fredag, december 8

Stay away

Snälla rara släkten, inga Aladdinaskar i år, ok? Man måste inte ge varandra choklad i julklapp. Man bör tvärtom undvika det. Det är knappast så att man lider brist på den varan ändå. Var man än befinner sig på julafton står det en ask i närheten och vrålar: eat me! (oh, oj, fräckis) Och så gör man ju det. Det sista man behöver är alltså en egen ask. Dessutom är hälften av bitarna inge goda.

Alla man i detta inlägg kan bytas ut mot jag. Om man/jag vill.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med :-) Vi har just nu 3 askar hemma hos oss eftersom maken tyckte det var så bra erbjudande...Vet han ingenting efter våra 5 år tilsammans..Är ju livsfarligt att lämna en höggravid chokolist ensam hemma med 3! chokladaskar :-D De är ju i och för sig bra gå-bort presenter så vi får väl terrorisera andra med askarna.

Linda K sa...

jessica: ha ha ha det där är så knäppt, att man känner att man borde för att det det "blir billigt" att köpa flera! fast å andra sidan, så kan jag mycket väl resonera när det gäller kläder... ;)

Anonym sa...

En enda ask får vara hos oss över jul. Eller kanske två, en röd o en gul. Hälften är ju ändå äckliga.

Anonym sa...

Det är som om jag hade skrivit detta inlägg. Hade precis ett samtal med min syster om att vi skulle försöka minimera antal chokladaskar i år. Plus att jag inte gillar Aladin så mycket (äter den dock ändå...). Dessutom fick jag reda på VV igår att en ask är värd 60 points...

Anonym sa...

Vad tror du att vi får av tacksamma patienter och anhöriga runt jul och nyår?! Choklad. I drivor!! Dessa askar ställs in på sjuksköterskeexpeditionen och hur lätt tror du det är att passera dessa askar utan att ta en bit? Kan tilläggas att man (jag) går in och ut på exp. miljoner gånger på ett arbetspass. Vet du hur många chokladbitar det blir?! ;)

Anonym sa...

Du har så rätt så rätt! Jag hoppas också att jag slipper Aladdin-askarna i år.

Linda K sa...

hedgehog: känner jag släkten rätt sitter vi ändå där med en massa lådor...

cecilia: det är ju det! man äter fast man egentligen inte tycker det är supergott :O

åsa: aaaahhhhh livsfara! har för mig om att du bloggade om det förr julen, eller hur? :D

maria: kan man slänga en oöppnad ask?

Anonym sa...

Jag håller med! Inga Aladdin/Paradis.
Men gärna lite exklusivare sorter tack! ;-)

Anonym sa...

Kan nog stämma... Förra julen jobbade jag ju inte och kunde undvika faran men den här julen ska jag vara på jobbet. Illa, illa! Och brallorna som redan sitter lite tight som sagt... :(

Linda K sa...

nilla: jaså finsmakare ? ;)

åsa på åsen: om man bestämmer sig för att inte äta en enda. För börjar man kan man ju inte sluta :P

Anonym sa...

Innehållet i Aladdin/Paradis är åtminstone lite varierat (men ack, så uttjatat även fast de visst bytt ut en del sorter) men varje år av mormor och morfar får vi varsin ask WIENERNOUGAT! Finns det något tristare? Min brukar faktiskt slängas oöppnad - eller i alla fall nästan om jag haft ett riktigt chokladsug - sisådär i februari..

Linda K sa...

ellinor: ha ha ha ja den är nog snäppet värre :D

Anonym sa...

skitsnack! Alla choklad i Alladin ÄR god! Möjligtvis kan likörbitarna vara lite tveksamma men om ni bara ser till att komma ut och svettas 3,4, 5 ggr i veckan så ska ni se att det smakar bra. Ytterligare ett icke-problem som det läggs energi på....pannan, den tages det för!