritt, så kan man höra allas semesterstorys i tur och ordning.

Unknown sa...

i will not: ja tänk om man tvingades :D

ulrika: tur att alla får välja själva, som pernilla ovan säger. och smart där med en dag i oktober!