onsdag, januari 19

Jag fattar, jag fattar!

Jag vet inte hur underhållande följande Messenger-diskussion är för omvärlden men själv skrattar jag så jag gråter. Maken är seriöst orolig för hur det ska gå när han är borta ikväll och jag ska laga pasta carbonara.

Maken: Stek fläsk bara, och blanda äggulor med matlagningsgrädde...
Jag: ost?
Maken: ...och häll på den färdiga pastan.
Jag: Spagetti? Ingen ost, sån där terracotta?
Maken: Ja ost också, i grädden.
Jag: Inte rivost, smulost.
Maken: Rör ihop och häll över den kokta spagettin.
Jag: Jag förstår.
Maken: Pulverost i påse. Inte terracotta, det är en kruka.
Jag: Jag förstår.
Maken: Inte riva skinka med rivjärn.
Jag: Ok.
Maken: inte göra dator medan du lagar maten. Fokus fokus. Ok?
Jag: Ok.

Vad hände med Boss Lady, that´s what I like to know.

18 kommentarer:

  1. Så har vi det lite hos oss också - fast tvärtom då - det är jag som får ge mannen "övertydliga" instruktioner.

    När han handlar tex kan det sluta hur som helst. Köper paprikapulver istället för paprika!?!

    SvaraRadera
  2. Riva skinka med rivjärn:-D

    SvaraRadera
  3. Var kom terracottan in i bilden?

    SvaraRadera
  4. Hahaha!
    "Terracotta?" "Inte göra dator..."

    Oslagbart! Jag skrattar högt!

    SvaraRadera
  5. Haha, och jag vill veta hur det gick!! Hämtmat, eller?

    SvaraRadera
  6. pudding: jag ser logiken i det. paprikapulvret alltså :P

    jenny: kanske inte att rekommendera, det blev som... en massa mest :S

    sofie: ;)

    elinfotografi: ja herregud var kom den in...

    annicab: :P

    whynja: fick för mig att det var nån ost...

    skåneanna: all fokus så kan det... fortfarande gå fel.

    librarybeth: hörrudu! det blev alldeles utmärkt gott. barnen gluffsade :D

    SvaraRadera
  7. Tycker ändå inte att du ska lyssna för mycket på din mans recept på carbonara. Det blir mycket bättre om man struntar i grädden och kanske tar en extra äggula istället. Och lite vitlök i gör det hela ännu bättre.

    SvaraRadera
  8. Tycker ändå inte att du ska lyssna för mycket på din mans recept på carbonara. Det blir mycket bättre om man struntar i grädden och kanske tar en extra äggula istället. Och lite vitlök i gör det hela ännu bättre.

    SvaraRadera
  9. hahaha! tror jag ska testa att riva skinka på rivjärn nångång, tycker det verkar smart. :D

    SvaraRadera
  10. labolina: jag följde ett recept från nätet, blev prima. inklusive vitlök :)

    camilla: eru tillbaks? hurra! ja! riv lite skinka vetja :D

    SvaraRadera
  11. Tack. Jag skrattade så jag grät och vred mig lite plågsamt av igenkänning. Exakt så vi har det. Min man var imponerad när jag totalt lyckades bränna fast saker i en teflonkastrull.

    SvaraRadera
  12. Följde du ett recept på nätet?! Ingen dator sa han ju!
    /Sofia

    SvaraRadera
  13. e: det är en konst som få klarar ;D

    sofia: du ser, jag är helt körd.

    SvaraRadera
  14. inte göra dator - moahahhaha!
    terracotta - ricotta; who cares??

    SvaraRadera
  15. Ha ha, det är så skönt att läsa om dina äventyr i köksregionen! Här har du en annan som inte trivs så bra där :). Men att riva skinka har jag aldrig testat. Tror jag ska göra det!

    SvaraRadera
  16. anna: SÅ heter det ju!

    kicki: may the force be with you :D

    SvaraRadera