onsdag, december 20

En gång är ingen gång

Jag har gjort något som jag aldrig gjort förut. Trodde aldrig det skulle hända, trodde det var under min värdighet. Att handla på Cubus. Redan nu vill jag säga att jag respekterar dom som gör det. Men det är inte min grej. Inte min grej alls. Jag har letat efter en slipover till sonen, och av okänd anledning satte jag för första gången min fot på o(alternativt ö-)känd mark. Fanns en neutral ljusblå med mörkblå rand (sådär collegeaktig, om ni fattar?) så jag investerade. Han är dessutom söt i allt.

Missförstå mig rätt nu, men det känns ok att handla ett sonen-plagg på Cubus. Han är liten och bryr sig inte och växer ur plagg rätt snabbt. Det kommer aldrig att kännas rätt att handla ett Linda-plagg där. Det skulle kännas mer rätt att mista ett lillfinger. Känslan av lagerlokal är för överväldigande. Känslan av whi... nä jag ska inte skriva mer nu.

Tack vare Hotspots tolkning av ACOs mascara blev det också ett dito. Täta fransar är glada fransar.

27 kommentarer:

 1. Åh nu hoppas jag att du blir nöjd med mascaran *nervös*. Jag förstår dig Cubus är inte hotspot-style heller men till mitt barn (som jag inte har) skulle det garanterat duga ;)

  SvaraRadera
 2. Är du lite bitsk i dag? =) Kanske beror på den eventuella förkylningen?

  Kan hålla med om att Cubus väcker tankar om just whi.. men å andra sidan kan det kanske dyka upp ett guldkorn där också.

  Ang. choklad: mitt jobb har köpt in väääärldens finaste belgiska choklad i vackra gulaskar med fina band - hoppas, hoppas nån kund faller bort så det blir en över till mig =)

  SvaraRadera
 3. hotspot: klart jag blir, har pillat på den förut :D

  sofia: jo förlåt, det är jag nog. men ibland ska man väl va det också :)

  håller tummarna att du får en guldask!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig. Jag har varit på Cubus blott en gång. Jag gick ut rätt snabbt. Men barnplagg är ju en annan femma.

  SvaraRadera
 5. Jag har ingen aning om vad Cubus är, men i Tyskland finns en skokedja som heter Tack. Skorna är minst sagt tacky men jag kan ändå inte hålla mig ifrån att gå in där ibland (jättebilligt) - och så springer jag ut snabbare än fort och lovar att aldrig gå in där igen igen.

  SvaraRadera
 6. Jag har varit på Cubus två gånger. Den första i fasa. Den andra i hopp... för då letade jag efter ett mabyline mousserouge och då fanns det där. slut överallt, emn Cubud blev räddaren i nöden.

  Och affärer som Flasch (stavas?)och Joy går också bort. Burr.

  SvaraRadera
 7. Cubus!!!! Åh den affären hade jag glömt! Det är nog ett av de få ställen jag INTE letat på. Är sedan flera veckor tillbaka på jakt efter en röd skjorta till sonen, men en sådan går inte att uppbringa i Svea rike kan jag tala om. Jag har för ett par helger sedan finkammat Norrköping också men ingen röd skjorta där heller. Du såg ingen på Cubus? En helt vanlig röd j*¤%#&* skjorta. (Tänk Kraftwerks omslag till Man machine så förstår du galoppen!)

  Och man FÅR tycka att Aladdin choklad är skit. Och den där dumma reklamen får mig att, om en sådan ask skulle komma i min väg, omgående vilja börja på ANDRA lagret!! *gravidgrinig idag*

  SvaraRadera
 8. Det kan låta hårt, men Cubus går faktiskt helt bort. Man måste ju ha några former av regler och gränser att hålla sig till!

  SvaraRadera
 9. Jag har köpt där en gång - en hundtandsmönstrad ullcape - den var jättefin. Annars är det tomt på cubusplagg i min garderob.

  Barnkläder har de däremot fina :)

  SvaraRadera
 10. Förstår vad du menar. Jag är absolut ingen märkestokig tjej, det är kvaliten som är viktigt. Mina arbetskamrater handlar ALLT på Dressman, det kanske har blivit bättre där men förrut var det ju sladdriga tröjer i fula modeller. Köpa en kostym för 799 kr- kan det verkligen vara snyggt?

  SvaraRadera
 11. Mina två favvo "finkjolar" är från Cubus, i Örebro. Cubus i Sthlm och V-ås SUGER. Tråkiga kläder och lokal. Känns som en dåliga kopia av H&M.....
  *ryser*

  SvaraRadera
 12. nope, cubus går jag förbi, utan att passera gå.

  SvaraRadera
 13. miss kyd: jag blev inte heller långvarig :S

  asha: cubus är billigheternas billighetsvaruhus. jag befarar att kvaliteten ofta kan vara därefter. men vad vet jag, jag har ju aldirg varit där förr ;)

  minna. ja smink är ju en annan femma, ett märke man vill ha är väl inte sämre där. joy är väl en tantbutik? :)

  bling bling girl: spanade ju inte direkt efter en röding, men jag lovar att hålla ögonen öppna! kraftwerk - jag fattar precis :D

  petra: vet inte om det är ett skällsord? white trash :S

  mary: mmm :)

  hedgehog: övertygad om att man kan fynda! ... om man går dit ;D

  ann: jag köpte en slirre på dressman en gång. Och som sagt, en gång är ingen gång :D

  mocca: då har du haft flyt som hittat favvon, grattis :)

  polly: gå direkt till rizzo utan att passera cubus!

  SvaraRadera
 14. Ah!
  Jag har funderat hela dagen på vad whi...stod för. White trash make sense!:)

  SvaraRadera
 15. det konstigaste med cubus är att plaggen ofta är dyrare än på hm men samtidigt sämre... för övrigt går mina tankar direkt till den avdankade kedjan adelsten... urk.

  SvaraRadera
 16. när det här med barnkläder är på tapeten... någon som sett ett par röda hängslen till liten kille någonstans? Vill så gärna hitta det till jul.

  SvaraRadera
 17. annaisa: ingenting å haaaa! :)

  anonymous: håller utkik!

  SvaraRadera
 18. Jag gick in på Cubus en gång för längesen. Jag går inte tillbaka. Ingen shoppinginspiration infann sig och det trodde jag inte det var möjligt. Jodå. På Cubus.

  SvaraRadera
 19. annie: ingenting å haaa :P

  SvaraRadera
 20. Fast på mellandagsrean e' det skitbra att gå in där. De har ju Twilfitunderkläder. Rean funkar där med så att säga.

  SvaraRadera
 21. jenny: har dom twilfit? vad konstigt... :O

  SvaraRadera
 22. Skrev jag verkligen Twilfit :D Menar Triump. Inte ens lika, förutom första bokstaven. Påkallar tillfällig sinnesförvirring *HAaaa*

  SvaraRadera
 23. jenny: ha ha ha tänkte väl :D

  SvaraRadera
 24. Och ungefär det här är väl problemet med modebloggarna. Om ni istället för att fokusera på v a r och v a d ni handlar och i vilka (kopiösa) mängder koncentrerade er på mode och egen personlig stil vore allt så mycket roligare. Nu känns det som mest shopping vinner. Och helst dyrt. Och tamefan inte från Cubus.

  SvaraRadera
 25. icki: lugn i stormen icki. att alla ska bli så upprörda över sk modebloggare (vilket jag inte ens egentligen tycker mig vara, men det är ett stort intresse). du skriver om sånt du gillar och jag om sånt jag gillar, ok? se mig inte som ett problem, för det är jag inte ;)

  SvaraRadera