tisdag, mars 31

Dagens

She´s dressed in black again...
Svart mönstrad tröja Rodebjer, svart kjol Filippa K, svartvit mönstrad sjal by Malene Birger, svarta stövlar Acne Pistol

Ogilla på

taxichaufförer som frågar vilken väg jag tycker dom ska välja. 

Jag betalar - du vet vart jag ska och kan vägen. Ba kör!

måndag, mars 30

Sedd film

I helgen såg vi Interstellar. Lång! Bra! Jobbig! Att åka iväg ut i rymden för att kanske rädda mänskligheten och samtidigt lämna sina barn kvar och inte veta om man kommer att träffas igen. Och så den där tidsgrejen, att en timme på den nya planeten motsvarar sju år hemma på jorden. Att komma hem till barn som är äldre än man själv. Komplicerat! Men som sagt, bra!


The truth and nothing but the truth

Min man frågar mig vad jag tycker om hans läsglasögon.

- Du ser ut som en amerikansk psykopat. 

Var är ägget?

Det är märkligt. Det står ett enormt påskägg fullt med godis på Torget (stor fika-samlingsplats på jobbet). Eller, det står där när kommunikatörerna sitter och fikar. Två gånger de senaste dagarna har jag gått förbi på väg till möten och inte kommit mig för att stanna. Och tänkt både äsch jag ska ändå inget ha och mmm gott med nåt sött. Men sen när jag gått förbi senare är både kommunikatörerna och ägget borta.

Tar kommunikatörerna med sig ägget in till sig när dom fikat klart? Ska dom äta det jättestora ägget alldeles själva? Delar dom inte med sig av godsakerna?

Inte för att jag ska ha nåt godis (inte inte inte inte inte) men ändå!

Dagens

Grå kostym Filippa K, grå top COS, svarta mockastövletter Rizzo

lördag, mars 28

Ovanligt vanlig helg


Efter att helg efter helg ha läst om kändisarnas fantastiska helger fullproppade med långfrukostar, surdegsbaguetter, långpromenader, enorma familjemys framför den öppna spisen, kvalitetstid upp i halsen, timslånga yogapass och andra overkligheter i SvD Perfect Guide känner jag mig frestad att presentera en helt vanlig människas helt vanliga helg:

Jag kommer hem från jobbet, hämtar upp en trött skolunge på vägen. Sonen är redan hemma men sällan kontaktbar eftersom han har en kärleksrelation med sin dator. Istället för att slänga mig i soffan och bara vara känner jag att jag behöver plocka undan allt som ligger och skräpar, slänga i en tvätt och emellanåt söka kontakt med mina barn. Maken kommer hem efter nån timme. Han får stå för middagslagningen för det befattar jag mig bara inte med. Vi kan säga att det blir fläskkarré med ris och terriyakisås. Barnen vägrar så dom får gårdagens pizza. Jag är aptrött, får en drink och surfar på datorn i köket medan maken lagar. Gemensam middag, och sen försvinner sonen så snart han får lämna bordet upp på sitt rum. Dottern lägger sig i vår säng och kollar på något program som jag bara inte klarar av att se. Maken och jag enas om att se en film. Mitt i bär jag upp dottern som har somnat till hennes rum och säng. Jag orkar knappt se klart filmen och däckar innan både make och son. 
På lördag har jag ställt klockan för att komma upp i tid till morgonpasset på friskis. Äter frukost med dottern som är vaken. Kastar mig iväg och tränar. Kommer hem till en familj som sitter med varsin skärm framför näsan. Jag får psykbryt på samtliga och börjar städa huset. Ibland får jag hjälp av min bättre hälft, ibland inte. Sonen har träningsmatch, maken följer med och kollar. Dottern tar hem en kompis ett par timmar, vilket leder till olika grader av kaos. Jag konstaterar att andras barn är jobbiga och fortsätter fixa med diverse tills det lider mot kväll och det är dags att börja tänka på middag igen. Kanske tacos med kyckling. Ok med barnen. Den maträtten kan jag vara med och laga. Efter maten tvingar vi båda barnen att vara med på lördagsmys en stund tills dom försvinner iväg, antingen tillsammans eller åt varsitt håll. Jag är lite piggare på lördagskvällen och vi lyckas se klart en film. 
På söndag ska det firas 7-åring så vi går upp och sjunger och firar. Jag fortsätter plocka, det tar aldrig slut. Sen hjälps vi åt att göra tårta. Det är ett sabla tjat på dottern som inte har nååågonting att göra tills farmor, farfar, mormor, morfar, syskon och allihop kommer och firandet fortsätter. Framåt kvällen kan det bli en springtur om jag orkar, eller så stryker jag. Maken lagar middag, vi äter och sen ska han iväg på fotboll. Jag ser till att barnen blir rena, har koll på vad som ska med till skolan och nattar. Ser till att jag själv har koll på vad jag ska ha på mig på jobbet på måndag, att jag har allt packat. Kollar på serien på tv. Eftersom den går sent ligger jag i sängen och kollar. Somnar sen på tre minuter. 


fredag, mars 27

Åldern tar ut sin rätt. Ibland mer.

Cia Berg på tv nu. Oj! vad hon ser åldrad ut! Jag vet att vi ska alla den vägen vandra och sånt, men där hade vi ganska hårt slitage vågar jag säga.

Still young.

Nina na ninanna

När jag var i Umeå i veckan fick jag följa med mina medarbetare på lunch-bokklubbs-möte. Jättetrevligt. Vi åt sushi och pratade böcker. Jag fick med mig en massa boktips, och nu har jag beställt hem några av pocketarna.

Det blir en härlig vår!


Check!


  • Inga fler möten idag!
  • Alla måste-blir-klar-med-idag avklarade!
  • En enorm guldfärgad heliumballong formad som siffran 7 inhandlad och instuvad i bakluckan!
  • Telefonsamtal ringda!
  • Veckobrev skickat!
  • Begynnande huvudvärk!
  • Instruktion från make om vilka viner jag ska inhandla på vägen hem!
  • Snuvad på tårtfika i eftermiddag!
  • Mail genomgådda! ("genomgådda"? Verkligen? I think not.)!
  • En GD som tittar in på rummet som gubben i lådan och kollar läget!
  • En bil i garaget istället för cykel!
  • Jättenära helg!

Att resa är att dö en smula

Min första tanke idag när väckarklockan pep var: HJÄLP VART SKA JAG RESA IDAG?!

Sekunden efter kom jag på att jag inte ska resa idag, mer än till huvudkontoret och mitt arbetsrum. Phu. Inte så att jag inte ser fram emot att träffa mina medarbetare på andra orter, tvärtom. Men det har varit så himla hektiskt den här veckan och det känns inte optimalt.

Så välkommen fredag!

Dagens

Beige top COS, guldig fransig jacka Rodebjer, mörkblå jeans Acne, svarta stövletter &Other Stories

torsdag, mars 26

Ganska färdig

Idag har jag mötts, informerat och diskuterat så att jag snudd på ser i kors. Resa till Umeå igår och till Linköping idag. Samt en fullproppad mötesdag i morgon.

Jag är så redo för helg och påsk! 

Dagens

Ursäkta att jag är lite ihopmonterad sådär, men det är verkligen en kamp att hitta bra spegel när man är på resande fot.
Blå top från Sardinien, marinblå kostym Filippa K, vita sneakers Adidas Stan Smith

Ojdå

På tåget till Linköping sitter jag intill en pappa och liten dotter. Hon sjunger JAG ÄR EN GUMMIBJÖRN JAG ÄR EN GUMMIBJÖRN ganska mycket. Och är rörlig.

Jag vrider upp volymen på Spotify och blundar. Ses snart, Linköping.

onsdag, mars 25

Man kan lita på Pekka

Pekka Heino är på samma plan hem som jag. Vi kommer med andra ord inte att störta!

Phu.

UPDATE: Som kuriosa kan jag förtälja att jag på vägen från planet till ankomsthallen i helt normal samtalston sa till min kollega: Såg du att Pekka Heino var på planet? samtidigt som Pekka Heino gled upp precis bredvid oss.

Joråsåatte...

Unnat mig

Man skulle kunna säga att jag investerat i ett konstverk.

Man skulle också kunna säga att jag köpt en doja.

Oavsett vilket är jag full av skam.

Kort meddelande

Hej,

jag är i Umeå. Jobbar för tillfället häcken av mig.

Hejdå.

Dagens

 Rutig skjorta Isabel Marant, vinröd kofta Comme des Garcons, grå byxor Hope, bruna skor Vagabond




tisdag, mars 24

Glad i hatten

Med åldern har jag kommit att vurma allt mer för hatt. Sommartid. Jag tänker att det är snyggt och lite franskt (?) att gå runt på stranden i baddräkt, hatt och stora solglasögon (jobbigt bara att jag får fram en bild på Paris Hilton när jag googlar...).

Jag har försökt mig på olika modeller. Inte riktigt varit tillfreds med någon. Eventuellt för att jag har ett stort huvud, kort hår och därför inte klär i hatt. Men skam den som ger sig. Jag har nu hittat den.


Jag vet, den ser inte mycket ut för världen. Men den är perfekt. Hatt i canvas från H&M. Den levererades i en stor kartong. Jag älskar denna hatt. Världen ska få veta det. Det är jag och hatten på en strand på Sicilien i sommar. 

Deep thoughts

Jag tänker att vissa skor är som små konstverk. Då är det ju som att investera i konst när om man köper ett par såna skor.

Huvudvärken är lite bättre. Oklart om det beror på skotankar eller Panodil Zap.

Bot?

Huvudvärk som har hängt med mig sedan igår. Jobbigt. Ont. Frustrerande.

Jag ska försöka tänka på skor en stund.

Dagens

Plommonfärgad klänning Filippa K, marinblå poncho Soft Goat, svarta mockastövlar Vagabond

måndag, mars 23

Lyckligt slut, tack

Farao, Jordskott är riktigt jobbig nu. Jag klarar inte riktigt alla barn som försvinner.

Häxan surtant

Ikväll kastade jag mig iväg på ett Friskis-pass direkt efter middagen. Egentligen lite för mätt, men det är så sabla skönt att komma iväg och bara vara i träningen en timme.

Mitt "bara vara" stördes i afton av två unga damer. Dom hade uppenbarligen inte varit på ett Friskis-pass förut. Bara trams och fnitter, högljutt prat med varandra och inget större engagemang i själva träningen. Dom hördes i hela lokalen.

Först försökte jag bortse från det. Tänkte att det är väl kul med glada tonåringar som försöker sig på träning. Men dom fortsatte låt efter låt och jag fick allt svårare att njuta träning och koncentrera mig. Jag tyckte det var märkligt att inte instruktören sa till dom, för det måste ha stört fler.

Till slut när vi sprang bredvid varandra sa jag, vänligt men bestämt:
- Nu har ni pratat hela passet, kan ni inte fortsätta med det efteråt istället? Ni stör ganska mycket. 

Tjejerna såg lite förskrämda ut, sa inte ett ljud under resten av passet och smet iväg på slutet under stretchen. Antagligen tyckte dom jag var en riktig surtant, men det bjuder jag på. Man kan behöva lite vett och etikett även på Friskis!

Damer med klass


Jag hittade en cool bild på Astrid Lindgren i ett magasin i helgen. Inte den här bilden, men en liknande. När hon är ung och har svart blus (precis en sån jag suktar efter) och svarta byxor och ser så där jättefin ut.

Hon är lite lik min farmor, Astrid. Farmor var och är fortfarande min stilförebild på många sätt. Vad jag ser av Astrid skulle hon mycket väl kunna vara det också.

Monki dress

På måndagar går jag alltid och köper veckans lunchgrönsaker. I Kista galleria. Passerade Monki på vägen och fick syn på den här skjortklänningen. Jag måste sätta stort Gilla på den. Och fundera allvarligt på om inte sommaren behöver en klänning till.


Midseason sale eller vad f*n som helst

Hörni, av någon anledning är jag på så himla gott humör trots att det är måndag. Så vad gör jag? Jo i pur glädje sänkte jag just priserna i min bloppis. Halva priset på nästan allt! Men skynda, imorgon är jag kanske på dåligt humör och höjer igen ;)

Sänkningen är redan gjord, priset som står gäller. Välkomna!

Dagens

Kolla mina byxor! Som Malin skickade till mig efter allt mitt tjat om orange brallor. Dom är helt perfekta! Färgen, längden, midjan, rubbet. Tack igen, Malin!

Svart kashmirpolo Benetton, orange byxor vintage, svarta stövlar Rizzo, armband Sophie by Sophie

söndag, mars 22

Fejk och ännu mer fejk

Jag har just bläddrat runt bland diverse bloggar, och på var och varannan möts jag av ögonfransförlängning, ögonbrynsfärgning, bröstförstoring, löshår, hårborttagning under armarna, permanent smink, lösnaglar, läppförstorning, botox och säkert mer ändå.

Det är upp till var och en, och det är väl bra att man kan göra saker för att känna sig fin. Men dom här ganska unga tjejerna som gör nästan allt, känns det inte fejk? Det är ju nästan inget naturligt kvar. Det syns ju att det inte är äkta fransar, bröst, naglar, etc.

Kanske är jag för gammal för att fatta, men jag tycker det är märkligt. Och lite äckligt.

Söndagssötchock

Vi har firat en 20-åring idag. Jag mår lite illa nu på grund av för mycket gott. Och så tänker jag, som vanligt, på skor.

Dagens

Mörkblå sidenblus Greta, mörkblå jeans Acne, mörkblå långkofta H&M, guldiga ballerinas Anna Dello Russo för H&M

lördag, mars 21

Dagens

Mörkgrå kashmirtröja H&M, mörkgrå jeans Acne

Jag är ingen bullmamma

Dottern har en kompis hemma. Dom har lekt i timmar, ätit lunch och är nu fikasugna. Dessvärre finns det inte mycket till fika hemma. Bullarna i frysen är slut, inga kakor, inga glasspinnar, frukt ratar dom.

- Nej tyvärr det finns just inget fika hemma, säger jag.
- Du kan väl baka! svarar det lilla främmandet.

Whaaat?!

Jag förklarade att jag städat hela dagen och verkligen inte var in the mood att baka. Sen fick dom glass med kolasås.


fredag, mars 20

Det kom ett foto

Så här fnissigt glad var jag igår på boklanseringen!


Rocka sockorna!

Sonen var bekymrad över att jag inte skulle kunna rocka sockorna eftersom jag har klänning och strumpbyxor idag. Jag hittade just lösningen: rocka sockorna i nylon!


Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!

Pia, min Pia

Igår var jag på boklansering. Det är min före detta coach som har gett ut en bok. Den finns sedan tidigare på engelska och nu har den även kommit på svenska.

Hon är ett helt galet maxat energiknippe, min ex-coach. Hon har hjälpt mig väldigt mycket, särskilt när jag var helt nybliven chef. Manat och uppmuntrat mig att tänka efter, planera och verkligen agera. Vi har hållit kontakt efter coachandet också, och det var jättekul att ses igår. Jag fick världens kick och nytändning av den föreläsning hon höll. Åkte direkt hem och kramades med de personer som ger mig mest livskvalitet i livet.

Jag passar på att göra reklam för Pias bok Förbättra livet på ditt sätt. Har inte läst den själv än, men som ett av hennes coachningsfan kan jag gå i god för att den är bra och fungerar. Om man själv vill förändra!




Hymn till fredag

Willkommen bienvenue welcome!

Dagens

Svart klänning Toteme, långärmad grå top COS, svarta boots Acne

torsdag, mars 19

Snart skinnad

Ni trodde att tjatet var över. Att jag glömt och gått vidare. Börjat fundera på andra ting.

HA HA HA, näpperligen! Jag grunnar och funderar. Det frodas och lever.

*viskar* s-k-i-n-n-j-a-c-k-a-n....

Tidningarna talar till mig. Bloggarna gör det. Och nu även Sofi.


Sakta men säkert faller jag för trycket. Jag vet det.

Roligt x 2

Ikväll är det pub på jobbet och sen ska jag på bokrelease i stan. Kul!

Dagens

Svart v-ringad top Filipppa K, svarta jeans H&M, kritstrecksrandig mörkgrå kavaj Tiger, svarta mockaboots Vagabond, mönstrad sidensjal Kenzo

onsdag, mars 18

Avbockad och bebyxad

Klockan är snart tio och min långa lista är avbockad. Nu ska jag strax bocka av mig själv och gå i säng.

Jag är jätteglad, för jag fick en byxleverans idag. Mitt ältande kring orange brallor resulterade att snälla Malin skickade mig ett par supercoola. Precis rätt färg, längd, utsvängdhet och höga midja. En kväll när jag inte ätit mig smällfet på soppa och våfflor ska jag visa dom på!

Tack snälla!

Damn you, Rizzo


Jaha. Utan förvarning dimper det in. Klubbdag. I morgon. Enda klubbdagen i vår, låter dom meddela. Jag ser det som ett regelrätt hot. Handla i morrn eller dö, ungefär.

Detta måste övervägas allvarligt.


Jag listar (nästan) ALLT

Jag har en fantastiskt lång att-göra-lista framför mig. Inte jobbmässig, utan privat. Ska riva av den när jag kommer hem.

Jag har helt landat i att det är listor som behövs. Kan tänka en tanke, överväga om jag borde skriva det på en lapp för att inte glömma, tänka nej men jag kommer ihåg, så kommer en ny tanke och då har jag glömt den förra.

Så, lista ftw!

Dagens

Vit skjorta The Shirt Factory, grå kofta Filippa K, grå teaterkjol Filippa K, svarta klackar Rizzo

tisdag, mars 17

Jobb(igt)

Ibland vill jag skriva om jobbet. Inte om kollegor, men om min roll och vad jag tänker kring jobberi. Men eftersom hela världen läser den här bloggen funkar det inte riktigt. Alltid någon som har synpunkter eller tycker det är fel att jag skriver om ditt och datt i den roll jag har. Så jag får skita i det tills vidare.

Men jag tänker jättemycket!

Jävla skitunge jag älskar dig

Det där med att inte vara en sån tjatig och gnällig mamma, det misslyckades jag just brutalt med :(

Trio


Lägg av

Jag har lagt av med en grej. Jag dricker inte längre kaffe till frukost innan jag sticker till jobbet. Inväntar istället dagens första kopp till morgonstunden med kollegorna. Jag vet inte om det gör någon större skillnad, men jag tänker att det känns lite fräschare att cykla utan för mycket skvalp i magen.

Andra saker jag regelbundet slutar med:

  • onyttigheter
  • för stora portioner
  • att ta en portion till bara för att det är gott
  • shoppa
  • vara en tjatig och gnällig mamma
  • vara en tjatig och gnällig hustru
  • oroa mig

Dagens

Blått sidenlinne Custommade, transparent top med tryck H&M, blå vaxade byxor Acne, marinblå kofta H&M

måndag, mars 16

Att träna eller inte träna - det avgör familjen

Jag var inställd på att träna ikväll. Men blev toktrött och kände efter lite för mycket. Så jag utlyste en röstning vid middagsbordet.

Sonen var för träning: Du kan behöva lite mer muskler, mamma.
Maken var för: Ja men det är väl bra om du vill. 
Dottern var mot: Neeeej, vi kan väl bara badkar tillsammans istället!

Så blev det ett friskispass ändå. Vilket ju känns prima nu efteråt. Nu ska jag se på Jordskott!


Vill ha

Någon mer än jag som håller på att bli tokig efter ordentlig vår nu?

Var så artig

Igår fick jag lov att plocka bort ett och annat från klädkammaren. Nu finns det här. Ta en titt vetja!

Dagens

Vit top H&M, benvit kofta Gant, jeans FIlippa K, svarta stövlar Rizzo

söndag, mars 15

Vårrensning i klädkammaren

Dagen har till stor del vigts åt klädkammaren. Det var inte planerat, men jag fick feeling och sen gick det inte att hejda. Vartenda plagg åkte ut i sovrummet, även makens. Sen har det varit ett fejande, ett provande och sorterande.

Lite plagg på sängen bara. 

Mitt tyll, allt mitt tyll!

Kommer fortfarande i den här gamla trasan. Men, vad kort den har blivit...?

Stekheta brallor som väntar på sommaren. 

Ordning och reda. 
Med pedagogisk hand ledsagade jag maken till att se över sina kläder och faktiskt göra sig av med en hel del. Själv röjde jag också friskt. Vilket såklart resulterat i en rejäl påfyllning i bloppisen. 

lördag, mars 14

Vi är på gång!

Mello-genrep var kul! Även fast vi satt rätt högt upp där i Friends arena. Nu är vi lite lagom stöddiga här hemma, dottern och jag, eftersom vi vet vad som kommer att hända under kvällen. Ja, utom vem som vinner förstås. På repet gjorde huskören det!

Mello kid. 

Pimpat mello kid. 

Pimpad mello mum.

Mello-favvo!

Dagens

Guldig tröja Acne, svarta skinnbyxor Jofama by Kenza

Mello schmello

Dottern och jag har biljetter till genrepet till Melodifestivalen i eftermiddag. Total pepp! Dottern vill att följande ska vinna:

Eric Saade
Måns Zelmerlöv
Hasse Andersson
Samir och Victor
Och den som är söt i trion som jag inte kan namnet på

Vi förbereder oss väl.

fredag, mars 13

Om tre är en trend, vad är då fyra?

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Orange. Så. Nu har jag sagt det. Igen.

Från Zara den här gången.

Rika, inte Iron Maiden

Nu har två kollegor frågat mig om jag är ett Iron Maiden-fan. Eftersom min kofta har ett tryck på ryggen vars typsnitt uppenbarligen minner om den gruppen och eftersom ett av orden är iron.

Svaret är NEJ. Jag är noll och nada en hårdrocksperson. Jag är däremot en Rika-person. Viss skillnad va?