onsdag, januari 23

De e tuffa tider...

Det slog mig att jag "bara" ska jobba sju veckor till. Det kommer att gå undan om jag känner årstiden och jobbet och mig själv rätt.

Det är bra och dåligt att vara mammaledig. Nästan bara bra. Men lite dåligt. Ekonomin försämras drastiskt. Vi satt och beräknade igår, maken och jag. Damn, sötebrödsdagarna är över. Jag kommer undan för undan att få sälja av min garderob för att kunna unna mig en latte då och då...

Ha ha ha, skämt å sido. Stramare tyglar blir det. Så ni får lov att säga till mig på skarpen när jag ballar ur, ok? Tack!

Mina nya ledord:
 • Natur!
 • Promenader!
 • Kultur! gratis sådan...
 • Ituklippt VISA-kort!

20 kommentarer:

 1. Ja jag väntar in samma problem, känns inget vidare...igentligen borde man skaffa sig lite mildare intessen redan nu än bara shopping.*ler* Och så får man ha en köpe dag i veckan och inte skriva ut sina vill ha listor heller...suck. Men ett fynd i veckan är lyx det med, synd bara att man inte ser det så. Shopping galen som man är. Är beräknad till 1 april, när ska du ha?

  SvaraRadera
 2. anonym: sen får man ju i och för sig lite annat fokus med liten bebis, men bebikläder är ju ack så kul! man får anpassa sig helt enkelt :) 27 mars är det tänkt!

  SvaraRadera
 3. Stramare tyglar alltså! Jag lovar härmed att inte hetsa till köp :D

  SvaraRadera
 4. en marsbebis! Underbart!!
  Finns inte så mycket att köpa när man promenerar i skogen...om man då inte halkar in på Barkarbyfältet förstås... :-)

  SvaraRadera
 5. Det är ju det där med pengar... Ju mer man har ju mer gör man av med, jag i alla fall. Är som sagt tur att du kan sälja av garderoben ;). Fast nåt måste du ju ha kvar som du kan ha på dig.

  SvaraRadera
 6. Hejsan hejsan tänk att man fokuserar så på dagen F (föda bebis) men från vecka 32 så kommer dagen med stort B (bygga bo). Nämde det för min chef när hon var gravid för andra gången, kände hon inte till alls... :) En dag kom hon rusande till mig och sa "jag gör det jag gör det"!!!! så Linda snart börjar du helt hysteriskt bygga bo och du står där och putsar ett fönster som du aldrig brytt dig om eller röjer en hel garderob! Njut av urmännsikan jag ler av hela mitt hjärta för nu är det inte långt kvar.

  kram kram

  SvaraRadera
 7. annie: gud hör bön :)

  linda m: shit! shit! shit!

  atomflickan: ja naken med pengar är ju också fel :P

  SvaraRadera
 8. sus: ha ha ha, jag är nog redan där så smått. pyssel och dutt! :D

  SvaraRadera
 9. usch ja, det där har jag också börjat fundera på, mindre kul. mycket promenader och hemmafika får det bli!

  SvaraRadera
 10. fru a: samtidigt inte FÖR mycket fika! ;D

  SvaraRadera
 11. Njut av din tid med barnet. Där jag bor får man fyra månaders mammaledighet. Fullt betalt, men ändå. Jag hade gärna bytt med dig! Håll dig borta från alla internet shoppar! :-) Lycka till!

  SvaraRadera
 12. Njut av din tid med barnet. Där jag bor får man fyra månaders mammaledighet. Fullt betalt, men ändå. Jag hade gärna bytt med dig! Håll dig borta från alla internet shoppar! :-) Lycka till!

  SvaraRadera
 13. nina: hu, bara 4!? och sen då, nanny? ja jag ska verkligen njuta!

  SvaraRadera
 14. Du överlever nog det! Du har ju det bästa som kommer har jag hört av barnafödande vänner. Mammaledigheten!

  Du, och jag tror dock att det går att shoppa liiiiite ändå! :)

  SvaraRadera
 15. angelica: ja kanske eventuellt liiiite ;D

  SvaraRadera
 16. du får helt enkelt skaffa en termosmugg och göra egen latte ;)

  SvaraRadera
 17. Ituklippt VISA-kort hjälper tyvärr inte så länge det finns så mycket rolig nätshopping... Annars lät det som ett väldigt bra tips!

  SvaraRadera
 18. hedgehog: jajemensan!

  eniac: jo om jag klipper det i tillräckligt små bitar ser jag ju inte kontonumret!

  SvaraRadera
 19. Spana secondhand-fynd är oftast en bra snålhobby. :) I måndags köpte jag en stor kopparkruka för 30 riksdaler, tänkte ha en stor julstjärna i den vid jul. Det gäller att vara ute i god tid erhm.

  SvaraRadera
 20. anna krimskrams: ha ha ha, jamen du har rätt! :D

  SvaraRadera