måndag, januari 15

Men orka

Jag vet inte om man får egentligen, men jag kan inte låta bli att (lång-)citera denna förfrågan på en mailinglista jag är med i. För att jag nästan undrar om personen menar allvar?

Jag har under senare tid börjat fundera kring en fråga av personlig estetisk art som samtidigt kan ha inverkan på mitt framtida yrkesutövande. Saken är den, att jag funderar på att skaffa mig en tatuering (jag arbetar själv som bibliotekarie).

Eftersom man vid arbete i en informationsdisk skall vara representativ och prydlig, har jag kommit att fundera över huruvida det finns någon slags policy på chefsnivå på landets bibliotek, att man exempelvis väljer att i första hand inte anställa unga bibliotekarier som har en (eller flera) tatueringar och/eller har piercingar.

Framför allt undrar jag vad andra människor i branschen har för uppfattning om huruvida jag försämrar mina framtida chanser till anställning, om jag exempelvis råkar ha ett motiv tatuerat på insidan av höger underarm...

Personligen anser jag att det bör vara högt i tak såväl bokstavligt som bildligt på våra svenska bibliotek, och att såväl besökare som personal bör representera ett tvärsnitt av Sveriges befolkning ur såväl köns- som klass- och kulturellt perspektiv. Om det finns någon slags policy (eller oskriven regel) kring frågor som dessa, vore det snällt om någon initierad hade lust att berätta detta. Om det saknas en policy, är väl följdfrågan, om det inte borde skapas en?

UPDATE: Och här kan man läsa mer om crazy librarians.

25 kommentarer:

 1. Hihi - men det värsta är väl ändå att det har kommit 2 svar som säger att det finns bibliotek som HAR policies för sånt. I Sverige pratar jag om nu.

  SvaraRadera
 2. anna: milda makter... :P

  SvaraRadera
 3. minna: HA HA HA!

  bling bling girl: ja typ...

  SvaraRadera
 4. Men hallå! Vilken smörja det finns på nätet nuförtiden! Detta med bloggandet? Snacka om egotripparnas klubb! Citerar vad jag läste på nätet angående detta fenomen dvs att blogga :

  Så kommer slutklämmen i ledarartikeln:
  Att blogga handlar delvis om att smickra sitt ego, att vara så narcissistiskt lagd att man anser att det man har att säga är något som någon annan faktiskt vill läsa. Och det behovet är inte nödvändigtvis beständigt

  Precis vad jag alltid trott : ni är narcisster allihop! Sök hjälp hos närmaste hjärnskrynklare är mitt råd!

  SvaraRadera
 5. antibloggaren: jag mår bra tack, gör du?

  SvaraRadera
 6. självklart! Men vissa av er saknar sjukdomsinsikt!

  SvaraRadera
 7. För någon som inte är bibliotekarie (jobbade dock en sommar på biblan - det var skitkul)och har synliga tatueringar - är det något någon reflekterar över? För mig personligen känns det väldigt överspelat att det skulle vara "farligt" på något sätt, och man kan ju alltid skyla sig, eller?

  SvaraRadera
 8. Tatueringar är tufft! Jag hade gillat om bibliotekarien sett ut som en rocker. jag jobbade på bibliotek (som assistent visserligen) några år och vi hade rätt strikta klädkoder, lite trist men det var väl någon lokal policy

  SvaraRadera
 9. Fruktansvärt fult med alla tatureringar, speciellt på tjejer! Tänk på att ni ska ha dessa hela livet (om ni inte vill betala dyra pengar för att ta bort dem). Helt rätt att stoppa denna fluga!

  SvaraRadera
 10. Oj, själv skulle jag inte ens orka skriva ner hela förfrågan...!

  SvaraRadera
 11. Snark , jag orkar inte ens kommentera , varken frågan eller antibloggaren..

  SvaraRadera
 12. Antibloggaren: Om det här med bloggande är så hemskt ja för att inte säga FRUKTANSVÄRT varför är du då ens här? Varför bemödar du dig med att uppsöka bloggar och sedan slösa din tid med att knåpa ihop ett inlägg där du dissar andra människor som av olika anledningar ägnar sig åt något som inte faller dig på läppen? Vem är det som är sjuk?
  Jag ska ge dig ett tips. När jag hamnar på sidor på internet, det kan vara bloggar, hemsidor eller annat man kan dyka på i cyberrymden, som jag inte gillar så lämnar jag helt enkelt sidan. Värt att prova + att du slipper såra andra människor. (Återigen denna fråga: VEM är det som är sjuk?)

  SvaraRadera
 13. mary: ja jag fattar liksom inte hennes bekymmer riktigt?

  åsa: har inga planer på att skaffa någon tatuering själv, men visst det kan se snyggt ut på en del :) framför allt förstår jag inte varför det skulle vara ett hinder för jobbsökning? jo kanske om man har ett hakkors i pannan...

  loppanlej: inte jag helelr :P men en policy, DET ska jag börja fila på ;D

  sheila: många som somnar av det här inlägget ;)

  SvaraRadera
 14. Hej Linda, undrar hur ACO mascaran var som du köpte? Skulle inte ha emot en budgetlösning just nu (Diorshow är ju inte så billig).

  SvaraRadera
 15. cecilia: jag är mycket nöjd med den! kladdar inte, fransarna ser naturliga ut(och blir lite längre tycker jag allt). Bra investering :)

  SvaraRadera
 16. Tack! Då får det bli en sådan!

  SvaraRadera
 17. Hey there! What's inside YOUR bag? I'm just a bit curious! xxx

  SvaraRadera
 18. Hjälp!!!!!!!!!!!!!!!!
  Vi skall måla hallen och trapphuset ,
  Behöver tips på snygg färg
  trappan och en trävägg skall bli vit
  ewac

  SvaraRadera
 19. ewac: vad är det mer som ska färgas då? håll er till ljusa färger. Stockholmsvitt is da shit!

  SvaraRadera
 20. Till Bling ding eller vad du nu hette : Varför? För att det är kul såklart?! Vem gör något utan att tycka att det är kul?

  SvaraRadera
 21. Det blir nog stockholms vitt.
  Jag var inne på newport en sväng och kände att det är väldigt snyggt.Kan va att det är så mycket stiligt till där.
  ewac

  SvaraRadera
 22. antibloggaren: Fast egentligen beror det väl på att du är"så narcissistiskt lagd att du anser att det du har att säga är något som någon annan faktiskt vill läsa". Kan i och för sig inte förstå att det skulle vara så farligt att vara narcissist. Bekräftelse är ju vara ett av änniskans grundläggande behov enligt psykologin.../fridolin

  SvaraRadera
 23. Narcissism/psykopati ska man söka hjälp för enligt prykiatrin! Dessa männsiskor fungerar inte så bra med andra eftersom de mer eller mindre saknar empati. Ofta hamnar dessa människor i psyk-soffan när de blir äldre och har misslyckats med ett antal relationer (källa Eva Rusz - Är du gift med en psykopat?)

  SvaraRadera