söndag, oktober 31

Har inte bestämt mig än

... men jag funderar på att vinna en budgivning. Jag har några minuter på mig att besluta mig.

UPDATE: Jorå men jag fick ju lov att dunka hem den. Häpnar ofta över hur otaktiska vissa budgivare är.

Är Engla white trash?

Ofta är det mer "underhållningsvärde" i kommentarerna hos Engla än i själva inläggen. Jag får för mig att det finns (skrämmande många) människor som liksom lever sitt liv genom hennes blogg. Dom vet allt om henne, tar henne i försvar och är beredda att döda folk som inte gör det.

Här är några frispråkare från senaste inlägget, där hon presenterar tvillingarnas... kanske lite udda namn:

Det låter väldigt mycket socialgrupp 3 i mina öron… Självklart är det ni som skall gilla namnen men man skall nog inte blunda för att alla namn (och kombinationer för+efternamn) har en social kontext. Det är en sak om ni hade haft ett italiensk bakgrund men det har ni väl inte?

Sen är ju smaken som baken när det gäller namn ; ) Jag hoppas nästan på att de kommer kallas Max och Alex som ngn skrev för de andra är lite för mycket white trash-ta-i-från-tårna för mig. Men det är kul med olika smak!
Generellt kan man säga att WT-föräldrar väjer sina namn med utgångspunkt från populärkultur (gärna anglosaxisk) och att de dessutom är noga med att namnet skall vara unikt. Deras motsats, välutbildad övre medelklass väljer ofta namn utifrån tradition och släktskap.

Tja, dom har ju varit friska hela hösten hittills

Gissa om dottern har fått feber nu på kvällskvisten?

Stylish

Hon har fattat det där med tjocka strumpor och klackar.

Garderob schmaderob

Det är inte bara min klädkammare (och makens, men det låtsas jag mindre om) som det är ordning och reda i. Var och varannan dag får jag vika om allt i (mest) dotterns och sonens garderober. Dom exploderar nämligen ofta, utan någon som helst förvarning. Jag kan inte förstå vem dom brås på.

Rensat

Jag passar på att rensa i klädkammaren (då försvinner magontet, vet ni väl?).

Kanske nåt ni vill ta över? Ja inte magontet förstås, men det andra?

Vem?

Äsch. Jag har sett fram emot att gå på första bion med dottern. Men nu är jag hemma med magont, så det blev maken och hon som drog iväg istället. Stor förväntan!

Kalla mig kändis

Ha ha ha! Jag är en kändis i glasögon!

Style by Linda, del 4

Har inget speciellt plaggproblem, utan en mer generell fråga: Håller på att bygga upp en jobbgarderob efter att ha pluggat och varit mammaledig i 5 år. Ska arbeta inom kommunikation/information antagligen inom offentlig verksamhet. Älskar din stil! Men har knapp budget.

Fråga 1: Jeans/leggings med skinnframsida, hur funkar det?
Fråga 2: Om jag ska köpa 3 accessoarer som lyfter enkla outfits - vilka?

Stort tack på förhand!
Maria

Linda svarar: Hej Maria! Vad kul att höra, tack. Rakt på frågorna!

Fråga 1: Om det inte finns någon uttalad dresscode om vad man ska eller inte ska ha på sig (och hur ofta gör det det egentligen?) tycker jag att jeans alltid funkar. På kommunikationsavdelningen där jag jobbar upplever jag alla som snyggt klädda, kanske för att dom är så trevliga allihop? Klädmässigt fnns där allt från trasiga jeans till nästan kostymstuket. Jeans funkar ju att blanda med allt. En söt vit blus. En åtsittande polotröja. En snygg kavaj. En mysig kofta. Samma sak med leggings, fast där skulle jag personligen välja längre överdelar. Annars känns det som att man springer runt i långkalsoner. En tröja, kofta eller blus/skjorta som går över rumpan. Jag har ett par typ tröjklänningar som jag tycker kan funka till sånt. Eftersom jag är liiiite allergisk mot leggings men samtidigt tycker om dom (på nåt tvistat sätt) har jag gärna svarta stövlar till, då känns det på nåt sätt lite mer som en byxa... 

Fråga 2:  Jag började genast tänka skor men blev sen osäker på om det verkigen är en accessoar. Tittade på Wikipedia för att få klarhet: 

Accessoarer, ett franskt ord för tillbehör, bisaker. Ordet används inom modet för handskar, skärp, skor, scarf, smycken eller hattar som i form och färg överensstämmer med resten av klädseln och på så sätt skapar en enhetlig modeform.

Javisst, skor ingår! Alltså jag är ju skostörd. Men snygga skor kan lyfta en annars rätt tam outfit hur mycket som helst. Kolla bara på män med snygga putsade skor. Mmm! Nu är ju inte skor jättebilligt (om man inte köper dom på Skopunkten) men ett par snygga svarta stövlar eller skor (i princip vilken modell som helst) gör susen för all klädsel.

Men om vi skiter i skor (nej det gör vi såklart inte, men vi bortser från dom tillfälligt) och listar tre accessoarer säger jag:

1) scarfs! Inte bara snyggt utan värmande nu när det är ruggigt. Det finns ju alla prisklasser. H&M har hur många fina som helst. Man kan ju knyta dom på en miljon olika sätt också.

2) skärp! Jag är nog lite skadad där också. Men jag tycker inte man ska vara rädd att visa midjan. Sätt ett fint smalt skärp ovanpå en längre tröja eller blus. Eller ovanpå kavajen! 

3) halsband! Behöver inte vara några dyra grejer. H&M och Indiska har mycket stiligt. Jag gillar långa varianter, eller ganska maffiga som hänger "nära" halsen.
Schyssta accessoarer. Alla från H&M.

Jag tror jag håller på att skriva en liten uppsats. Hoppas mitt tänk kan vara till hjälp när du skrider till jobbverket!

lördag, oktober 30

Därför

Jag frila en bild. Och sen har jag tvångsmässigt fortsatt. Bara så ni vet.

Bu igen... typ

Allt blir visst spöklikt här hemma idag. Till exempel jag med ansiktsmask.

Bu!

Vi halloweenar vilket som

Det kommer inga busande barn till vår dörr ( så vi äter allt godis själva och jag är helt sockerchockad). Är det kanske inte idag det är Halloween? Maken och sonen säger att det är dagen D idag. Bonusdottern tror att det kan vara i morgon. Bonussonen yrade något om att det kan vara på torsdag, men sen kom han på att det är nog på påsk det.

Vi skiter i vilket och firar pompöst idag. Pumpan är urgröpt och ansiktad. Kolla cool tårta sonen och bonusdottern gjort!

Tantvaktning *

Jag tror bestämt att grannens flaggstång lutar. Ja det var väldigt vad sned den är. Rätt vad det är säger det väl brak och sen ligger den över granne nummer 2:s garage. Då blir han och också sne. Ho ho, det är inte utan att jag ser fram emot det.




* Jag försöker här på ett tämligen lamt sätt efterlikna den eminente gubbvaktaren.

Tricka å triita

Vi är redo för bus och godis!

fredag, oktober 29

Hur tänkte jag?

Har jag inte redan 113 par jeans? (nej) Borde det inte räcka så? (jo) Behövde jag ytterligare ett par? (förvisso)

Ett par ljusa smala jeans har fattats mig. Har sneglat åt Acne (all time denim favorite) men så fick det bli H&M (också en favvo).

Ungefär så tänkte jag.

Schysst kombo

Det här gillar jag. Svart klänning, grå strumpbyxor och bruna klackar. Måste göra det någon dag framöver.

Rar ärta

Jag kan bara instämma med Sara. Rackarns goding. Jag tror att Tilde har halva inne där.

Dagens yttrande

Sonen fick syn på tv:n när Den galna professorn stod på.

- Det är mycket bruna människor i filmen.

Japp. Men det är nog inte det som gör att filmen suger.

Dagens fråga

Sonen frågade mig just:

- Mamma, hur gammal kan en choklad bli?

Tja, den kan väl bli hur gammal som helst, om den får lov att leva

Deg som deg

I morse hörde jag Adam Alsing och hans Friday cook i radio mästra varandra med hur goda pizzadegar dom fick till. 12 ml olja dit och dubbel jäsning dit. Det var inte utan att jag fick ångest över dom blanda-pulver-och-vatten-paket som väntade hemma.

Merde! Fredagspizzan blev iallafall fullt ätbar och rent förtjusande utspädd med rödvin.

Smittar det genom väggarna?

En kollega sitter på sitt rum med dörren stängd. På hennes lilla whiteboard (såna som alla har vid sin dörr för att skriva om dom är på möte eller dylikt) står det SJUK. Jag hörde nyss en annan kollega öppna dörren och fråga hur läget var.

- Jag tror det är influensa, svara hon.

MEN VAF*N. GÅ HEM!

Dagens lurre - ett mysterium

Jag grabbade i all hast en påse ur frysen i morse. Det kan vara i princip var som helst jag får till lunch. Tänkbara alternativ:
  1. ris
  2. riven ost (det har hänt förr)
  3. bulgur
  4. couscous
Anar typ paprika- och rödlöksbitar. Och nåt grönt. Har jag tur finns det även nåt köttigt eller dylikt i påsen med...vad det nu är.

Sömntutor är vi allihopa

Att barnen är trötta i slutet av dagis- och skolveckan är ju inget nytt. Att föräldrar också är det är inte heller breaking news. Men HOLY SHIT vad trött jag är efter den här jobbveckan. Ge mig ett glas vin i afton och jag ska somna innan nio. Garanterat. Stackars maken var uppe till mitt i natten och skruvade ihop garderober till tvättstugan. Så han däckar säkert också.

Ja ja, barnen vet ju var sängarna är. Dom klarar säket att natta sig själva när mamma och pappa ligger utslagna.

torsdag, oktober 28

Glasögonvinnare!

Som vanligt får jag lätt ångest när jag ska välja en vinnare bland många behövande, roliga och förståndiga tävlingsbidrag. Alla borde få. Men så föll jag lite extra för en motivering som uppmärksammar något viktigt. Rosa är inte bara färgen på ett par coola bågar utan på ett viktigt litet band som stöder bröstcancerforskning.

Doris! För namnet (mitt favoritnamn alla kategorier), för färgen (och om det är någon månad färgen rosa ska uppmärksammas extra mycket så är det oktober, varje år) och för att dom är snygga, såklart!


Så grattis Tina, du har vunnit ett par Dorisar! Maila mig så fixar vi det praktiska.
 
Och tack alla för att ni var med och tävlade. Må ett par Gina-bågar inom kort komma er väg på ett eller annat sätt! 

Så många val - så...lite tanke bakom

Jag svarade just på en elektronik enkät. Och så mycket har jag sysslat med sådana och själv tillverkat att jag vet att det här är på toook för många och svårvalda alternativ:


Ha ha ha! Det var inte Uruselt men Uselt? Skillnaden på Utmärkt och Enastående? Vad är Nästan godtagbart?

Jag undrar hur dom tänker analysera resultatet...

Style by Linda, del 3

Jag har en omlottkofta från Anna Holtblad som jag köpt hos Judit på Hornsgatan. Den är helsvart med sjalkrage och knytskärp. Ganska lång ner över rumpan och så där stumt stickad som hennes plagg ofta är. Men hur jag än gör känns den som en yllemorgonrock. Hur ska jag kombinera den? Just nu har jag koftan på jobbet, som reserv när det är för kallt. För den är ju jättevarm. Alltid nåt!



Linda svarar: Hej Malin! Vad lyxigt att gå till jobbet iförd stylish morgonrock, säger jag. Lite kimonokänsla över den, och kimono we love. En sån kofta skulle jag ha utan så mycket till. Absolut knuten som du har på bilden. Ett par svarta leggings (japp du hörde rätt) och svarta knähöga stövlar till. Hög eller låg klack spelar ingen roll. Stilrent och himla snyggt. Jag skulle inte börja stoppa in en massa klänningar eller byxor under, koftan är för mycket för det. Den ska liksom bara regera hela outfiten. Fab på dig som är lång och stilig!

Nedräkning tävling

Passa på passa på! Ikväll klockan... vi säger 20.00 (jag ska alltså bedöma enväldigt under Vampire diaries, det kan bli blodigt) stänger glasögontävlingen (titta till höger. Nej, på skärmen dummer!).

Vilken båge vill DU ha och varför ska just DU vinna?

Egen tid, where art thou?

Jag är ganska duktig på att avsätta egen tid, så att jag hinner göra nåt mellan alla möten. Idag ser det dock för täskigt ut:

9.30 - 10.00 Demo av ett system per telefon
10.00 - 11.00 Demo av en ny grej på intranätet som jag är typ ansvarig för
13.30 - 14.00 Möte med en ganska ny medarbetare tillika konsult
14.00 - 14.30  Möte med en avdelningschef
14.30  - 15.30 Möte med en medarbetare på temat statistik (urr)

Librarian chic

Jag är ju inte bibliotekarie längre, men vet ändå att uppskatta en schysst bibblo-look när jag ser den. Snajsigt, Lindex!

Tema: dinosaurier

I skolan är det bara dinosaurier som gäller nu. Eller dinosarver som vi säger hemma för enkelhetens skull. Stego hit, tyrano dit. Igår var dom på Cosmonova och såg en film om... gissa vad. Och jag fick den här läskiga fina teckningen.
Oj, snart träffas dinon av kanonkulan!

onsdag, oktober 27

Chefen läser

Jag har förresten börjat läsa den här. Oerhört trivsam än så länge.

Lovikka-kläder

Från att ha varit nöjd med Campadre till att ha varit grymt missnöjd har jag nu åter börjat gilla. Dom har titt som tätt en hel del fint och verkar ha fått grepp om leveranserna. Till mig åtminstone. Nu har jag fått upp ögonen för Heart of Lovikka. Det är ju liksom rätt årstid. Finns en hel del fint hos Campadre till halva priset nu. 
Lovikanskt chic.

Missade nog nåt

Varför ska Carina Berg pippa nåns öra?

Book of magic

Ikväll gick jag (18949 steg as we speak) och hämtade en enorm bok. Jag tror det är den största bok vi har hemma. Jag har bara kikat i den än. Den är magisk.

Livet

En väska - två H&M-kassar. I den ena svettiga träningskläder, i den andra ett par jeans.

I´ll be daaarned

Jag är osäker på anledningen, men ganska ofta känner jag för att brista ut i sydstats-tally hoo:n. Sweeet Jeeesuss. Och Hooooly cow. Ibland gör jag det också, men få förstår mig.

Nu tänker jag snart utbrista. Senast jag tittade på klockan för en stund sendan var den runt 9. Och nu är den 14.30. Sweeet mama!

Packning är mitt andra namn. Typ.

Minna tänkte på mig när hon såg det här.

Jo, ty min erfarenhet är både lång och bred.

Sund eller rund?

Vi kan ju säga som så: ordentliga oktober förtjänar inga versaler. Har väl inte varit stenhård direkt. Å andra sidan tränar jag rätt duktigt.

Anar jag Nyttiga November nästa vecka?

Revolution

Metro kastar ut den ena banbrytande nyheten efter den andra. Inga klackar?! Rött och rosa?!

Jag vet faktiskt inte om jag kommer att kunna jobba normalt idag.

Vad kommer härnäst? Klä dig varmt på vintern? Ha paljetter på nyår? Vi kan bara spekulera...

tisdag, oktober 26

Hej familjen!

Hemma är bäst. Och där är jag nu.

Bullfest

Hoppsan. Nu bjuds det på enorma kanelbullar på mötet. Jag äter pliktskyldigast.

Hej igen, Linköping!

Jag gillar tågresor. En enorm latte (med lättmjölk), Femina (vars senaste nummer är ypperligt), blunda en stund, tjatter med medresande kollegor och sen är man framme.

Res-tisdag, mötes-tisdag, tåg-tisdag...

Copycatar mig själv lite lätt idag. Alternativt illustrerar mitt tänk kring omlottklänningen.

Ok om jag ska hinna med Linköpingståget OCH köpa en latte på stationen får jag sticka NU.

måndag, oktober 25

How are YOU doin?

Jag är verkligen ingen sportfåne. Tvärtom, jag snudd på föraktar sport på tv. Men på sistone har jag tyckt tennis är tämligen intressant. Verkligen. Sevärt. Och så...


Spänt

Ibland räcker det med det lilla.

Tipsigt

Fina Littmarck-armbanden finns nu i många kulörta (konstigt ord) färger till förmånligt pris hos Campadre. Ta en titt!

Jag ska be att få köpa lite tid, tack

Jag tänkte jag skulle boka in ett par möten. Men när jag tittar i agendan ser jag att det ju snart är julafton!

Renodling

Jag kom på en sak som låter så himla bra.

Jag ska renodla min klädkammare.

Vad det innebär? Jo att jag bara ska ha plagg där som jag verkligen använder och trivs i. Inga pliktplagg som egentligen inte är sköna eller som ligger där bara för att dom var dyra eller ser snygga ut. Bit av kaka, säger den okunnige. Ett mödosamt arbete säger jag.

Oavbrutet kurr

Man varför är jag så hungrig? Har jag spänt ut magsäcken i helgen nu igen? F*n.

Mjuka händer, jättemjuka händer

Jag kan naturligtvis inte bara ta en tub som ser trevlig ut där i hyllan på ICA där dom samlat handkrämer. Nej, öppna och lukta. En var trög så jag fick klämma till. Varpå ganska mycket av innehållet exploderade över mig. Bredvid stod en ICA-person och packade upp varor. Jag vågade inte se efter men det kändes väldigt mycket som att hon såg strängt på mig. Så jag låtsades nicka gillande och tog den exploderade tuben till kassan och betalade.

Varning: kan explodera vid tryck.


25:e

Jag visste väl att det är den bra dag ändå. Lön minsann.

Barnasinnet kvar

Igår liksom fastnade jag på golvet bland klossarna hemma hos svärföräldrarna. Byggde ett mongoliskt gammalt tempel. Vid trappan upp till det heliga templet låg en dödligt sårad mongol och bad sina sista böner.

Efter ett tag upptäckte jag att barnen tröttnat och gått därifrån. Det var bara jag och mongolen kvar där på golvet. Och han dog ju såklart.

Någonstans i djupaste Mongoliet...


Nån slags copy

Härmade mitt eget tips idag, klädmässigt. Fast sen måste jag såklart vara värst och ha en bustier också.

Mer kaka

Kastade ett öga i Fokus i morse, och minsann fanns där inte ett reportage om cuppkakorna! Man kan tolka in mycket i en liten onyttigt söt sockerbomb. Feministerna verkar tycka den är kvinnoförtryckande på nåt sätt. Starka kvinnor ska inte baka söta bakverk?

Hur som, jag fortsätter utan feministiska värderingar tycka att den är finare att se på än god att äta.

söndag, oktober 24

(I) Like father (I) like son

Så trevligt. Två ögonfröjder i samma film. Och så en massa herrar som har fattat att rött är höstens accessoarfärg.

Baka baka kleggig kaka

Cupcakes verkar vara den stora innegrejen nu för tiden. Sötast bland sött. Men allvarligt talat, dom smakar ju bara socker? Vilka mer än sockerstinna ungar tycker det är speciellt gott? Jo, det som är under fluffet kan ju vara ätbart, men hur kommer man åt det bland strössel, sockergegg och gelehallon?

Svenska för icke-svenskar

Det här var så roligt att jag måste rada upp det! Vad icke svenskar tycker är typiskt svenska ord och uttryck:

jättegott
höger
vänster
hur bra som helst!
jamen visstja, det måste vi ju
fika
kul (istället för roligt, ja det är ju vansinnigt olika ;D )


Mera mera, ge mig mera!

jättebra
käka
lagom (fast det säger vi väl inte så mycket? Mer att vi "är" lagom
då så...
vi måste ses nån dag
puss o kram
fy fan alltså
läget?
förgrömmade unge
mys/mysigt
jaha
nejmen (mera nämen?)

Haey ho haey ho uoy yub nac I

Näpp, min bloppis är inte ett palindrom. Men den har fått lite påfyllning och nedsatta priser!


Fråga kolon

Kära norska läsare! Jag har en delikat fråga. Men först lite bakgrundsinformation:

När jag, som idag, iklätt mig ett plagg med norsk påbrå börjar jag gärna försöka prata norska. Ett och annat akkurat och lite allmänt Skavlan sådär. Det smittar gärna av sig på min man. Samma sak när vi bokade skidställe i Norge, vips kunde/försökte vi bara prata norska hela tiden. För att komma i stämning kanske, vad vet jag?

Tillbaka till min undran. Är det samma sak med norrmän, fast tvärtom? Om ni får syn på något typiskt svenskt, säg en dalahäst eller äter något från ett smörgåsbord, börjar ni också tramsprata svenska då?

När jag tänker efter skulle jag lika gärna kunna ställa frågan till danskar, engelsmän, spanjorer, finlandsvenskar, italienare...

The sound of silence

Snarkande make drev mig i natt till soffan. Vid halvsju i morse fick jag sängen tillbaka för det var min sovmorgon. Sen en latte när jag tumlade upp ett par timmar senare. Jag har förlåtit honom.

lördag, oktober 23

Synden straffar sig själv

Man knycker en godis från dottern lördagspåse och upptäcker när man har den i munnen att hon också har haft det men spottat tillbaka den i påsen.

En bit hemma

Mitt favorit-stilleben hemma just nu.

Lilla maken där i bakgrunden.

Akkurat

Norge - jag är redo att gå på tur i dom norska fjällen!


Vad händer då? Smälter den?!

Style by Linda, del 2

Det hände sig (tämligen oövertänkt, en kompis säljer dessa kläder) att jag köpte denna kavaj. Roliga är att den sitter som ett smäck, trista är att jag tycker den känns lätt tantig...HUR hottar jag upp den litet? Gärna för användning på jobbet då.


Linda svarar: Hej B-M! Mörk kavaj rockar. Jag tänker att jag ska skaffa kavajer i andra färger, men det hänger ändå alltid bara mörka i min klädkammare. Bland det snyggare, och som jag undrar varför jag inte själv har oftare, är mörk kavaj, top och jeans. Jobbsnyggt men ändå inte alltför dressat. Eller så kör man megadressat = megaschnyggt. Något av dom alternativen skulle nog jag köra på. Noll tantigt, hundra kvinnligt!

Gillar ni?

HA HA HA! Jag har åstadkommit en Gilla-knapp! Genom att bocka för en ruta, ja ja. Skit samma, nu kan ni gilla om ni gillar. Annars kan ni ju gilla nån gång ibland ändå så att jag blir glad.

UPDATE: HA HA HA igen! Ni gillar :D

Ännu en grå

Jo tack, den är till full belåtenhet.

Grattis loppi.se!

Ska till Café Opera idag! På  blanka eftermiddagen! Med barnen!

Och fira en 1-åring.

(Jag skulle aldrig erkänna det, men det här inlägget är skrivet på toa. Lugnaste stället för tillfället.)

Style by Linda, del 1

Mitt första fall!

Köpte en svart klänning från In wear på (50% förstås!) på Ellos. Tänkte den kunde vara lite kontorschic men vet inte om den blir tråkig. Om jag ska behålla den, vad kan vara kul att ha till?


Linda svarar: Hej Maggan! Jag skulle absolut behålla den. Förutsatt att den sitter bekvämt och är i rätt storlek. Jag älskar omlottklänningar och jag ÄLSKAR svarta omlottklänningar. Funkar året om. Nu skulle jag vara kontorschic med ett par svarta högklackade stölvar till. Antatagligen svarta strumpbyxor, eller nån annan färg (vinröd, mörkgrön, mörkblå) om jag inte vill vara helsvart. Och så  en skön sjal i något mönster om axlarna, om jag känner mig ruggig. Inte alls tråkigt, utan klassiskt och snyggt. Hm, jag tror faktiskt det får bli en copycat på det nästa vecka!

fredag, oktober 22

Sökes: kjol


Hallå, var hittar man en schysst svart lagom lång kjol så här års? Typ pennkjol. Som går nästan ner till knäna. Och har hög midja. Utan en massa krussiduller, enkel och fin.

Jag lyssnar till allt.

Me Jane - you Doris?

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
Nu ska vi tävla igen! 


I dagarna lanseras en sprillans ny glasögonkollektion hos Synoptik i samarbete med Gina Tricot. Totalt 11 bågar i olika färger och modeller kommer ut i butikerna. Jag får lotta ut ett par av Gina-bågarna till mina läsare. Gå in på den här länken och kolla in bågarna. Kommentera sedan här vilken som är din favorit och varför.

Vinnaren, som enväldiga jag väljer torsdag kväll den 28 oktober, får en valfri båge från den nya kollektionen med Gina Tricot till ett värde av 998 kr, glas till ett värde av 800 kr samt rådgivning av en glasögonstylist. Kostnad för synundersökning tillkommer.

SEE you!
Jag vill ha Jane...OCH Doris...

Linda konsulterar

Jag fick ett smickrande och roligt förslag av Malin:

Linda K, jag har ett förslag. Istället för vanliga frågestunder som en del bloggare har - kan inte du ha kombinationskonsultation. En sorts stylingakut för oss som inte vill bli omgjorda helt och hållet, men som har ett plagg som vi gillar, men som vi aldrig använder för vi liksom inte kommer på hur det ska kombineras. Du är ju kombinationernas mästare, I think you can do it!

Jamen för sjutton! Så vem som helst, skicka en bild på ditt hopplösa plagg så tänker jag till hur jag skulle matcha det. Givetvis måste jag få visa bilden i bloggen.

(kraaaam på dää)

På håret

En flicka kommer fram till mig när jag hämtar sonen i skolan.

- Vem är du?
- Jag är Carls mamma.
- Vad heter du?
- Jag heter Linda, vad heter du?
- Emilia. Är du en kille eller en tjej?
- Eh, jag är en tjej.
- Men du har ju inget hår.
- Jodå, men kort.
- Kan du ta av dig mössan?
*jag tar av mig mössan, varpå Emilia stirrar som om jag var en utomjording*
- Varför har du kort hår?
- För att jag tycker det känns bra och så tycker jag det är fint.

Emilia kan inte sluta stirra och jag undrar lite om hon bara sett långhåriga tjejer hittills i sitt liv. Lite som när min mamma såg en neger första gången.

Hur tänkte dom nu?

Tycker ni att håret på bilden påminner om jordgubbe? Inte jag.

VristHandledsvärmare på

När det känns ruggigt på rummet och fingrarna blir alldeles kalla på tangebordet åker dom fram. Finaste presenten jag någonsin fått i stickad form!

LA LA LAAAA

Det är fredag och jag är som alltid frälst efter en morgon med min livs- och karriärcoach. Hon är helt vild och helt underbar. Jag tänker på delegering och arbetstid och UGGs och svarta kjolar. Life is good!

Det är som ett slag i ansiktet

Står i klädkammaren med fyra par svarta kjolar (skinn ej inräknade) och inser att ingen är den ultimata. Så det fick bli väldigt utsvängda byxor istället.

Rätt vad det är har vi en meter snö och 10 minus

Ja se det snöar
hoppas det smälter
för snö kan vänta en stund.

Usch nu blev jag alldeles frysig och ännu mer sugen på varma vinterstövlar.

torsdag, oktober 21

Linda M


Med ens kändes det en smula för personligt.

Lugnet efter stormen

Igår ville inget barn sova förrän jag gjorde det. Idag slocknade som på tre röda båda två innan klockan åtta. Det är bara att njuta.

Sång i badrummet

Jakten går vidare

Nix. Jag kände mig som en same i dom. Så ska vi inte ha det.

Keep on walking

There´s no timme like friskvårdstimme like no timme I know! Dadadadaaadaaa...

Nu ska jag ut och gå en massa steg med en annan Linda. Dubbla Lindor - dubbelt trevligt - dubbla steg (fast olika lag, satan) - dubbelt prat - dubbel...t upp!

För det ÄR väl torsdag?

Jag är i fredagsstämning. Vilket kan tyckas märkligt med tanke på att det är torsdag. Det hade måhända varit lämpligare att tro att det var onsdag, för då skulle jag ha en dags försprång. Istället för att som nu ligga en dag efter. Men, å andra sidan har jag ytterligare en dag på mig att känna fredagsstämning. Nämligen i morgon när det är fredag. Och fredagsstämning är ju sällan fel. Om den nu inte inträffar på en måndag, då kan det kännas ganska hopplöst. Frågan är vad som är värst/bäst? Fredagsstämning en måndag eller måndagsstämning en fredag?

Lite Pocahontas på det

Vilken absurt snabb vecka. Förväntas man hänga med, eller?

När jag inte tänker jobb tänker jag lite på vinterskor. Snart blir det så där kallt att det inte räcker med vanliga ofodrade stövlar och kängor. Mina tankar kretsar runt ludd. I skon/stöveln. Jag har mina Ballykängor, men dom är ju låga (och inom parentes kan nämnas att jag haft dom i typ 18-19 år vilket innebär att luddet inte är sig helt likt). har ett par UGGs, som börjar se rätt täskiga ut. Behöver alltså ett par längre luddiga stövlar. Har spanat lite på dom här från Vagabond:


Ser inte jättekul ut på bild, gör sig bättre live. Man kan vika ner det luddiga/pälsiga så att stöveln får önskad längd. Eller låta bli så att stöveln bara är...svart.

Ska nog ta och prova dom en gång till.

onsdag, oktober 20

Sån e lagen

Den som har en dotter som vägrar sova får inte en minuts lugn på kvällen. Den personen bloggar inget vidare.

The unexpected joy

Jag skulle göra nåt på datorn och såg plötsligt mig själv på Messenger. Som ett barn på julafton-reaktion på det.

Måste bara...

JAG ÄR SÅ GALET JOBBINSPIRERAD JUST NU ATT JAG SKULLE VILJA JOBBA NATT!

Vi samlar på steg

En kollega iakttog mig när jag traskade runt runt skrivaren i väntan på att den skulle skriva ut det jag ville ha utskrivet.

- Jaså du gör .
- Ja det gäller att samla. jag tog bilen idag också så det blir uselt med steg.
- *funderar* ... är du i mitt lag?
- Nä.
- Synd.

Linda blir djup. Om så blott för en stund.

Jag brukar kolla en blogg ibland. Vet inte riktigt varför. Den är inte särskilt spännande eller underhållande. Personen uppdaterar inte så ofta. Och visar kanske inte allt av sitt liv. Det som visas känns en smula tragiskt dock. Personen är verkar vara ganska ung, köper och får de dyrasta märkesgrejerna så gott som dagligen. Hemmet är fullt av rätt inredning men ser samtidigt... tomt ut. Allt är jättelyxigt och perfekt. Och sorgligt på något sätt. För det ser lite för lyxigt och perfekt ut. Ganska ensamt. Det är kanske därför jag läser, för att värma den ensamma bloggen?

21:00

Och nu är Carina Berg i radio. Jag älskar Carina Berg. Ikväll flyttar hon in hos Andreas Lundstedt. Gissa om jag ska sitta bänkad! Gissa en gång, det räcker.

Uselt

Idag blir det uselt. Uselt med bloggande på grund av heldagsutbildning i arbetsmiljö. Uselt med gång av samma anledning. Uselt med mat för det blev bara sju tortellinibitar kvar från gårdagens middag.

För att vara en sån usel dag känner jag mig riktigt på top!

tisdag, oktober 19

Chefen har läst

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson

Helt fantastisk. Jag har nog aldrig skrattat så medan jag läst en bok. Gör er själva en tjänst och läs den ni också om ni inte redan gjort det.

Älska Allan!

Avigstickad modell med kabelstickning. Längd 87 cm i stl M. 55% lammull 30% viskos 15% ull. Ylletvätt 30º.

Den här ser jag fram emot att larva runt i inom kort. H&M såklart.

Ny yta

Jag hottade upp utseendet på bloppisen. Med utmärkt resultat! Finns fortfarande några godsaker kvar. Pass.A.På.

Mitt eget räcker tydligen inte

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag är nog lite skinntokig. I klädkammaren ryms numera:
  • svarta fejkskinnbrallor
  • beige skinnbrallor
  • svart kort skinnkjol
  • svart lång skinnkjol (fast den är inte i klädkammaren för tillfället, den är på mig)
  • grå skinntop
  • bruna skinnbrallor (på vinden för dom känns inte helt moderna)
  • svart skinnjacka
  • duvblå skinnjacka/kavaj
  • och så alla skor då, men dom räknas väl knappast...?

Jag rekommenderar inte

Att sätta en mandarinklyfta i halsen och sen föra en dialog med en kollega. Mycket går förlorat.

Vilken stor Anka

Jag ska inte vara sån, men har hon gått och blivit muskelknutte?

Iuuu...