lördag, oktober 13

Kul mat

Mitt uppdrag i köket ikväll: att göra papadums. Sonen och jag tycker det är ett väldigt roligt namn. Maken tycker sådär.

Receptet? Självklart, kommer här:

Ta en förpackning Papadums
Öppna den
Pensla på lite olja
Mikra en minut
Serveras med indisk gryta (och den görs lämpligen av en make)

13 kommentarer:

  1. oahahahahaha - mygod, du är min köksidol :)

    du är ju Sveriges Nigella. *bugar mig*

    SvaraRadera
  2. hedgehog: säg bara till om du är sugen på nåt nytt, det sprutar recept ur mig :D

    SvaraRadera
  3. Det där: mikra en minut känns lite unsafe, hur lägger du dem i mikron? Vilken effekt? Lock eller inte lock? En minut exakt eller ungefär? hur många åt gången?

    SvaraRadera
  4. hedgehog: så många frågor! mitt känsliga kockhuvud går i spinn... jag tror det står på paketet?

    SvaraRadera
  5. Blev nästan skräckslagen när jag läste att du gav dig i kast med Padadums! Insåg sedan att ni trakterar en annan sort än vi, våra skall nämligen ner och vända i frityrolja och sedan svälla upp och bli lätt bubbliga och krispiga. Vi kör indiskt imorgon - fast med Naanbröd

    SvaraRadera
  6. Ooooj, nu blev det svårt! Alltså - ska man pensla oljan på förpackningen eller på själva papadumsen/papadumsarna?

    SvaraRadera
  7. Härligt, låter precis som matlagning i min smak. En styck make är oxå praktiskt i sammanhanget;)

    SvaraRadera
  8. marie: den lätta sorten såklart :P

    dorisettan: öh.. jag minns inte riktigt...


    mie: japp, braåha!

    SvaraRadera
  9. donnasandra: det var det!

    SvaraRadera
  10. Fast mamadams är nog strå´t vassare:-)

    SvaraRadera
  11. Hahaha! SÅ skön!

    SvaraRadera
  12. dorisettan, jag tror man kan pensla oljan direkt på pappan, jag. För att lägga mig i.

    SvaraRadera