måndag, mars 31

Härmapor är vi allihopa

Jaha ja, se Sofi Fahrman byxhärmade mig idag!


VIT medelålders kvinna

Jag gjorde ett färgtest och det visar sig att jag är...

Your true color is White:  you are a dreamer, good friend, and a person who strives to do the right thing for the greater good. Some of your friends might think you are a little conventional, but they love you because they know you are considerate of their feelings. You don't mind spending vacation days around the house, but you might venture out as far as the local park.

Själv?

Zzzz

Måndagar är ingen favorit hos mig. En timmes förskjutning bidrar inte till någon som helst förbättring.

Häj.

Dagens

Svart finstickad top Zara, svarta byxor Filippa K, beige kashmirkofta Filippa K, svarta klackar Filippa K

söndag, mars 30

Få koll

Något jag gillade i Chic var Ordning och reda (i garderoben/klädkammaren) med Chics 10-stegsprogram. Nu är jag ju redan expert på ämnet, men för alla er trevande människor i nöd - läs! :P

Se vad jag har!

Jag har just bläddrat igenom senaste Styleby. Det skulle visst vara en rafflande förändring i och med treårsjubileumet. Tycker jag nog inte ändå. Fast visst, ljust och fräscht var det.

Men en sak som jag funderar på, och har gjort en tid. Dessa hemma-hos-reportage, där tjejer/kvinnor radar upp alla sina dyra väskor, skor, smycken och plagg för allmän beskådan.  Att liksom redovisa på bild hur mycket man har. Ett par tre Chanelväskor (minst), drivor av Louboutin-klackar, exklusiva märken i stor lass. Jag tycker det är lite osmakligt. Är det verkligen vad kvinnor av idag vill se och läsa om?

I senaste Chic redovisar nån tjej sin exklusiva walk in closet där hon samlar på Chanel. När hon hittar en väska från Balenciaga passar hon på att köpa den i flera färger. Ett gäng Birkin-väskor står uppradade på en bänk. Etc etc etc.

Bläddrar man vidare i tidningen kommer man till ett reportage om småflickor i Etiopien som säljs som slavar. Snacka om kontrast.

1+1=0

Man kan väl säga att det går på ett ut?



lördag, mars 29

fredag, mars 28

Birthday prinsess

I morgon är en viktig dag. En femåring blir 6! Det ska vi fira med buller och bång. Den skön bönan sover nu och vi har förberett frukostbordet med födelsedagsflaggan, ballonger, girlanger och presenter.

Ja må hon leva!


Light amber, typ

En kollega frågade, närmast förskräckt, i förmiddags:

- Är du barfota i skorna!?

Nej det är jag icke. Jag har gått över från svart till beige nylon bara. I sanning ett vårtecken.

Sköna äldre bönor

Livet tickar ju på, så att säga. Och jag märker att jag mer och mer inspireras av äldre skönheter och inte så mycket av unga jäntor. Hellre stilrent och sofistikerat än poppigt, kortkort och färgtokigt.

Kolla bara den här damen. Ja tack!


Schleten

Jag är trött och öm i hela kroppen. Det finns en förklaring: cyklat till och från jobbet fyra dagar, slavat i gym under överinseende av stenhård kollega. Fästingspruta i tisdags (ger träningsvärkskänsla i armen).

Idag blir det lunchträning. Och cykla hem.

Tid jag beräknas somna i afton: 18.30?

Dagens

Vit top Acne, mintgrön tröja Nowhere, jeans Acne, svarta klackar Rizzo, samma armband som igår

torsdag, mars 27

Maybeauty für alle

Kommer ni ihåg den här? Ansiktsmasken Maybeauty Face Mask. Ser läskig ut på men gör små underverk med huden.

Nu finns också Maylash, som ger längre och fylligare ögonfransarna (har jag inte testat själv än).



Jag har fått möjlighet att, i samarbete med Maybeauty, ge er 30 procent rabatt på Maybeauty Face Mask och Maylash. Använd koden LindaK.

Enjoy!


Uppslutning uppschmutning

Inbjuden till möte göra en dragning och ha en diskussion kring administrativt stöd där alla forskningsavdelningar är representerade. Förbereder mig väl och går dit. På plats visar det sig att det bara är två av av fem forskningsavdelningar representerade. Dom andra skulle iväg och åka skidor. What?!

Vad viktig man känner sig. Not.

Min tjej

Hon är galet morgonpigg, min lilla fröken. Ibland när jag masar mig ur sängen runt halvsex är hon redan uppe och tittar på tv. Alltid glad och varm och ruffsig. Klart man måste ta en dubbelselfie med en sån!


Dagens

Herregud, kortärmat? I mars? Javisst. Nämnas bör att jag dock har min goa poncho från Soft Goat med så det går ingen nöd på mig.

Vit blus The Shirt Factory, svarta byxor Hope, svarta klackar Rizzo, armband Svenskt Tenn och Cornelia

onsdag, mars 26

Väl läsvärd historia

Jag vill bara säga igen, nu när jag läst ut den, att jag varmt rekommenderar Bea Uusmas Expeditionen: min kärlekshistoria. Gärna den illustrerade utgåvan, det är som att läsa en sagobok!

Jag har drömt om isbjörnar, fryst lite extra ute i kallt väder, och tänkt på historien om Andrées luftballongsexpedition mycket. Om alla mysterier och oklarheter kring äventyret. Om Uusmas förtjusande besatthet i ämnet. Om den vackra och sorgliga berättelsen om Anna som väntade på sin fästman (tillika en av deltagarna i expiditionen) men till slut fick ge upp. När hon dog begravdes hon bredvid sin make, men hennes hjärta lades tillsammans med fästmannens kvarlevor. 

Ja läs den bara. Den berikar!

Kortkort med Anna

Nu för tiden är jag mycket nöjd med mitt korta hår. Men man kan alltid få återfall, känna sig okvinnlig och blicka avundsjukt mot andras långa svallande lockar. Jag har hittat botemedlet mot den känslan! Genom att kolla den här donnans Instagram där hon alltid ser smashing ut.

Tack Anna för att du är så snygg och kort i håret!
Anna, jag lånade. Hoppas ok!

Dataväska

Jag har fått ny lön. Eftersom vår löneförhandling släpat efter närmare två år blev det en slant. För den slanten planerar jag införskaffa en ny dator. I´m going Mac! Och till denna nya dator vore det skam att inte ha en redig datorväska. Den här tycker jag verkar oerhört redig:


Och! Den lämpar sig ju för annat än datorer också. En clutch helt enkelt, hörrni!

Rafflande morgon

Det som just hände var att jag skulle smörja händerna (har blivit beroende, bra eller anus...) och kämpade med att få ut handkräm ur en ganska tom tub.Först kom inget, sen kom allt. Med händerna fulla av Almond hand & nail cream från The body shop gick jag ut i korridoren och delade med mig till alla som var intresserade.

Nu doftar det mandel i huset.

Dagens

Jag känner mig aningen vintrigt klädd. Befogat eftersom det snöade så smått när jag hojade till jobbet.

Vinröd kofta Comme des Garcons, mörkgrå kjol Filippa K, svarta mockastövlar Vagabond, ormskinnsmönstrad sjal by Malene Birger

tisdag, mars 25

Meningen med livet i december

Nu ska vi inte börja längta till december redan, men halleluja vad trevligt att se fram emot i kommande vintermörker. Formidabelt sällskap får jag också!


Spruta + tapperhet = glass

Nu är jag och de unga tu fästingvaccinerade. Fem år till nästa spruta. Bragden firades med glass såklart. Jag testade den här:

Gillar man lakrits gillar man Panda. Klart slut.

Önskebrallan

För att få ur mig något efter lunch gräver jag i mitt innersta och hittar... Hopes Judge trousers. En fröjd för ögat!


In hell? Really?

Jag såg en känd bloggares outfit nyligen. Ett linne som det stod See you in hell på. Då känner jag mig gammal och oförstående.

Dagens copycat

Härmar Sofi lite idag.

Vit skjorta Filippa K, kritstrecksrandiga byxor H&M, mörkblå tröja H&M, klackar Filippa K

måndag, mars 24

Hoppar av och hoppar på

Det gäller ju att göra bästa möjliga av sina tidningsprenumerationer. Jag hoppade av Styleby när min prenumeration gick ut (tidningarna har slutat med det där att en prenumeration bara fortsätter om man inte säger upp den, va? Det kommer alltid Vill du fortsätta?-erbjudanden nu för tiden. Trevligt). och nu när det kommer ett bra erbjudande med några roliga tillbehör (skuggor och ljusblått nagellack för böfvelen) hoppar jag på igen.

Fick just en förfrågan från Elle också. Tror det blir samma sak där.

Välkommen åter, Styleby,


Men JA!

ÄNTLIGEN fick jag tag på en forskare som har tid att föreläsa för min sektion när vi har möte. Dom är inte lätta att haffa. Viljan saknas inte, men dom flesta har så fulla agendor att det inte hinns med interngrejer.

Spännande, jag tror det kan komma att handla om Krim.

Nu håller alla bara tummarna väldigt mycket att den här forskaren inte måste lämna återbud på grund av andra viktigheter!

Planen

Jag tror jag vill se ut så här-ish klädmässigt  i morgon.

Dagens

Ingen sjuk dotter i sikte i morse. Tvärtom väldigt pigg, och med en framtand så lös att jag får rysningar.

Mörkblå sidenblus Greta, svarta byxor Filippa K, mörkblå långkofta H&M, svarta mockastövletter Rizzo, halsband Sophie by Sophie

söndag, mars 23

Sov mina små videung

Båda barnen däckade innan läggdags. Hoppas det betyder att vi haft en så händelserik helg att dom stupade tidigt, och inte att det ska vabbas i morgon.

På agendan

Maken och jag satte oss ner med almanackorna (han elektronisk, jag envist pappers) och kollade av de kommande månaderna. För att synka vem som ska resa, vara på borta kvällar och över natt, vem som ska hämta barn.

- Oj vad du har mycket roligheter planerade framöver, konstaterar han.

Och ja det har jag faktiskt. Dejter, middagar, nåt lopp, Globen, jobbgrejer med övernattning... Kul med en ganska späckad vår!

lördag, mars 22

Äntligen!


Nu blir det åka av!

En hyvens outfit

Förtjusning över denna outfit. Jag fick lov att ersätta huvudet, för H&M-modellen ser... lite vrickad ut.

Ljusblå skjorta - fräschööör.
Svarta braxor till - ärtans.
Ett par snajdiga klackar med bara fötter, alltså jag ääälskar bara fötter, jag kan inte bärga mig förrän det är dags att kasta strumporna.


Åldras snyggt

Jag klipper ut. Bland annat den här stilriktiga donnan. Enkelt och elegant. Så vill jag gärna åldras.


Mår

Det här är en sån stund då jag mår som bästa. Huset är städat. Vi har hunnit med roligheter (badhus och fotbollsmatch). Jag har sprungit (i sol!) och sitter nu och slappar. Maken klipper äppelträd och kommer sen in och börjar laga till nån köttbit som har legat och jäst (?) i ugnen hela dagen. Dottern grejar på sitt rum. Sonen kommer snart komma hemknallande från en kompis. Det är lördag och en hel till ledig dag framför mig.

Bra stund helt enkelt!

Två nyanser av fot



Dagens delvisa

Baddräkt Rodebjer

Kallt och skitigt*

Ojdå, jag har visst lovat dottern att vi ska åka till badhuset idag.

*Ångest.

fredag, mars 21

torsdag, mars 20

En häl någon?

På väg hem upptäckte jag att mina en månad gamla lurar till mobilen slutat fungera. Samtidigt fick jag mail om att mina springskor fanns att hämta men ingen information om var.

Till det en ovanligt ond häl (funderar på att kapa den), vidrig snöslask och en genomblöt dotter utomhus på dagis.

Nu har jag torkat dottern, tagit reda på var jag ska hämta skorna och mailat webbutiken där jag köpte lurarna och reklamerat.

Så nu är det bara för snön att smälta bort så är jag ganska nöjd. Ja, utom med hälen då. Men den orkar jag inte tjata mer om just nu.

:)


Få se nu...

Ett antal få-nu-bara-det-här-gjort-grejer på jobbet.
Klubbdag på Rizzo (vad nu det har med mig att göra)
Ignorera det faktum att världen är vit och tänka intensivt på att det ska bli varmt igen i morgon.
Lunchträna.
Ignorera tankar på omlottklänningar.
Tänka framåt.

Dagens

Vit skjorta Filippa K, grå kofta med tryck Rika, mörkgrå jeans Acne, svarta kängor Rizzo

onsdag, mars 19

Sånt man kan göra en onsdagkväll

Man kan ligga i sängen och låta en unge borsta ens hår.


Min kärlekshistoria också

Jag köpte en bok till mig själv på bokrean. Bea Uusmas Expeditionen - min kärlekshistoria. Den illustrerade varianten. Om Andrées expedition med luftballong mot Nordpolen.  Den ligger som en smärre telefonkatalog på mitt sängbord och väntar var kväll. Älskar den! Humoristiskt skriven, spännande och intressant (ett Kinderägg!?). Hugg den vetja!


Dagens

Jaha det är väl bara att bylsa på sig igen. Kan tipsa om den här, den värmer som en kamin!

Svart finstickad tröja Tiger, svart pennkjol H&M, marinblå kashmirponcho Softgoat, svarta mockastövlar Rizzo

tisdag, mars 18

Bara jag

Dottern somnade tidigt.
Sonen är på fotbollsträning.
Maken är på jobbgrej.
Jag har gjort allt som ska göras utom att välja morgondagens outfit, och det är ju mest bara ett nöje.

Jag möts

med ungefär 175 andra trivsamma personer. Hela dagen!

Dagens

Randig top Wera, svarta byxor Och kavaj Filippa K, svarta stövlar Rizzo


måndag, mars 17

Ränderna går aldrig ur. Inte ens om det snöar.

Vi kan väl titta på och drömma om en randig tröja för att återfå ett uns av vårkänsla?


Typiskt måndag

Man kan väl säga att det sket sig. Inte lördag. Men en ohygglig mängd snö. Vad är det här?

Dagens

Mörkblå kashmirtröja Softgoat, mörkblå jeans Filippa K, svarta klackar Rizzo, mörkblå sjal Mulberry

lördag, mars 15

Sen och god

Jag fick snällt vänta till strax efter halv åtta, men när det väl var dags var det en dröm. Han är duktig på middagar, maken.



Bara gör det

Idag trillade jag in på Löplabbet. Fick hjälp att prova diverse springskor, sprang på band och hittade ett par som kändes mycket bra. Sen köpte jag dom inte. Jag gick istället hem och beställde dom för nästan halva priset på nätet.

Känns lite skämmigt. Men det är väl så man gör?

Hej på er, sköna springskor!

Dagens

Vit top David Beckham för H&M, jeans Acen, gul stickad tröja Acne, unge min egen

In med magen

Maken och jag tar midjemått efter att ha läst om att män inte bör ha större midjemått än 90 centimeter och kvinnor 70 (vilket är konstigt, det måste väl variera beroende på hur lång man är?). Ingen av oss håller måttet. Maken försöker:

- Men, man måste väl få dra in lite när man mäter?

fredag, mars 14

En vis kvinna sa...

Ni vet hon som iderligen misslyckas med omlottklänningar? Jag alltså . Jag hoppas nu ha hittat en wrap som fungerar! Spänningen är olidlig fram till en-bit-in-i-veckan då jag ska testa den. Japp, det är en wrap! Är egentligen inte helt förtjust i såna klänningar, eftersom dom sitter lite konstigt på mig. Men denna H&M-variant är så söt i färgerna, och den sitter bra också. Fick prova i all hast med löfte till sonen att sen gå till leksaksavdelningen på Åhlenas och titta på alla bilarna. 

Man släpps lös en timme mellan arbetsmöte och middag. Man kastar sig ut i luften efter att ha suttit i bastuvarm lokal och jobbat koncentrerat hela dagen. Man kollar läget på stan. Man halkar in på... Indiska!!! Och får på nytt tilltro till det plagg som man tidigare gång på gång på gång misslyckats med. Man kommer helt enkelt ut från Indiska!!! med en omlottklänning. Eller om det så populärt hette när seklet var ungt: wrap. 

Jag provade en wrap idag på Åhlens. Under stress. Sonen låg på golvet utanför provhytten och dottern sprang runt och kikade in hos andra som provade kläder. Återigen fick jag svettig och ropandes Stopp! i ett erfara att wrapar icke är för mig. Inte rättvist! 

Jag är sugen på en Furstenbergare. En wrap. Jag är det samtidigt som jag är plågsamt medveten om att omlottklänningar inte brukar vara min grej. Det är nog bysten. Det ska med fördel vara lite klyfta i Dianes klänningar. Inte min grej. Men jag drömmer vidare.

Den som orkar läsa ovanstående utdrag från blogginlägg genom tiderna har förstått att omlottklänningen inte är för mig. Jag har själv läst. Och inte fattat. För nu fantiserar jag om omlott igen.

NÄR SKA JAG INSE!?


Jag blundar nästan nät jag skriver det här

Är ni också sådär vansinnesslut och dyngtrötta på fredagkvällen att det rimligaste hade varit att gå och lägga sig direkt efter middagen? Det är ju ledsamt. Man skulle vilja titta på ett par serier och någon film, masa sig i säng framåt ett-två.

Fail.

Skor och strumpor på

Jag måste ha fått en riktigt ordentlig än-är-det-vinter-kvar-säger-mor-uppfostran, för även nu i vuxna år känner jag obehag när jag ser folk barfota i skorna i mitten av mars.

Burr...

Jag ska gå!


Nyhet i gryningen

I morse sågs en enorm ryggsäck komma farandes mot Kista. Under ryggsäcken har rapporterats om en person och en cykel.

Dagens

Cremevit sidenblus Filippa K, svarta byxor Rodebjer, svart finstickad kortärmad top Zara, svarta mockastövlar Vagabond

torsdag, mars 13

Låt oss kalla det ett problem

Jag är allvarligt peppad att cykla till jobbet i morgon. Det finns emellertid sådant som talar emot. Allt jag behöver ha med mig. En dator. Kläder (att byta till efter ankomst till jobb). Träningskläder. En skokartong (fråga inte). Matlåda. Plus det vanliga joxet. Allt detta kommer inte att vilja rymmas i min ryggsäck.

Apa.

Liten lista på vad som måste ske i helgen


  • sy upp ett par byxor
  • hitta ett par byxor (ett annat par än de som ska sys upp)
  • få upp ett par fågelholkar på tomten
  • plocka fram sneakers och ställa undan vinterstövlar
  • boka Vårruset
  • eventuellt boka Globen 5 juni
  • planera datum för vaccinering
  • ...

Lkpng

Hej!

Jag är i Linköping idag!

Hejdå!

Dagens

Svart kortärmad sidenblus Karl Lagerfeld för H&M, svart kofta med strassknappar by Malene Birger, svart kjol Hope, svarta stövlar Rizzo