måndag, november 20

Pearls are a girls best friend

En av dom bästa iallafall. Jag älskar pärlor. I öronen och runt halsen. Antingen ett fint halsband eller flera i varv om halsen. Till söt klänning eller till jeans. Små pärlor i öronen eller stora. Fejk och äkta i en salig blandning.

Idag mötte jag upp med en dam som vilje sälja sitt ärvda doserade pärlhalsband med odlade pärlor. Innan hade kusinen upplyst mig om att man kan bita lite på en pärla för att känna dess äkthet. Fnissade lite åt det och sa att det kanske inte är så lämpligt famför en vilt främmande människa. Så döm om min förvåning när damen uppmanade mig att faktiskt sätta tänderna i henes halsband för att kontrollera äktheten. Jag tuggade lite försiktigt och hon såg nöjd ut. Så vi gjorde affär. Har man bitit i ett halsband får man behålla det.

13 kommentarer:

 1. Träffades ni på en skum parkeringsplats och hon kollade sig omkring hela tiden och hade väldigt bråttom därifrån.

  Kanske hade hon massor av smycken innanför kappan. ; )

  SvaraRadera
 2. janne: åhå ny bild! nä utanför åhlens city, men hon fnissade och mumlade att nu tror väl alla att vi dealar. Och det gjorde vi ju ;)

  SvaraRadera
 3. Tyckte att pärlor var för gamla damer förrut (inte helt tokig tänkt med tanke på säljaren) tills jag såg en kompis ring som hon fått av sin man:ringen var i vitguld, matt och bred o mitt på den var en stooor svart pärla! Vill också ha!!

  SvaraRadera
 4. Bloggade precis om svarta pärlor från David & Martin. Fyfabian vad läckra dom är! Så långt från eventuell tantvarning man kan komma;)

  SvaraRadera
 5. ann: pärlor is da shit!

  fruitcocktail: svart, vitt, anything goes :)

  SvaraRadera
 6. Hur ska det kännas när man biter i dem då?
  *tuggar lite på ett örhänge*

  SvaraRadera
 7. Hihi så sött!

  SvaraRadera
 8. översättarhelena: det ska kännas raspigt och lite strävt liksom :D

  mimo: jorå :P

  SvaraRadera
 9. Jag ärvde ett jättefint pärlhalsband av min farmor. Tyvärr tappade jag det någonstans och sen dess är det borta... :(

  SvaraRadera
 10. Pärlor är lovely :-)

  Kika gärna in och kommentera ev inköp till min webbutik. Finns på bloggen till kl 18 idag, tisdag. Tack på förhand!

  SvaraRadera
 11. vanja: ok jag kollar in :)

  SvaraRadera
 12. Hej Linda
  hittade din sida när jag letade efter pearls is a girls best friend.
  Jag älskar också pärlor men nu förstår jag att det inte bara beror på min ålder (58)!! Jag säljer smycken via hemförsäljning. Och nu så har jag tagit in smycken från Zacha La Femme. http://www.zacha.se/ jag ska lägga inte lite smycken på min sida http://smycken.dinstudio.se. Där finns andra smycken också så välkommen in och titta. Ha det gott och jag sparar din sida.

  SvaraRadera