lördag, april 24

Så långt ögat når

Jag tittade in till Synsam för att höra mig för om linser. Den ganska otrevliga mannen (givetvis i det kassa centrumet) upplyste mig om att jag inte kunde förvänta mig nåt nybörjarpris (erbjudande just nu: 895 kronor för rubbet) och att om jag skulle ha en synundersökning kostar det 595 kronor.

600 freaking spänn för en undersökning? Har jag legat i koma 50 år och missat en massa inflation? Eller är det Synsam som fått storhetsvansinne?

Jag ser mig gärna om efter en schysstare deal hos annan optiker. Någon som har ett tips? Jag vill inte beställa direkt på nätet utan gå till en optiker som kollar synen först.

Tar tacksamt emot!

10 kommentarer:

 1. Synsam är helt chock-dyra, jag har gått hos dom sen jag var barn, men letar också nu efter en ny optiker med humana prise?r. Smarteyes kanske

  SvaraRadera
 2. Beställ tid hos en ögonläkare istället? De gör ju dessutom en grundligare genomgång och så får du vanlig synundersökning också.

  SvaraRadera
 3. igen: men, har dom linser? ser inget sånt på hemsidan?

  SvaraRadera
 4. Jag rekommenderar Linsen - du betalar en årsavgift på 450:- så får du gå dit hur många gånger som helst och kolla ögonen och sen är priserna på linserna billigare än på nätet. www.linsen.se

  SvaraRadera
 5. Jag köper mina linser hos Spacsavers. Glasögonen är ju inte så roliga men med linser spelar det ju ingen roll och priset är samma som på nätet.Undersökningen har jag glömt vad den kostar men hade det varit 600spänn hade jag kommit i håg det:)

  SvaraRadera
 6. hanna: fast jag vill ju ha linser också?

  hon som gick: bra tips, tack!

  flicka: utmärkt, tack!

  SvaraRadera
 7. Jag tipsar också om Specsavers! Jag har för mig att en synundersökning kostar ungefär 300 :) kanske inte vansinnigt billigt men billigare än synsam. Och i min stad är specsaverstjejerna skittrevliga! En fröjd att gå dit :)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Inte objektiv men för guds skull kvinna gå till Specsavers! Linsundersökning 395, en gång per år, strular det under tiden - kom tillbaka. Linserna samma som nätet om du inte vågar beställa fån USA. Glasögonundersökningen ingår, annars kostar den 295.
  Flicka: ge bågarna en chans till
  Hanna: ögonläkare gör oftast varken kontaktlins- eller glasögonundersökning, kollar "bara" hälsan.

  SvaraRadera
 9. Specsavers gör ofta utskick till sina kunder med synundersökningserbjudande för 5:-, har du ingen kompis som är kund så du kan få en rabattkupong ?
  Sen ett par extra glasögon är inte helelr fel när de blir dritbilliga ..
  Bytte till specsavers och har aldrig ångrat mig ...

  SvaraRadera
 10. alla: specsavers låter ju som da shit! tack :D

  SvaraRadera