söndag, oktober 31

Är Engla white trash?

Ofta är det mer "underhållningsvärde" i kommentarerna hos Engla än i själva inläggen. Jag får för mig att det finns (skrämmande många) människor som liksom lever sitt liv genom hennes blogg. Dom vet allt om henne, tar henne i försvar och är beredda att döda folk som inte gör det.

Här är några frispråkare från senaste inlägget, där hon presenterar tvillingarnas... kanske lite udda namn:

Det låter väldigt mycket socialgrupp 3 i mina öron… Självklart är det ni som skall gilla namnen men man skall nog inte blunda för att alla namn (och kombinationer för+efternamn) har en social kontext. Det är en sak om ni hade haft ett italiensk bakgrund men det har ni väl inte?

Sen är ju smaken som baken när det gäller namn ; ) Jag hoppas nästan på att de kommer kallas Max och Alex som ngn skrev för de andra är lite för mycket white trash-ta-i-från-tårna för mig. Men det är kul med olika smak!
Generellt kan man säga att WT-föräldrar väjer sina namn med utgångspunkt från populärkultur (gärna anglosaxisk) och att de dessutom är noga med att namnet skall vara unikt. Deras motsats, välutbildad övre medelklass väljer ofta namn utifrån tradition och släktskap.

14 kommentarer:

Sara sa...

herregud alltså, hoppas Engla har slutat läsa kommentarer...

Frida sa...

oj, att folk orkar lägga ner så mycket tid på att hacka på nån.

Anonym sa...

Snacka om att "ta i från tårna"...
/Barbro

Livet runt 30...5 sa...

Iofs tycker jag att det är ok att ha olika åsikter men att gå till personangrepp vilket det ju måste anses vara att kalla någon för white trash, är väl att hårddra saker? Stackars Engla.

Linda sa...

fy farao vad ledsen man blir. det är livs levande människor som diskuteras, inte bara föremål i en blogg.
det är klart att Engla och hennes man valt ovanliga namn just för att de är ovanliga, men när en månniska fått sitt namn så har väl ingen annan någon rätt att tycka och tänka och döma? då är det väl bara att gilla faktum?
nej, ge tjejen lite cred för att hon redan är igång och uppdaterar bloggen med två(!) friska och helt nykläckta bebisar. det vete sjutton om jag kommer att orka.

B-M sa...

suck, att folk orkar....samtidigt förstår jag inte detta med att man försöker ovanliga namn, har själv ett ovanliga efternamn och har inte alltid varit bekväm med det.

Linda K sa...

alla: stackars engla. vad hon än gör blir det aldrig rätt. fina bebisar har hon fått iallafall :)

Anonym sa...

Jag tycker inte att det är ett dugg underhållningsvärde bland hennes kommentarer. Jag har slutat läsa för jag blir bara ledsen när jag ser hur elaka folk är. / Emma

Linda K sa...

emma: ja man får göra precis som man vill :)

Anonym sa...

Jag älskar Engla och menar att hon inte på något sätt skulle vara white trash. Hon röker inte och handlar alldeles för lite på Rusta och ÖB för att vara det.

Bina sa...

Jag var faktiskt inne och läste kommentarerna - och kände att folk är inte riktigt kloka! Tyvärr är citaten du valt ut inte de värsta. På lång väg!

Anonym sa...

Att folk orkar bry sig...smaken är som baken helt enkelt!

Anonym sa...

Själva ordet WT är fruktansvärt tycker jag. En otäck människosyn, som att sopigheten skulle sitta i socialgruppen, hur man klär sig, roar sig o s v. Man kan vara jordens varmaste, finaste människa även om man har en osofistikerad smak och manér.

Blä! Anna

Linda K sa...

alla: ja jisses...