tisdag, augusti 15

Noll hål

Duktig flicka sa tandläkaren, inga hål och ingen tandsten (flitig med tandtråd). Nu får du välja nåt fint ur burken:...NOT. Men eftersom jag överlevde tandläkarbesöket fick jag en present av mig själv. Rea på Lindex, och inspirerad av Hotspot införskaffades denna. Att ha under svart så att den skymtar, typ.

Sånt jag undrar i tandläkarstolen:
 • Varför är den där grejen man ska bita i när dom röntkar så stor att den skaver in i tandköttet när man biter? Kan det inte finnas en mindre för mindre munnar?
 • Var ska man titta undertiden tandläkaren undersöker tänderna? Knappast tandläkaren i ögonen va? Vi är ju typ två decimeter ifrån varann. Och jag vägrar att titta i lampspegeln och se mig själv i munnen. Jag tittar uppåt och neråt istället, om vartannat.
 • Varför är det så mycket roligare att betala 750 spänn till frissan (eller mer!) än till tandläkaren?

19 kommentarer:

 1. En del tandläkare har bilder i taket, för barnen. Be att han sätter upp såna! Eller bilder på snygga killar med bara överkroppar. Det skulle göra tandläkarbesöket betydligt roligare.
  Nej, visst är man sjukt nära, och inte kan man blänga honom i ögonen heller.

  SvaraRadera
 2. Ha ha. Det var roliga funderingar! Jag är inte helt säker men jag tror att de där grejerna man biter i finns i olika storlekar. I alla fall olika för barn och vuxen. Jag kommer nämligen ihåg i tonåren att det helt plötsligt gjorde så ont att bita ihop. Tror att det var för att de helt enkelt bytte till "vuxenstorleken". Nu tycker jag att det är ok.

  Jag brukar mest blunda då man blir så himla bländad av lampan...

  SvaraRadera
 3. Åh roligt att även du satsade på raffigt rosa, jag som i normala färg är en en svart eler vit underklädes tjej känner mig som en helt annan person så fort den åker på - en lite roligare och fräckare jag :)

  SvaraRadera
 4. polly: eller kanske bli nersövd? lustgas åtminstone? :P

  sandra: mmm blunda funkar. Jag ska be om barnstorlek nästa gång :P

  hotspot: testar den redan i morrn, tack för inspiration! :D

  SvaraRadera
 5. Jag förstår inte varför vissa tandläkare ska småprata med en...jag menar, det är ju ganska svårt att svara med en hel verktygslåda i munnen???

  SvaraRadera
 6. Min tandläkare har en Pettsson-affich i taket som jag ligger och tittar på varje gång. Upptäcker nya detaljer varje gång.

  SvaraRadera
 7. Jag ber alltid om barnstorleken, mindre plagsamt!

  SvaraRadera
 8. daniel: ja man undrar om dom förväntar sig svar på frågor,annat än "gögaghugöh...."?

  intressesmurfen: ja sånt är bra. när jag var "ung" och drogs med tandställning flera år hade min tandläkare en affisch med en massa såna där modillogubbar som man kunde kolla hur länge som helst på och alltid hitta nytt :D

  hanna: ska komma ihåg det nästa år!

  SvaraRadera
 9. Hmm Jag ser att jag är sent ute å skriva till dig som vanligt och ser flera som redan svarat på din frågor.. men ialla fall. På fråga 1 så finns de barnstorlek. Fast då tror jag dom tar nån bild extra eller nått.. för tänderna får inte plats på plåten eller nått.. ääh vet inte.. nått sådant var de.

  Fråga 2.

  Jag brukar blunda eller räkna rutorna i taket.. för de är nått rutit mönster där.

  Fråga 3

  Har jag tyvärr inget bra svar på :-S De bara är roliga med kläder helt änkelt hahaha

  SvaraRadera
 10. sanna: ha ha ha tack vilka uttömmande svar! Kanske borde diskutera allt detta med min tandläkare...eller med en psykolog? :P

  SvaraRadera
 11. HAHAHAHA neeeej! blanda inte in nån psykolog i deh är nu... så jobbit är de väl inte? ;-)

  SvaraRadera
 12. sanna: närå jag tycker inte det är så farligt, gnäller bara :P

  SvaraRadera
 13. Snygg bh! Jag fattar inte heller det där med den skenan. Jag får skitont i tandköttet när jag ska bita ihop. Det är precis som att man ska lida så mycket som möjligt när man ändå är där..hehe. Jag brukar blunda när jag är hos tandläkaren eftersom jag har sån tandläkarskräck.

  SvaraRadera
 14. linda: säkert vill dom att man ska lida lite... :P

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att det har blivit ondare att röntga sedan de bytte till digitalfoto. Jag tror att de gamla plåtarna hade rundare hörn. Kan det vara så?

  SvaraRadera
 16. Ah bra frågor! Speciellt det där om de vassa röntgenplåtarna! Himla opraktiskt och alltid en plåga!

  SvaraRadera
 17. siram: på ren jävelskap tror jag :P

  SvaraRadera
 18. Jag älskar den där bh:n! Bra val!

  SvaraRadera
 19. anniee: cool färg och väldigt bekväm, lindex kan sina saker på underklädesfronten :)

  SvaraRadera