onsdag, februari 7

Bon apetit

Recept är inte min starka sida, men här kommer ett av mina favoritrecept. Jag kallar det Riven morot och apelsin.

(till 2 personer)
typ 4 morötter
2 apelsiner

skala morötterna och riv dom med rivjärn
skala apelsinerna och skär dom i bitar
blanda alla ingredinser i en skål

Färdigt att servera!

37 kommentarer:

  1. Hej!

    Det där lät ju kanongott!

    Ska det vara frysta eller färska apelsiner?

    SvaraRadera
  2. mafo: hej! lite som man tycker, men om jag har frysta brukar jag mikra dom i ca 14 minuter! :D

    SvaraRadera
  3. My god! Och du hävdar att du inte kan laga mat?! Bah!

    SvaraRadera
  4. hahahahaha....jag kan inte sluta skratta ;)
    Du måste vara den bästa kocken i världen!! Kanske till och med universum?!

    SvaraRadera
  5. Okej, DEN var ny. Måste jag ju såklart testa. Låter ju grymt nyttigt och är det gott också, så... perfekt!

    SvaraRadera
  6. Hahhahaha! Det lät avancerat. ;-) När bjuder du på det?

    SvaraRadera
  7. polly: jag är blygsamheten själv :)

    lindie: ryktet går... ;)

    camillas lockar: intas med fördel till t ex köttbullar och potais!

    åsa s: vid speciella tillfällen :P

    SvaraRadera
  8. Mmmmm....

    Kan man äta choklad till? :D

    SvaraRadera
  9. miss kyd: nej nej nej nej nej stoppa mej! :O

    SvaraRadera
  10. Mmmm intressant kombination, det måste jag prova!

    SvaraRadera
  11. hmmm....FRYSTA apelsiner??? har jag missat något eller???

    SvaraRadera
  12. Kul, en till med lika smak. Samma som "mitt recept", jag kanske har aningen mer morot per apilson bara :-) Fick alltid denna "råkost" till blodpudding hos dagmamman när vi var små.

    SvaraRadera
  13. men hmm, din nya header, den påminner mig om ett bokomslag...jag får snart gå in och spana i bokhyllan känner jag...

    SvaraRadera
  14. Men gud, kan inte påstå att det låter gott. Eller har jag fel? Dags att prova.

    SvaraRadera
  15. Tror inte att jag kan hitta sådana unika råvaror här, och även om jag gjorde det, så skulle jag nog inte klara av själva tillredningen. Låter gott ändå.

    SvaraRadera
  16. Låter avancerat!

    SvaraRadera
  17. Låter som det man fick i skolan - rivna morötter med sån konserverade mandarinklyftor i :) Jag tror från början att det var för att inte morötterna skulle bli bruna - fast det är gott - godare ändå med apelsin.

    Här får du ett lika avancerat recept

    Riven vitkål
    tunt skivad rödlök
    vitlök - pressad
    olivolja
    salt, peppar och lite andra kryddor.

    Jag kallar den vitkål och lök ;)

    SvaraRadera
  18. Inget smör eller grädde?

    SvaraRadera
  19. När jag var liten brukade pappa riva morötter och sedan hälla lite apelsinjos på. Detta åt vi efter att vi ätit blodpudding... Nu äter jag inte kött längre, men har tagit upp de rivna moröttterna med apelsinjos igen. Mkt gott. Ska prova din variant med apelsiner också! :-)

    SvaraRadera
  20. Härligt, ser att även jag har en chans att lyckas! Grymt gott!

    SvaraRadera
  21. Säker jättegott, men jag tappade lite aptiten efter förra inlägget.

    SvaraRadera
  22. Jag fortsätter på den inslagna vägen med Advanced cooking och tipsar om två jättenkla vardags-salladsrätter:

    1. Rivna morötter och burkmajs.
    2. Riven vitkål och burkananas i bitar.

    Enkelt, nyttigt, gott och bäst av allt: ungarna äter och glufsar med god aptit : )

    Nu har jag fått två nya finfina recept att prova på telningarna. Tack Linda och Hedgehog-Sara!

    ps. Janne: det går bra att toppa bägge salladerna med en kanelbulle, no problema! ; P

    SvaraRadera
  23. cecilia: apgott! :D

    linda: fråga mafo ;)

    karolina: en klassiker som jag har förfinat med mina utsökta smaklökar :D

    anna: jaså? meddela vilken! :)

    göran: du har fel, det är jättegott :)

    shadow: nä det förstås. jag brukar gå till en liten delikatessbutik för att få tag på dessa råvaror. den heter ica.

    görel: ja, men jag har gjort det många gånger, tar inte mer än en halvtimme ;)

    hedgehog: herregud vad med ingredienser! får se om jag mäktar med :D

    janne: jodå, och rör med fördel ner en kanelbulle i det hela!

    sara: ja det blir nog ungeför samma sak, apelsinerna juicar sig ju :)

    loppanlej: ta det försiktigt bara, lätt att misslyckas första gångerna ;)

    asha: he he.

    SvaraRadera
  24. Jag micrade frusna hallon till Agnes igår...."BZZZZRT" lät det o blixtrade :|

    Vad kan det ha varit, du som har koll på upptining av frukt?! ;)

    Ett annat bra recept:
    1 paket bacon
    2dl creme fraiche
    cayennepeppar
    tagliatelle

    Stek bacon o ha i CF'en, servera med tagliatelle och krydda med cayenne - MUMSFILLIBABBA! Bra för både midja och artär =)

    SvaraRadera
  25. mafio: artär? HAHAHAHHAHAHAHAHHSHAHAHAHHA! ja det receptet är jag bekant med sen förr, funkar utmärkt.

    blixtrande hallon har med tyngdlagens arificiella uppkomst av nollgrdigt tiningspunkt i semikolon.

    Jag ger dig ett fredagsrecept i retur:

    en bunke
    en påse ostbågar
    töm

    SvaraRadera
  26. urk, morötter och citrus är en av de värsta kombona jag vet! Min pappa - en jesus, gjorde alltid det och jag åt för att vara snäll...

    SvaraRadera
  27. Usch! Hör inte till favoriterna. Brukade få det i skolan, men då hade de även i russin! Blä! Uppsvällda och blöta.

    SvaraRadera
  28. HAHSAHA!
    Det blixtrade som när man micrar aluminiumfolie :)

    Artär:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Art%C3%A4r

    SvaraRadera
  29. minna och sandra: det är ju gott! don´t mock my favourite recept ;O

    mafo: jag vet vad en artär är, min gode man :D gillar hon hallon?

    SvaraRadera
  30. Haha, morot+apelsin-sallad gör jag ofta också. Jättesmidigt, håller sig fräscht dagen efter också!

    SvaraRadera
  31. Man vet aldrig med dig =P

    Japp...hallon och blåbär är MUMMA!

    SvaraRadera
  32. mafo: jaha det tar jag som en komplimang :P

    SvaraRadera
  33. martina: ja den är så braaa! :D

    SvaraRadera
  34. osså kan man ha i russin i morots-apelsin-röran, om man är sötsugen

    SvaraRadera
  35. mum: uuhhh! russinen äter ja gsenare på kvällen :D

    SvaraRadera
  36. En liten utveckling av receptet: riv även ett äpple, dutta på citron och blanda ner. Går under epitetet "farmors sallad" i vår familj (närmare bestämt min überpyssliga svärmor).

    SvaraRadera
  37. susanne: aha, låter prima! tack :)

    SvaraRadera