fredag, april 27

Bzzzz

Det finns en negativ sak med värmen. Det är nu så dags att plötsligt kasta allt man har för händer, om det så är en kaffekopp eller en son, och springa skrikandes och viftandes genom huset eller över gräsmattan.

Getingar.

Dom är så otäcka. Mår illa när jag ser dom. Jag är dessutom så skadad att min kropp reagerar snabbare än min hjärna hinner registrera faran. Jag ser något i ögonvrån och automatiskt flyger hela jag i luften. Kan verkligen inte behärska mig. Det kan vara en fluga eller en fjäril, inom loppet av en millisekund har jag förflyttat mig fem meter bort. Det är skitjobbigt, skulle vilja vara cool. Men det går icke.

Men jag har ett gott hjärta. Jag skulle aldrig döda en geting. Dom är för stora för att slå ihjäl. Nä jag släpper ut dom istället. Jo en gång dödade jag en. Den stack mig i handflatan. Då stoppade jag min ballerinaskoklädda fot i makens träsko och stampade på den. I vredesmod. Jag kan om jag vill.

27 kommentarer:

 1. oh no vad jobbigt! jag är så med spindlar. blodet liksom fryser till is när jag ser en. och jag klarar inte ens av att döda dem. jag vill inte hålla i nånting som ligger mot en spindel, så att vi rent tekniskt rör samma sak... uhu. (snyftar lite av tanken)

  SvaraRadera
 2. minna. och jag kallsvettas sympatiskt för oss båda :O

  SvaraRadera
 3. Jag har precis samma reaktionsförmåga på getingar! Min lösning, om de har the nerv till att ta sig in i min bostad:

  Jag dammsuger dem.

  Effektivt, och man kan hålla sig på dammsugarrörs avstånd.
  Efter dammsugen geting så trycker man munstycket hårt mot en matta eller nåt med sugen på, så man förvissar sig om att den verkligen dör där inne i påsen.
  Ha, jag är grym!

  SvaraRadera
 4. Men har de redan vaknat?
  Tycker itne det börjar synas förräns i augusti sådär:)

  SvaraRadera
 5. Oh ja, förstår dig.. Jag är inte rädd för getingar men spindlar kan få mig att uppföra mig minst sagt skumt.. De flyger ju visserligen inte men svingar sig i lianer istället... Inte heller schysst ju...

  SvaraRadera
 6. Haha, vi körde polly-tekniken hela sommaren vi också. Funkar utmärkt!

  SvaraRadera
 7. Jag är precis likadan med getingar. Och jag försöker verkligen uppföra mig coolt och stå/sitta still, men det går inte. Alls. Inomhus kör jag insektspray > spruta > springa ut ur rummet och stäng dörren > vänta 1 minut > gå in och plocka upp den döda getingen och spola ner den.

  SvaraRadera
 8. haha, jösses vilken flash-back jag fick. Jag satt på balkongen i godan ro och njöt i solen då ett avlägset surr och nåt litet skymtar i ögonvrån. Innan jag hinner fatta vad som hänt har armen kommit farande och jag har slagit mig själv på käften så glasögonen for ett par meter! Det du, det är vad vi kallar Fobi! (och förresten, det var bara en fluga...)

  SvaraRadera
 9. polly: ah! men då ska man hinna hämta dammsugaren, och då har jag redan hunnit springa till säffle :D

  petra: i augusti? dom är här, och dom är här för att stanna :O

  mie: helt oschysst! är inte heller galen i spindlar :S

  mel e: har gjort så med en enorm spindel en gång. fast inte jag, maken. den var enorm och jag klarade inte av att gå nära :S

  nattvinge: jag kan inte närma mig ens en död geting, får kväljningar :(

  anonym: HAHAHA!! förlåt men jag kan se det framför mig :D

  SvaraRadera
 10. jag flyr också för livet när jag ser en geting( låter som en get-unge fniss fniss) Tar till dammsugarn eller en långskaftad fjärilshåv som denna årstid står framme.tyvärr har jag nog givit getingskräcken i arv till nå`t barn.

  SvaraRadera
 11. jag flyr också för livet när jag ser en geting( låter som en get-unge fniss fniss) Tar till dammsugarn eller en långskaftad fjärilshåv som denna årstid står framme.tyvärr har jag nog givit getingskräcken i arv till nå`t barn.

  SvaraRadera
 12. mum: och jag till carl befarar jag. han gallskriker HUMLA och flyr ;)

  SvaraRadera
 13. Jag måste bita i hop och vara stark, jag har ju ingen man som kan göra det åt mig. Grisen räknas inte i detta sammanhang. :)

  SvaraRadera
 14. polly: ensam är stark! :P

  SvaraRadera
 15. haha Du kanske skall ta på dig den blå på vinden. Den lär dom inte kunna sticka igenom. hahaha
  :-p Nä men jag håller med dig... Getingar är skit jobbiga. :-/

  Sandra

  SvaraRadera
 16. ja - fybubblan alltså. Jag är likadan - och om det är en geting på bussen går jag av och väntar på nästa. Det är det värsta. You can run but you can´t hide alltså...

  Jag dammsuger också getingar och förra sommaren gjorde jag skitbra fällor. Stor petflaska - massor med sirap i botten - hål på sidorna på flaskan däruppe så att getingarna kan komma in. De kladdar ner sig och stannar där. muaahahahahaha

  SvaraRadera
 17. sandra: liiite varmt kanske? ;)

  hedgehog: du låter som ett proffs! :D

  SvaraRadera
 18. haha jo varmt blir de... men vad gör man inte för att slippa dom små kräken. haha :-)

  Sandra

  SvaraRadera
 19. Här är lösningen:
  http://www.coolstuff.se/p248/Insektsdraparen.html

  Mycket effektiv, men då måste man vara villig att döda dem.

  SvaraRadera
 20. Jag hade ingen respekt för getingar och humlor. Tills ett humlebo beslöt sig för att hålla till utanför min balkongdörr. En varm sommarmorgon vaknade jag av att nåt brände till på armen - under täcket. Jag sätter mig käpprätt upp och skrapar bort babyhumlan. Sen dess har jag jordens respekt, det är f-n inte skönt när de blir arga!

  SvaraRadera
 21. jag är värsta getingdödarproffset. Try me om du törs ;)

  SvaraRadera
 22. camillas lockar: har aldrig kommit så nära en humla. geting däremot - fy h*vete vad ont det gör! babyhumla, det lät ändå lite gulligt :)

  SvaraRadera
 23. hedgehog: nästa gång vi ses kommer jag att känna mig helt säker :)

  SvaraRadera
 24. linda k: bebis på golvet som sätter allt i munnen = geting måste upp från golvet... jag har dessutom en sådan som helena tipsar om... bzz > öva backhand > *twiiing fräääs* skitbra!

  SvaraRadera
 25. nattvinge. ja när det gäller ens bebis är det annorlunda! om det kröp en geting på min carl skulle jag kunna sopa bort den med bara handen tror jag. men en sån el-sak låter lockande. bara inte ungen får tag på den! :)

  SvaraRadera
 26. Linda: Det är "död-mans-grepp" på el-saken, så den är lite knepig för små händer att få igång = bra :-) el-saken fungerar dessutom ypperligt på myggor, rekommenderas!

  SvaraRadera