söndag, december 31

Lägesrapport nyårsafton

Vi har efterfirat jul hos svärföräldrarna ikväll. Vill bara meddela att:
  • barnen har fått egna Paradisaskar och jag och maken en att dela på. Ära vare gud i höjden!
  • bonusdottern fick prenumeration på VR. Trevligt för mig också ;)
  • jag fick ett apcoolt egenhändigt gjort halsband att bonusdottern
  • jag har ätit så att det knakar i guldbrallorna
  • UPDATE: och svärfar spelar in Ivanhoe åt mig, phu

Stjärnblås

Hoppas alla får en alldeles underbar nyårsafton. Nyårskram från er alldeles egen Linda K!

Gokväll Cacharel

Vem ignorerar ett par svarta Cacharelstrumpbyxor med bär på? Inte yours truely iallafall. Fiskades upp ur fyndkorgen på Mrs H. När jag stod i kö till kassan. Vänta nu... stod i kö? Det måste ju betyda att... OH MY GOD! There´s more?!

Herr domare, till mitt försvar vill jag säga att det var 85% rea.

Om jag hade pengar, dabbi dabbi...

Om jag hade jättemånga hundratusen, då skulle jag lägga en av dom på en Birkin bag. En stor rackare. Står om dom i dagens DN.

Det tar 15-20 timmar att tillverka en handväska. Eftersom arbetstiden är 35 timmar i veckan blir det i bästa fall två väskor per vecka och anställd. Då kan ändå allt gå förlorat i tillverkningens sista nervpirrande moment när den färdiga väskan, som sytts ihop på avigan, ska vändas rätt. Allts om inte är perfekt kasseras utan padon.

Jag skulle kunna tänka mig en med skavank.

lördag, december 30

Hoppar det

Det skrivs väldigt många årets...-listor nu. Jag är så dålig på sånt, minns max en månad bakåt i tiden. Vad som hände i januari? Jo tjena... Hoppar alltså, på grund av uselt minne, en dylik lista. Tjoflöjt.

I´m lovin´it

Kom på en grej. Jag älskar när jag är i en butik och rådgör med butiksbiträdet om ett plaggs vara eller inte vara, och hon säger: ja jag har faktiskt precis den här och jag älskar den. Jag vet inte om det är något dom får lära sig i försäljningsskolan, men det funkar på mig. Jag fylls av värme och känner att jag måste ha. Hon som är så söt och chic, hon har "min" tröja. Då måste jag ju också ha "min" tröja. Eller bralla. Eller vadsomhelst.

PS. Det är rea på Mrs H.

Oj nu måste jag börja packa. Maken har dödsångest, som alltid när det ska packas inför resa. Vi har ju bara ett dygn på oss!

[han] Du har väl strumpor som andas, älskling?
[jag] Öh ...nä... men ett par jeans som talar med mig :)

That´s my villain

Mmm en film med två underbara män. Snyggaste Bonden någonsin. Eller okej då, delad första plats med Connery. Grrrr. Och boven, b-o-v-e-n, BOVEN. Hakkapelitta, ingen kan väl påstå att det någonsin existerat en dejligare Bondskurk? Blod, svett och tårar, ja hela kitet. Jag skulle ha trillat omkull om jag inte redan suttit ner i biosalongen.

Mumsfilibabba säger Linda och delar ut inte mindre än fyra kaffelindor. Enbart baserat på männen alltså. Själva filmen var också helt ok ;)


Wishes can come true

Den som väntar på nåt gott har väntat 37 dagar. I eftermiddag ska maken och jag se Bond. James Bond. För att inte tala om skurken. Honom ska jag se extra mycket.

*dansar ganska överdrivet*

fredag, december 29

Men missa inte



Jaaaaaaa! 21.30 på SVT2. Se det eller bli fyrkant.

Skärp mig

Det finns sånt jag ångrar bittert att jag inte slog till på när jag hade chansen. Och nu är det försent. Som den där småblommiga röda Filippa K-klänningen som hängde på outleten hur länge som helst, utan att jag gjorde slag i saken. Som Estrid Ericssons elefanttyg som reades ut för en pinsam summa, som jag rynkade på näsan åt. Som den där stora Andy Warholboken i Helsingfors, som jag lät bli av okänd anledning.

Det kan bli många som, och det höll på att bli ett till. Om jag inte räddat situationen ikväll. Sen i somras har jag kollat på det smala vinröda skärpet på Filippa K:s outletbutik. Klämt på, provat, spanat in. Kunde inte hålla mig borta utan sladdade in på Barkarby outlet strax efter halvsex. Rea på outletpriset, sånt gillar vi. Kom att tänka på mitt lilla skärp och frågade om det fanns kvar. Det gjorde det!

Grattis mig själv till ett lyckat sista köp 2006. Eller...?

I was promised snow

Det utlovas snö i Sälen efter nyår, så nu har vi bestämt oss för att åka. Efter en massa tvekan. Trist att sitta hemma när man har semester. Ju. Packlista hägrar alltså. Ja vad tar man med? Varmt varmt och varmt. Och nya pjäxorna!

Attack

Farao, jag blev sugen på Bararby outlet! Polly, skaru med eller?

I was promised sex

Nä, såklart inte. Men jag tycker det är en skön kommentar från tärnan i Fyra bröllop och en begravning. Däremot talades det ju om kosmetika och kläder när Buzzador gick av staplen en gång i begynnelsen. Jag har fått testa hårt bröd och kaffe jag. Skärpning.

Nästa år

Utmanad av Var Dags Glimt att sätta på pränt fem saker jag vill ska hända 2007. Ska bli. Jag tänker inte köra fred-på-jorden-versionen utan vara totalt egotrippad!
  1. Jag vill få en löneförhöjning som strider mot allt sunt förnuft. Till min fördel alltså.
  2. Jag vill att vi bygger ut huset så att alla barn får varsitt rum och jag en walk-in closet.
  3. Jag vill umgås mycket med mina kära vänner. Känns som det blivit lite dåligt med det på sistone. Förlåt.
  4. Jag vill fylla 33 istället för 35. Går det?
  5. Jag vill en hemlig sak. UPDATE: efter många glada tillrop känner ja gatt jag vill meddela att det inte har med nollåttan att göra :)

Nu utmanar jag hela vida bloggvärlden att göra egna listor för det nya året.

Glasklart

Jag har länge förespråkat att ha en och samma sort av muggar, glas, tallrikar, bla bla bla. Men nu har det skitit sig hemma, och jag tror faktiskt jag är rätt nöjd med det. Såhär: från början har vi haft iittalas små genomskinliga glas. En masse. Men dom går ju sönder ibland. Så när vi skulle fylla på förrådet nyligen var det rea på de sotiga. Tänkte att det kan ju vara snyggt. Så vi tog ett gäng såna också. Och nu kom det ett paket til maken (nåt jobbrelaterat) med den ljusblå varianten. Jaha, nu är det väl bara att fortsätta vilt med alla regnbågens färger då!

*ekar tomt*

Hur borta är jag då på en skala 1-10? Satt och läste tidningen i godan ro till frukosten. Jaha, sedär och jaså. Kom till tv-tablån och konstaterade att det var samma skit på tv som igår. Exakt samma skit... wtf! Jag sitter ju och läser gårdagens tidning. Visserligen läste jag SvD igår och DN idag, men någon slags igenkänningsfaktor kanske vore på plats ändå? Av detta drar jag två slutsatser.
  1. Maken tog uppenbarligen inte in dagens tidningar i morse innan han åkte till jobbet. Shame!
  2. På en skala 1-10 ligger jag på en god 6:a just idag.

torsdag, december 28

Gyllene

Letade på vinden efter ett par svarta sammetsbyxor och kom ner igen med ett par guldbrallor. Åh dom är så äckelcoola. Har nog bara använt dom en gång. Dom andas inte direkt, så blir man varm blir man VARM. Fick en vision att ha dom på nyårsafton. Om inte svärföräldrarna smäller av ;) Och om inte jag lider svettningsdöden.

Råd

Jag har några klädbryderier och undrar om någon vänlig själ kan tipsa mig om följande?
  1. Jag har en skepparjacka i lite udda blå färg som jag inte är helt nöjd med. Skulle vilja ha den svart. Den består av 68% ull och 32% viskos. Kan man färga den med lyckat resultat? Någon med erfarenheter?
  2. Är det möjligt att krympa en t-shirt ganska rejält, så att den blir mer top-liknande? 90 grader, eller?

Analyserar Femina

Köp nu, behåll, lägg undan! säger Femina om diverse plagg, skor och accessoarer. Jag känner att jag behöver analysera lite.

Köp nu:
  • trenchcoaten. Såklart, fast jag har ju redan min gamla småsunkiga Burberry.
  • kuvertväskan. Check.
  • Klockformade klänningen. Nu må jag vara helt lost, men klockformad = utsvängd nertill, eller? Ja såna har man väl ett par...
  • Skor med konklack och snörning. Jag har mina mormorskängor, dom blir prima.
  • gubbyxan. Inte mig emot, gillar mycket tyg runt benen.
  • Långa midjebältet. Jaha, ja ja...

Behåll:

  • Bikerjackan. Har inte, kan troligtvis vara utan.
  • Oversizeväskan. Skulle sannerligen behöva en riktig jätte.
  • Volymklänningen. Så trevligt då.
  • Platta skor. I love prima ballerina!
  • Shortsen. Funkar fint för mig.
  • Dubbelknäppta bältet. Urr jag ryggar tillbaka lite. Men det har hänt förr, sen sitter jag där med ett i högsta hugg.

Lägg undan:

  • Skepparkavajen. Äh, skepparkavaj rockar fett och kommer alltid att göra.
  • Baguetten (väskan, inte brödet). Fine with me, not my cup of tea.
  • Städrocken. Blir bra, den klänningen är jag rätt trött på. Har jag ens nån?
  • Högklackade loafers. Skiter jag i. Jag älskar mina och ämnar fortsätta nöta sulorna på dom.
  • Boot cut. Jaha, jag trodde det skulle bli lite inne igen, med hög midja och så?
  • Bältet med nitar. Ok.

Kul i huvudstaden

Det är nu vetenskapligt bevisat. De blonda flickorna i Stokholm har mest kul. Iallafall enligt Guess jeans. Den här skickade en amerikansk läsare mig och jag ska bära den med stolthet.

Thanks Bob! :)

Redo för vinter

Ge upp

Jag blir både trött på och lite fascinerad av människor som bara orkar. Hetsig person på Biblist svarar på en inbjudan till en disputation:

Men stopp nu... Vad är domänanalys? Börjar inte frosseriet i luddiga begrepp med sken av vetenskaplighet gå lite över styr nu? Eller är det bara jag som tjänner så? Hursomhelst vill jag ha en skarp definition av detta begrepp! Nu!

Kan man inte bara acceptera saker och ting ibland? Och du, personen, lär dig stava.

I natt jag drömde

Att jag absolut behöver ett par röda stövlar. Jag såg liksom "ljuset", det självklara i att stövla runt i ett par sådana. Höga, låga, come what may. Det var så intensivt att jag vaknade i morse med känslan av ett mission. Det har gått över nu. Men visst vore det ärtigt. Rött e sött.

Eller en röd väska kanske?

Statiskit

Det är så tråkigt, det är så trist! Sammanställa statistik är tråkigare än att rengöra toaletten. Den ser ju aldrig likadan ut heller. Olika leverantörer olika statistik. Jag och siffror. En tragedi.

Apråpå ingenting och någonting som är roligare än statiskit. Har en kollega som hade sett en gammal film under jul. Den handlade om en man som inte ville leva längre utan försökte begå självmord. Han hindrades dock av en ängel som tog med honom tillbaka i tiden där han fick se vad som skulle ha hänt om han aldrig blivit född. Hans hustru, som nu var en frodig hemmafru, skulle ha blivit en olycklig ogift bibliotekarie som inte hade något liv utanför biblioteket.

Hon fick säkert också slita med statistik...

UPDATE: försök sammanställa statistik med en 2,8-åring som far runt i biblioteket...

En till mellandag

Flickr får massage, så jag slänger upp dagens här så länge.

Vit top H&M
Benvit mjuk kofta med bruna skinnknappar Hope
Jeans Acne
Mockastövlar Rizzo
Scarf i håret Burberry

Har celebert besök på jobbet idag. Sonen härjar med pennorna och magneterna på whiteboarden. Får se hur länge han håller sin på själva tavlan. Näpp, nu vill vi ha frukost!

UPDATE: Jaha nu är jag dubbel. Enjoy ;)

onsdag, december 27

Björn-ehum

Svärfar har rotat fram sin gamla pälsmössa och skänkt till mig. Hurra, jag har sökt med ljus och lykta. Lite mer kyla nu bara, tack. Bild kommer i morgon när jag är mindre rödögd. Den som inte gråter när Frodo kramar sina hobbitkompisar farväl och kliver på båten är f*n känslokall.

Awesomma raggs!

Jag åkte bara in lite till stan. För att eventuellt titta efter en benvit kofta. På låtsas. Eller vaf*n. Trillade in på Awsome rags och blev liksom kvar där en timme eller så. Allt var reat. Allt. 30-50%. Jag kan ha provat hundra plagg, minns inte så noga.

Benvit kofta från Hope med en smula mjuk cashmere i. Precis som nallar i leksaksaffären pratade med mig när jag var liten, sa koftan nu till mig: jag är så ensam här, jag kan väl få komma med dig? Jag älskar dig. Ja ni vet hur det är. Kärleken var ömsesidig, jag var gråtmild (öh, var jag?) och livet lekte.

Kloka människor har uttalat sig förr och jag tror deras ord när de säger att man kan inte ha för många vita blusar. Särskilt inte när blusen heter Burberry och är som gjord för casual nyårsafton. Den pratade inte så mycket med mig utan log mest. Och det räckte.



My presciuos. Fotar dom inte på för jag har gråtit till slutet av Sagan om ringen och ser illa rödögd ut.

Sevärt

Gillar att man kan få se giraffer när man promenerar på Djurgården, även fast man inte är på Skansen.

Vår på H&M

Kikade på H&M:s vårinspiration. Ser hippie och trevligt ut, men inget som får mig att klicka. Live-handlar hellre på H&M. Säkrast så.

Erase and rewind

I've changed my mind
I take it back.
Erase and rewind
'cause I've been changing my mind
I've changed my mind

Rent hypotetiskt

Vore den här väskan från Mulberry en perfekt datorväska ju. Rea rea rea.

Smak? Inte min

Är det någon mer än jag som inte förstår Justin Timberlakes storhet? Jag förstår den nämligen inte alls. Kanske för att min musiksmak inte alls sammanfaller med det han förmedlar. Jag stänger inte av radion när en Justinlåt spelas, men jag skulle å andra sidan aldrig självmant lyssna till en skiva av honom. Att denna yngling sedan skulle kunna gå under benämningen sexig är helt bortom min fattningsförmåga. En Brittneypojke med konstig klädsmak och rätt fult hår.

Jag har tänkt skriva om det här länge. Åh vad skönt att ha det gjort.

En dag på jobbet

Frågan vi alla ställer oss: vad gör jag här? Jag är på jobbet. Jag kunde fortfarande ligga under täcket med en varm son och make nära nära. Ha en ledig dag. Men det är så lätt att tänka, när man sitter där med semesterlistan några veckor innan, att jomen jag kan ju jobba ett par dagar det är ju så lugnt ändå. Pyttsan.

Vad är väl en ledig dag? Den kan ju vara alldeles tråkig, och dötrist, eller alldeles, alldeles underbar!
Nu ska Askungen fylla sin Rolodex med visitkort.



Varje dag får hon arbeta, hon får jobba, hon får streta...

tisdag, december 26

Deep thoughts IV

En benvit kofta skulle ju faktiskt kunna funka fint till en ganska casual nyårsafton...

Någon som sett nån fin? Inte H&M, hellre nåt kvalitetigt som inte varenda kotte har. Mjuk och fin, gärna ganska enkel. Kanske med något vävt mönster. Med min vanliga tur slutar det väl med att jag hittar en till fullpris och inte alls på rea...

Våga vägra choklad

Snälla Linda, ät inte mer choklad, som du egentligen inte tycker är särskilt god ens, nu. Du åt ju till illamåendegränsen igår, räcker inte det? Och kompensera inte chokladen med annat ätbart till din antagligen redan rejält uttänjda magsäck. Annat än med frukt. Det har nu varit några dagars allmän frossa, nu är det dags att återvända till verkligheten. Verkligheten där det är trivsamt att komma i sina jeans eftersom det inte lämpar sig att drälla runt på jobbet i morgonrock. Verkligheten där man äter tre mål mat om dagen istället för konstant småmumsande. Verkligheten där godis är bannlyst (åtminstone fram till nyår...) Verkligheten där spinning och gympa är verkliga ting och inte fjärran fantasier.

Ja jag vågar!

Våga vägra rea

Det är iallafall vad jag försöker intala mig. Jag behöver absolut ingenting. Utom möjligtvis en benvit kofta... Ger jag mig ut i reayran hittar jag alltid en massa sånt jag inte visste att jag behövde. Bra-för-att. Men, jag ska stå emot. Jag ska betala räkningar så att jag inte har några pengar kvar sen. Jag ska jobba två dagar framöver. Jag ska inte åka in till stan. Kanske bara lite. För den benvita koftans skull. Var den nu finns. Om den nu finns.

Myter jag försöker leva efter:
  • rea är jobbigt
  • rea är trångt
  • rea är svettigt
Den bittra sanningen:
  • rea är skitkul
  • rea är motion
  • rea är nädvändigt

måndag, december 25

Noll koll, Elle

Dags att förlänga prenumerationen på Elle (Elle Interiör får jag ett år i julklapp, hurra). För mig som redan är prenumerant kostar 12 nummer av tidningen "endast" 469 kronor. Då får jag en väska på köpet som jag inte vill ha värd 249 kronor. Hur väskan ser ut har jag ingen aning om eftersom det inte finns någon bild på den (trots att det står att den ska finnas i en medskickad folder, som inte finns medskickad).

I senaste Elle finns även ett julklappserbjudande. Om man ger bort en årsprenumeration (12 nummer) till någon kostar det 299 kronor. Exklusive väskan som jag inte vill ha. Inom parentes på detta erbjudande står det att ordinarie pris för 12 nummer är 429 kronor. Alltså 40 kronor mindre än vad jag som prenumerant förväntas betala.

Gissa om jag tänker använda "fortsätt din prenumeration"-inbetalningskortet eller julklappserbjudandet?

Dan efter dopparedan

Hemma igen. Sonen sover utslagen i soffan (julotta tar på krafterna). Tassar runt och grejar. Älskar den här känslan. Man är ledig, kan pyssla med sånt man inte riktigt hinner annars, och bara vara.

En sak slog mig dock. Det har redan gått ett år sen sist och det är samma hopplösa helvetessituation som förra gången. Ivanhoe kommer att gå på trean på nyårsdagen och vi har inte trean! Jag är dömd till evig utfrysning och utvisning av allt vad pax vobiscum och stilige Brian heter *sorg*

Gäsp

Så var julottan avklarad. Haleluja.

söndag, december 24

Ingen snö

Men fullkomlig julefrid. Julklappar i drivor (trots att vi ju inte skulle...), hela tjocka släkten på plats, maten flödar, riktig tomte. Jag tror varannan släkting har frågat om det inte är dags för nummer två snart. Okej då, säger jag och tar en till chokladbit ;)

Till Linda från tomten

Tack snälla!

lördag, december 23

Stilla natt

Färdigstädat. Granen är klädd. Senare ska klapparna lackas och rimmas. Maken och jag pustar ut i varsin fåtölj och konstaterar att nu är det julefrid. Passar på att önska en väldigt god jul till allihopa!

Icke nu icke nu icke nu...

...men NU ska jag börja julstäda! Till tonerna av dear old Sinatra.

Strangers in the night, dadabidoba, lovers at first sight dadabidoba...

fredag, december 22

Materiell fredagslycka

Vilken röta. Maken hade just en sån snurra jag vill ha, ståendes samlandes damm på jobbet. Nu har jag plockat 300-400 visitkort ur den (ändå påstår maken att han rensade den på inaktuella kort för inte så länge sen). Så många har inte jag att fylla på med, men ändå (en främling).

Man kan ju ha bloggadresser i den också. Fast varför då, dom har man ju i datorn. På sitt Internet.

Plötslig insikt

HA HA HA detta borde inte vara möjligt men nu är det det och då känner jag att jag måste dela med mig av min dårskap. Har i alla år (22 var det va, Sara?) trott att dom sjunger we´re the world (vad det nu ska betyda?) när det alltid har varit feed the world. Ok om jag hade varit 13 och sådär på engelska, men jag är 34 (och ett halvt drygt) och faktiskt riktigt hyfsad på språket.

HA HA HA! Jag kan inte sluta skratta.

It´s oh so quiet

It´s oh so still. Skumtomtarna är slut. Ingen vill låna fler böcker nu. Jag har handlat en julklapp till mig själv och glömt bort vad det är. Tränat på lunchen. Diskat min kaffekopp noga noga (ovanligt). Alla har gått hem eller är lediga.

Schhhhh säg inget till nån, men jag tror att jag smyger iväg strax jag också. Tipp tapp tipp tapp.

Vad gör man inte

Snygg ytlighet

Eleonore är alltid stylish, och idag tycker jag att hon är extra avslappnat snygg. Den där cashmeren skulle jag inte tacka nej till. Inte kavajen heller. Jeansen vill jag också ha.

I efterskott

Ups, vi firade 4-årig bröllopsdag i förrgår, maken och jag. Båda glömde. Det är ju rätt hektist dagarna före jul, så det tenderar att glömmas bort. Kom på det igår kväll. Ojdå, sa vi, puss puss på dig. Och så gick jag och la míg och han tittade klart på något program. Romantik? Ja faktiskt. Eftersom han är min bästa vän och allt.



Grattis i efterskott, älskade, till din förtjusande hustru ;)

Know thy blogger

Kom att tänka på en sak. Har ni också koll på era bloggare? Jag tycker att jag har det. Själv är jag ju på jobbet innan tuppen vaknar. Slänger upp dagens outfitbild, publicerar någon skarp fundering (som denna) och börjar så småningom kika in på andras bloggar. Jag har lärt mig på ett ungefär när mina fellow bloggers vaknar till liv, eller åtminstone när dom börjar blogga. Kerstin är en early bird, trevligt med sällskap i gryningen. Hedgehog brukar också vara morgonpigg. Eleonore sätter väl igång strax efter åtta. Polly levererar arla outfitbilder (när hon inte har halsfluss vill säga). Sen dräller det in här och var under förmiddagen.

God morgon alla bloggare och bloggläsare, önskar Linda (vaken sen 05.15 pip)

Julhjärta

Länge sen vi hörde från kollegan med hjärtebarnet. Nu kom det iallafall en julhälsning. Så börjar jag nästan grina när jag tänker på att den här lilla mannen har genomgått fyra hjärtoperationer. Visst är han go?

torsdag, december 21

SATC - the movie?

Hur gick det egentligen för Carrie och Mr Big? Vad hände med Charlotte, Miranda och Samantha? Snart får vi förhoppningsvis svar på alla frågor som florerat efter det sista avsnittet av tv-serien Sex and the city. Nu bekräftar nämligen Kim Cattrall att en film är på gång.

Säger Plaza Kvinna! Ja ja ja ja jaa jaa jaaaaa! *fejkar en När Harry mötte Sally-orgasm på svenska* Den må vara kass men sats är alltid satc är satc är satc är...



Tack Linda för upplysningen!

God-morgon-rock

Råkade nämna för maken att det finns en ljusblå morgonrock i min storlek på Twiltfit till ett modest pris. Om han funderade på julklapp alltså. Utifall att. Nu har jag fått ett uppdrag. Jag ämnar utföra det med bravur.
  1. Uppsök Twilfit
  2. Inhandla julklapp
  3. Glöm alltihop

Nu kan vad som helst hända

Hjälp, jag har börjat möblera om på skrivbordet!

UPDATE: Har länge velat ha en sån där snurra för kontakter/visitkort (som dom har i alla amerikanska filmer) men inte kommit mig för eller inte hittat helt enkelt. Beklagade mig för kollegan H och Sicilia, som med en röst förkunnade att jag ju har en cool retro bibliotekarisk låda för sånt. Ja, det har dom kanske rätt i. Vill nog fortfarande ändå ha en snurra.



UPDATE II: bara en liten notis: operation möblera skrivbord har avstannat något på grund av näsblod.

Merry NEW year*

Det är lustigt med alla julkort som dräller in med mailen från folk jag inte har en aning om vilka dom är. En del är snudd på personliga, då blir det ännu mer komiskt. Här kommer ett bildbevis på det sedvanliga pepparkaksbaket. I år blev det en kyrka. Öh jaha, så fint, främling (men ändå...).

* Dom som sett åttiotalmsfilmen Ombytta roller ser förmodligen det roliga i denna rubrik.

Gift of the day

Vi rusade till och kollade in Gift of the day i förmiddags. Kollegan var sugen på en gossig kofta. Och dom var fina! Riktigt mycket ull i. Jag provade en benvit, men det fick vara. Kollegan däremot tågade ut med en grå och en benvit. Prima!

Igår däremot kunde jag inte stå emot ett cowboyset till sonen igår. Den gröna varianten. Farao vad söt han blir. Fast han vägrar ha cowboyhatten, utan skrattar hellre gott när jag sätter den på toppen av mitt huvud.

Vet ni, jag har ingen lust alls att jobba.

Så vilken tur...

... att vi har pocketboksmorgonfika i biblioteket idag. Eftersom det finns forskare som tycker att man inte ska lägga pengar på sånt som skönlitteratur har vi valt att ha en pockethylla i biblioteket med följande koncept:

Har du pocketböcker i bokhyllan som bara står och samlar damm? Kom till biblioteket och byt ut dem. Biblioteket bjuder på glögg och lussebullar!

För att piffa upp hyllan lite har vi ändå handlat in några rykande färska pocketböcker. Vilken tur att jag får välja en bok före alla andra. Eftersom kollegan nyligen låg vaken halva natten och läste ut Män som hatar kvinnor väljer jag den. Librarian power.

Ny bok, tack

Läste ut Cell av Stephen King i morse på bussen. Den var ingen höjdare, ganska seg. Älskade hans böcker i min ungdom, vet inte om det beror på att dom var bättre då eller om jag fått annan smak. Cell slutade sådär pestigt att jag skulle kunna skrika högt. Man får inte avsuta böcker så, Stephen! Jag får ont i magen och blir arg och ledsen. Rekommenderar den inte.

Gröna sköna jul

De flesta vill väl ha en vit jul, med snöflingor stora som lovikavantar och köldnyp i näsan. Jag också. Ser inte ut att bli fallet i år. Samtidigt har man ju blivit lite bortskämd. Det varma vädret har tillåtit både det ena och det andra klädmässigt. Man har sluppit halka runt på sina hala klackar (fram till nu då) utan kunnat gå i dom med värdighet. Höstjackor har funkat helt ok för det mesta. Klänning nema problema (för den icke förstående kan jag meddela att kort klänning annars gärna medför köldpinade lår). Det har räckt gott och väl med snygga tunna svarta skinnhandskarna istället för luffsiga jättevantar. Långkalsong solong!

onsdag, december 20

Kära rara läsare!

Jag har bestämt mig för att från och med nu och tills vidare kontrollera alla kommentarer innan de syns i bloggen. Några av er kanske fattar varför. Jag har ingen lust att sitta och radera en sjuk människas påhopp flera gånger om dagen. Jag hoppas att ni fortsätter att kommentera ändå! Ni känner ju mig, hopplös bloggerska som kollar av bloggen hundra gånger om dagen. Jag lovar att godkänna kommentarer på löpande band! :)

UPDATE: förresten, kom på en annan grej, så fortsätt bara som vanligt :)

Tolkningshjälp tack

50%

Detta är vår julgåva endast för dig som är medlem i Twilfit Sisters. Vi ger dig halva priset på alla kläder och nattplagg ändå fram till julafton. Välj mellan mjuka tröjor i cashmere , lyxiga plagg i siden och mycket mycket mycket mer.

Betyder det här att det är 50% på morgonrockarna också?

Hm...ok då

Halvnöjd med mitt "fynd" från Tradera. En Dagmarklänning. Visserligen för en ok peng, men den är lite svårburen. Eftersom den var v-ringad ner till naveln valde jag att sy ihop den lite till anständighet. Egentligen är det väl mer en sommarklänning men jag tänker utmana ödet och ha den i morgon. Dan före dan före dan före dopparedan!

En gång är ingen gång

Jag har gjort något som jag aldrig gjort förut. Trodde aldrig det skulle hända, trodde det var under min värdighet. Att handla på Cubus. Redan nu vill jag säga att jag respekterar dom som gör det. Men det är inte min grej. Inte min grej alls. Jag har letat efter en slipover till sonen, och av okänd anledning satte jag för första gången min fot på o(alternativt ö-)känd mark. Fanns en neutral ljusblå med mörkblå rand (sådär collegeaktig, om ni fattar?) så jag investerade. Han är dessutom söt i allt.

Missförstå mig rätt nu, men det känns ok att handla ett sonen-plagg på Cubus. Han är liten och bryr sig inte och växer ur plagg rätt snabbt. Det kommer aldrig att kännas rätt att handla ett Linda-plagg där. Det skulle kännas mer rätt att mista ett lillfinger. Känslan av lagerlokal är för överväldigande. Känslan av whi... nä jag ska inte skriva mer nu.

Tack vare Hotspots tolkning av ACOs mascara blev det också ett dito. Täta fransar är glada fransar.

Segt

Jag skruvade isär en lamineringsapparat nyss. Helt klart inte min grej. Den var varm och det blev inte bättre av att jag gjorde det.

Träningen skiter sig. Jag känner mig lite sjuk. Eller på väg att bli. Eller bara allmänt förkyld. Kan inte bestämma mig.

Chokladh-vetet

Irritation: varför är det reklam ö-v-e-r-a-l-l-t om Aladdin? Om att folk tar från undre lagret innan det övre är slut. Låt mig förmedla sanningen så att vi slipper tjatet.
  • För det första: Aladdin är skitchoklad. Hälften är oätbart.
  • För det andra: Man ger inte bort en Aladdin, eftersom det är skitchoklad, och eftersom man tvingas äta när man väl fått den där j**la asken.
  • För det tredje: Om man nu ändå fått skitchokladen och har låg karaktär så får man självklart äta från vilket lager man vill när som helst och hur som helst. Vad är det för sktisnack att man måste äta klart uppe först? Hälften går ju inte ens att äta.

Svärmor har redan glatt erkänt att hon köpt skitchokladen i julklapp till oss. Man kan inte lära gamla hundar sitta...

UPDATE: fick höra att jag är lite bitsk idag. Kanske stämmer. Förlåt alla som gillar Aladdin. Förlåt svärmor, du vet att du är världens bästa. Min chokladhat kanske beror på att jag desperat och föga framgångsrikt försöker leva sunt, och då är choklad det sista jag behöver. Men alltså, förlåt världen!


Pangpang

Hade tänkt beklaga mig över att det bara har varit gifts of the day för små tjejer och inte för små kllar, men idag är det visst vilda Västern (vilket enligt H&M bara små killar kan medverka i?). Så nu är frågan, cowboy eller Byggare Bob?



Finns väl ingen chans i världen att jag med mitt stora huvud får på mig en sån där cowboyhatt?

tisdag, december 19

Hela dagen

I morgon kan vara stora paketleveransdagen. Spänning. I morgon är också:
  • träningsdag
  • inköp av pocketböcker till biblioteket-dag
  • börja julpynta ordentligt hemma-dag
  • inhandla snickarbyxor till sonen-dag
  • handlamatdag/kväll
  • en snöig dag?

Stadsgöra

Passade på att uträtta några ärenden på stan efter internatet. Hade inte fått nåt sålt på Tant Gredelin. Damn this non-winter. Ingen som behöver vinterstövlar till pojke strl 26? Svart sidenband att ha i håret, eventuellt på julafton. Svarta strumpbyxor, högg två medan det ännu finns att få tag på. Runt nyår brukar det mest dingla en och annan mintgrön- och orangerandig i storlek 46 kvar på kroken. En hemlig grej. Och en hemlig grej till.

Gled in på Hermes på NK och provade ett sånt där fint H-armband. P-r-o-v-a-d-e. Om jag någon gång i frmatiden skulle ha ett sånt, jag säger OM, jag upprepar OM, ska det vara den större storleken. Dom är väldigt fina och både dom silvriga och dom guldiga kostar 3400 kronor och färgerna svart, vitt och orange är populärast (hämtat ur serien Linda levererar värdelöst vetande till världen)

UPDATE: just ja ett sånt här också.

Internatdag II

Alla som gick en trekvarts långpromenad innan frukost räcker upp en hand! *räcker upp en hand*

Min chef gick just förbi mitt bloggande och sa Plats! Han tycker jag hör hemma här alltså.

På mig idag är:
  • Svart skjortklänning med röd-beige-vitt mönster Twist&Tango
  • Röd kofta Filippa K
  • Svarta strumpbyxor och svarta benvärmare
  • Svarta ankelboots Vagabond
  • Luggen åt fel håll med hårspänne = gullig

måndag, december 18

*rap*

Ojdå vad mycket god mat det blev hela dagen lång. Nu väntar snart hotellsängen med tillhörande tv-titt. Sjöutsikt från rummet, en ullpläd på sängen som är så fin att jag funderar på att sno den. Ljuva hotellfrukost.

Innan middagen gjorde vi en gruppövning. Den där att man har störtat med ett plan i öknen och så ska man lista 15 saker i viktighetsordning som man behöver för att överleva. Vår grupp hade ganska fel taktik. Jag kan med facit i hand avslöja att om ni någon gång störtar i öknen ska ni inte satsa på att ta er någonstans utan istället gräva ner en där ni är. Och ficklampa är mycket viktigare än kompass.

Vinnare

Ingen fara skedd? Johorå! Jag vann budgivningen på Tradera. Nu inväntar jag ett litet paket i dagarna. Jippi. Tänker inte avslöja något förrän det är provat och godkänt. Annars får jag väl sälja vidare...

Nu drar jag på internat till i morgon!

På allas läppar?

Kan någon dela med sig av erfarenheter av Cliniques läppstift? Jag är jättesugen på ett körsbärsrött för att åstadkomma den där Marie Antoinette-looken. Alltså bara lätt påduttat rött så att det ser så där mattsnyggt ut. Tycker ofta att läppstift snabbt känns torra på läpparna och därför blir det inte av att jag använder det. Men jag är kär i Clinique i övrigt, och läppstiftsfodralet (jamen fatta vad jag menar) är så snyggt att jag vill ha ett nästan bara därför.

Så, nå?

Årets person

Är jag. Och du och du och du. Det vill säga om du bloggar, bidrar med material till siter som MySpace, Wikipedia och YouTube. Detta trevliga beslut har fattats av Time Magazine.

söndag, december 17

Läsvärd

Ibland gillar man instinktivt en blogg första gången man läser den. Miss Keep Your Distance är en sån. Fatta att hon är 155 år! ;D

Längre Acne

Upptäckte att jag använder mina Acne tubejeans alldeles för sällan. Vet varför. Har känslan av att dom är minipyttelite för korta. Jag är allergisk mot känslan av för korta byxor. Vi talar max en cm men det räcker. Särskilt som dom är rätt vida nertill. Nu gjorde jag slag i saken och la ner dom en dryg cm. Och ja! Så mycket bättre. Här ska användas!

Evil smile

Jag vet inte riktigt varför men jag har för vana att avsluta kommentarer i min egen och andras bloggar med en smiley. Liksom för att visa att jag är glad. Eller nåt. Känns tomt att bara sätta punkt. På vissa bloggar blir det ju en "riktig" smiley när man skriver : och ). Men en ond smiley! Den ser ju elak ut. Det är inte alls min mening. Jag menar en glad en jesus!

*muttrar*

Jag kan inte undvika det längre. Det måste göras. Ingen annan kan göra det åt mig. Del för del måste jag gå igenom. Lika bra att ta all skit på en gång. Det blir bäst för alla. Jag måste röja upp i strumplådan.

UPDATE: trots en sådär i runda svängar miljon strumpor och strumpbyxor har jag inte ett enda par svarta att ha på julafton.

Maken säger

Dagens kommentar om min outfit:

Idag är du romantisk goth.

Kan ha att göra med att när vi var i Täby centrum igår såg vi flera unga damer klädda i vita bandage, långa strumpor, tyll (du vet sånt där tyg, Janne), flätor och med allmän japansk stil. Nån hade till och med munskydd. Så, mina vänner, ser jag alltså ut idag.

Det lila extra

Sitter här och buzzar en kopp Löfbergs Lila, som har samarbetat med Svenska kocklandslaget för att ta fram nya smaker. En som är god till kaka. En som är god efter maten. Eftersom jag nyss slevat i mig en förpackning nudlar tog jag den senare.

Jag är inget fan av Löfbergs Lila. Tycker det smakar surt. Kanske blev jag skadad när jag pluggade i Karlstad och serverades denna lila dryck för jämnan. Det jag dricker nu smakar också surt. Fast ok ändå kanske. Njäää. Tror inte jag skulle köpa det självmant. Maken rynkar på näsan han också. Sorry Buzzador och Löfbergs och Kocklandslaget, vi kan inte godkänna det här. Jag är hård och ger icke mer än en och en halv kaffelinda. Gud så passande med det då förresten!

Krämernas kräm

Hade nästan gått och glömt bort min Eight Hour Creme, hur nu det är möjligt. Den är ju optimal. Hittade den på jobbet i fredags, och nu åker den ner i väskan och blir min ständige följeslagare igen. Blir så där vintertorr runt näsan nu, har inte lyckats bli kvitt det med något. Fru Ardens kräm gjorde susen. Extra peppad till återanvändning blev jag också efter att ha läst i senaste Damernas Värld (där jag numera är prenumerant-tant) att den funkar till frissiga hårtoppar också. Det köps en tub var nionde minut i Europa. Många tub... *nockar mig själv medvetslös innan jag hinner uttala hela den vedervärdiga frasen*

Vinter nu?

Titta det är vinter där! skrek sonen om den frostbeprydda gräsmattan idag. Och det är ju faktiskt lite vintrigt ute. Sådär så man vill vara inne och pyssla och slå in julklappar. Och så blir det en eftermiddagsprommis för retur av guldtröja. Gillar fortfarande guld, men den känns inte optimal. Kan bättre.

lördag, december 16

Why shouldn´t we fall in love

Det spelades uppenbarligen Sinatra på stan idag, för jag har fått honom på hjärnan ikväll. Nu kan jag inte sluta lyssna på Something stupid. Låtsas att jag kan hennes stämma (den svåra).

I know I stand in line,
until you think you have the time
To spend an evening with me
And if we go someplace to dance, I know that theres a chance
You wont be leaving with me

And afterwards we drop into a quiet little place
And have a drink or two
And then I go and spoil it all, by saying something stupid
Like: I love you

I can see it in your eyes, that you despise the same old lies
You heard the night before
And though its just a line to you, for me its true
It never seemed so right before

I practice every day to find some clever lines to say
To make the meaning come through
But then I think Ill wait until the evening gets late
And Im alone with you

The time is right your perfume fills my head,
the stars get red
And oh the nights so blue
And then I go and spoil it all, by saying something stupid
Like: I love you

I love you
I love you

UPDATE: nu kom maken just ur duschen och undrade vad jag lyssnade på för gamla evergreens. Vadå Evergreens, sa jag, det här är Sinatra!

Mismatch

Maken påpekar titt som tätt att vi ofta klär oss omatchat. Om vi ska in till stan tycker han ofta att jag är finklädd medan har är mer sportigt dressad. När vi åker ut på landet ser han ut som en friluffsare och jag som country chic. I eftermiddags gick vi till lekplatsen med sonen. Makens kommentar:

Du är klädd som om du skulle till Studio 54 och jag ser ut som Skogsmulle.

Ha ha ha! Med Studio 54 menade han att jag såg sjuttiotal ut. Helt groteskt eftersom jag hade (från topp till tå):
  • svarta öronmuffar
  • svart dunjacka Moncler
  • Mulberryhalsduk
  • grå jeans
  • långa grå benvärmare
  • vita Reeboksneakers

Eller, känns det sjuttio? Studio 54 är mer glittertoppar och vitt puder under näsan för mig. Har jag rätt eller har jag fel? Dags att se om filmen igen kanske.

Halva priset

Hos Eleonore såg jag att man fram till i morgon söndag får 50% på valfritt plagg hos Branten om man anger ytligheter som rabattkod. Det finns en hel del trevligt. Jag är kär i märket Pimpinette och ångrar fortfarande att jag inte slog till på den där söta marinblå dubbelknäppta koftan. Gillar också väldeliga den här blusen. Visst var det den du valde, Maria? Är du nöjd?

Note to self

Att minnas i september nästa år:

Köp julklapparna tidigt! Gärna under tidig höst. Så att du slipper denna folkhysteri. Så att de saker och kläder du letar efter finns kvar i rätt storlek. Eller över huvud taget finns kvar. Tvinga dina nära och kära att skriva önskelistor redan under sommarsemestern. Undvik för allt i världen köpcentran sista helgen för jul. Små personer kan bli nedtrampade och dö. Dessutom, när man går hem regnar det på en.

16:e

Julkorten ska postas idag, skynda skynda!

fredag, december 15

A small fire in the hall

Man ska inte hålla på och surfa runt på Blocket och Tradera sent en fredagkväll. Man har liksom inget att säga till om då när fingrarna börjar klicka. Nåja, mitt bud var nog ganska patetiskt så ingen fara skedd på taket.

Förresten, checklista:
  • julgran, check
  • julklappar, delvis check
  • mina naglar, mest skit
  • helgplaner, delvis check (vad skönt!)
  • ljusslingor i en eller annan form hemma, både ute och inne, check (7 stycken)

Boken, del III

Man kan ju undra om jag över huvudtaget arbetade idag? Vill förklara mig med att jag var på seminarium på förmiddagen och sen slog jag ihop lunchen och en träningstimme (springa som springa liksom) till några ärenden på stan. In på Granit och blev kär i en nästan-sån-bok-jag-vill-ha. Enda kruxet är att det inte är A4. Den är kvadratisk. Funkar för det mesta men ibland vill man ha in helsidor. Då blir det till att vika. Å andra sidan är det smidig att frakta med sig. Har nästan bestämt mig för att det är den jag vill ha, och det kliar i fingrarna att få sätta igång. Ett fredagsnöje så gott som något.

Min gamla:



Min nya?

Den där Minna

Jag bara älskar Minnas bilder, så för ett tag sen undrade jag ödmjukt om inte hon kunde porträttera mig. Men kolla! Jag är så stolt att jag smäller av. Visst är jag fin!? Ska banne mig ramas in.

Så här en fredag

Kom hem med några oskyldiga små kassar ikväll. Farfarströjan har jag redan berättat om. På nyår ska vi inte på något partaj utan vara hemma med alla barnen hos svärföräldrarna. Lite fin vill man ju vara ändå, så jag tänkte guld. Kanske. Har inte bestämt mig om det är en keeper, det var något av ett impulsköp. Samtidigt med guldtopen hittade jag måste-ha-benvärmarna. Grått och guld tycks vara min grej just nu.


Rizzo undrar

Fick ett mail från Rizzo som undrade om jag ville enkäta åt dom. A woman´s right to shoes, tänkte jag och ställde upp. Gillade speciellt påståendet längst ner på bilden. Jag kryssade i en sjua på skalan 1-7.