måndag, juli 31

"Tack för din katalogbeställning"

H&M och LaRedoute måste ha tagit illa upp över mitt beställa-på-nätet-motstånd och därmed vägrat skicka höstkatalogerna. Jag fick vackert gå in och själv beställa hem dom. Förlåt förlåt. Inspirerande att bläddra i antingen man skickar efter nåt eller inte. Och se där, nu fick jag ett trevligt och välkomnande mail från H&M. Allt är förlåtet.

Tjôta!

Okejdå, här är den på. Tänk svarta strumpbyxor och svarta stövlar till. Och aningen slankare modell.

Mera sjal

Den till höger skulle jag vilja ha. Josef Frank-mönstrad. 830 riksdaler. 100% silke. Underbar.



Skryt, eller nåt

När jag knatade hem, lagom öm i fötterna och ruffsig i håret kom en kille fram till mig och sa att han bara ville säga att han skulle vara jättestolt om han hade en fru som var så söt som jag.

Ska man bli smickrad eller lite rädd?

Lägesrapport

Fatta, jag shoppade inget på min rutt. Noll. Nada. Zip. Jag var på stan i närmare fem timmar. Växlade pengar, införskaffade solskydd och kokbok till maken, men sånt räknas ju inte. Tro inte att jag inte provade kläder och skor. Jag provade. Och provade. Och provade lite till. Återvände och provade en gång till. Men alltid var det nåt fel. För stort, för litet, för dyrt, för rosa, fel modell, fel färg...

Köpte inte:

  • underbar silkesscarf på Svenskt Tenn. För dyr. Kanske efter semestern.
  • söta skor på Rizzo pga av fel storlek. Ingen hit att köpa för stort och ha extra sula.
  • grå Sevenjeans. Alldeles för bootcutiga.
  • mörkblå Ernest Sewnjenas. För låg midja.

Men oh vilken motion jag måste ha fått!

Tick tack tick tack

Now where´s that husband of mine? Bara en snabbis till jobbet och fixa reseräkningar sen bums hem så att frugan kan få göra stan. Frugan är bra sugen nu.

I Glamour tipsar dom om hur man spar pengar. Kanske nåt för mig dig?
  • De osynliga utgifterna. Många bäckar små blir en Mulberryväska, typ.
  • Pengar som inte finns men som redan försvunnit. Gör inte av med den lön som inte kommit in på kontot. Men hallå! A girl´s gotta live !
  • Internetshopping. Farligt farligt. Nåja, jag är inget jättefan av det ändå.
  • Köp 3 betala för 2. Faller jag mest för när det gäller barnkläder. Eller trosor. Tänk om man nån gång kunde få det dyraste plagget gratis?

Före min tid?

Kom på att jag ju faktiskt har en stickad klänning. Från Kokaii. Köpte den för drygt två år sen när jag var gravid för jag tänkte att magen skulle funka i den. Tror den blir prima i höst. Tänk vad man kan hitta i garderoben.

söndag, juli 30

Ett problem i i-klassen

Vårt flyg går 06.50 på onsdag. Man ska vara där två timmar innan. Vi ska med andra ord upp vid fyrasnåret. Varför är det alltid så? Jag klagar inte, jag vill till Alicante. Men ändå. Klockan fyra. Gäspar redan nu.

Fila på packlistan.

Stad i världen

Jag har abstinens. Efter Stockholm. I morgon ska den stillas/botas/avta. Jag ska in till stan. Göra stan. Springa i butiker. Helt ensam, utan man och barn. Har redan en rutt planerad. Ren och skär lycka.



Rutt som följer. Obs! Kan alltid förändras under vägen men på ett ungefär:
  1. På väg in till stan Apoteket, enormt hög solskyddsfaktor
  2. Svenskt Tenn. Inte varit där på evigheter. Bara titta. Och klämma.
  3. Artilleri 2. Kolla om dom har nån kul rea.
  4. Eventuellt en sväng in på Nathalie Schuterman, titta kostar inget.
  5. Rizzo på Biblioteksgatan. Skorea kan man aldrig få nog av.
  6. Filippa K?
  7. Akademibokhandeln. Kokbok med spanska recept som maken ska skämma bort oss med i Alicante.
  8. NK Forex. Växla en massa euros.
  9. H&M Hamngatan. Har fokus på stickad klänning, även om det är för varmt. Kanske H&M i Gallerian också.

Renrakad

Jaaaaaa! Äntligen! Maken har rakat HELA ansiktet (minus ögonbrynen)! Han känner sig naken och konstig säger han, som om han "rakat snoppen". Blir alldeles fnissig när jag kollar på honom. Det är jättefint. Han ser ung ut! Mmm en len och mjuk kind. Tills i morrn när det är hård stubb, förstås...

Mot Ikea

Det KAN vara så att vi åker och köper ett nytt soffbord nu. Om det går in i bilen. Hållen Sie bitte alle tummen.

lördag, juli 29

Bara en sak till...

...innan jag ger mig för idag (har faktiskt varit utan en vecka!). En bloggkompis till mig har köpt en sån här. Vördnad.



Från Svenskt Tenn förstås.

UPDATE: Ännu en! Jag dööör...

"Nej det är hon som alltid kör vit månad"

Hoppas det är ok att jag låter rubriken inspireras av dig, Sigrid. Nu ska det ske igen. Ett stycke vit månad. Inte för plånboken den här gången, utan för figuren. Tjuvstaratar redan idag, men det är augusti som gäller. Så att man kommer i jeansen ordentligt när det blir dags. Utan att de spricker... Igår åt jag en stor påse Gott&Blandat som svärföräldrarna hade med sig. Och mådde illa. Enough is enough.

Alltså, inget bantande utan bara sunt leverne. Utan godis och bullar och chips och sånt där. Mycket frukt. Inget småätande. Och helst en massa motion också. Ingen idé att vänta till semestern är över. Två veckor kvar, jag skulle rulla fram. Det finns ett undantag dock. Vin. Det tänker jag inte avstå. Vin ska jag ha på min semester. Basta.

Har helt överambitiöst gjort en sån där augustialmanacka längre ner på vänstersidan. Ett ok ploppar upp för varje duktig dag. Mission (im)possible?

Läget under kontroll

Så, nu har jag spanat på allas bloggar. Nu är jag nöjd. Och har lite nackspärr. Mycket smått och gott att läsa. En gravididtet (grattis!), en borttappad kanin och en försvunnen tupp( :( ), en söt kattnos, fettbomb, linser som hoppar ut, en massa fina fynd, och ännu mer. När man läser bloggar tar kvällen plötsligt slut och man har inte småätit nåt alls. Grattis.

Hej äpple

Och melon. Och mineralvatten. Hejdå läsk light. Och godis. Och fikabröd.
  1. En byxa spricker från kant till kant.
  2. Ett par shorts spricker, visserligen gamla sådana och vid en söm, men dock.
  3. Svärmor skänker ett par för stora short som ändå känns rätt sköna att vara i.

Ohållbart. Jag börjar mitt sunda leverne idag!

Så har det sett ut i veckan

Blire nå stålars?

Hörrni alla som har reklam på bloggarna, tjänar ni några pengar på det? Tycker personligen att det ser ganska tråkigt ut med den där Google-reklamen. Men om man blir rik så...

Sol vind och vatten


Ere bästa som jag vet.

Snyggo muggar

Tonårstjejen på Mc Donalds bara skakade på huvudet när jag bad att för köpa en av varje av "dom där designade muggarna". Dufårom, sa hon och räckte över Fikaställe, Mormors guld och Pelargon. Vet inte riktigt vad jag ska göra av dom, men fina är dom :)

Den där Marple

Har inte varit största fanet av Mrs Marple-serien, förrän nu. På kvällskvisten i ödslig stuga var det bara den gamla damen som stod till buds. Och det var ju rikigt sevärt. För det första älskar jag sån där engelsk miljö. Och kläderna! Hallå, kläderna! Vilka snygga outfits. Knytblusar, snäva kjolar och dräkter, coola långkoftor (ja på självaste Mrs Marple) och allt vad det var. Och så en stilig ung herre som halvlåg i alla fåtöljer och rökte och sa grejer på snygg engelska. Heja Mrs Marple, fortsätt lösa mordgåtor. Gärna i bedårande långkoftan!

*dreggel*

Ah! Oh! Stön! Suck! Stön igen! *sådär som i Harry mötte Sally ni vet*

lördag, juli 22

See ya!

Nu sticker jag iväg dit inga datorer finns. Ses snart! Hopp hopp!



Garland

Så här blev lampkrimskramset! Nu är det en vit glödlampa, ska byte till en genomskinlig. Jättefin på kvällen när det blivit mörkt ute.

Nån skillnad?

Ibland undrar jag om det blir så himla stor skillnad på att ha spolar i håret? Lite lätthanterligare kanske. Varannan dag vill jag klippa av det, varannan dag säger maken neeej. Vad är det med er män? Det är väl fint med kort hår ockå?

Man vänjer sig

Det här med semester är minsann inte tokigt alls. Jag har redan avverkat två veckor. Tre kvar alltså. Iiii snart har halva tiden gått! Vi flänger och far, sticker snart iväg några dagar igen. Där finns garanterat inget internet. Inte ens mobiltäckning. Men vem vet, kanske hittar jag ett litet internetcafe´där också?

Snart blir det eftermiddagsgrillning hos vänner. Massor med barn. Med en top som hur lätt som helst åker ner. Jag lever farligt!

Living on the edge... (usch var det inte nåt himla hårdrocksband som sjöng den på 80-talet? Jag häpnar över mig själv ibland.)

fredag, juli 21

Jurassic x 3

Klart jag måste se alla Jurassic Park-filmerna nu när dom visas i följd. Hu jag älskar såna filmer. Lite läskigt, lite katastrof, lite Sam Neill (från Ivanhoe, grrr).



UPDATE: Iiiii nu skakar det i vattenglasen!

R.O.O.M

Väl värt ett besök, särskilt i reatider. Jag fick med mig tre ting. Alla goda ting är tre nämligen. Den gröna tavelramen var ett måste, har redan en röd. Det är min söta mamma på fotot.



Garlandlampgrejset i guld har jag haft ögonen på sedan begynnelsen, och nu begav det sig äntligen.



Sen kände jag att en liten röd och rosa sidenkudde i vardagsrummet bör ingen vara utan.



Sagt och gjort. Lyckan var gjord. En välbehövlig kaffe med skummad mjölk följde hemma hos kusinen.

Får jag presentera...

min mamma!

I dag får jag ha mina favvisar hemma. Linda K och barnbarn jättemysigt.

torsdag, juli 20

Namnsdagsbarn

Japp, jag heter Margareta i mellannamn. Grattis alla Margaretor! Grattis mamma!

Margareta, ursprungligen Margarita är ett grekiskt namn bildat av ett persiskt ord som betyder pärla. Det är det tredje vanligaste namnet bland Sveriges kvinnor, dock inte som tilltalsnamn. År 1999 var det enbart fyra flickor som fick det som tilltalsnamn. Det var 1940-talets främsta modenamn, 1950 var Margareta det allra vanligaste förnamnet. Redan på 1100-talet döpte kung Inge den äldre sin dotter till Margareta.

Där ser man!

Å en lista till

Hittade vad som får bli en lista i Residence.

Vad har du på vardagsrumsbordet just nu?
The, symaskin, bigaråer och en massa lappar till lapptäcke.

Din favoritplats i hemmet?
Vardagsrummet tror jag. Dr kan man liksom göra allt. Nästan.

Favoritmöbel?
Sängen.

Vad köpte du senast till ditt hem?
Var på R.O.O.M. idag, det blev en soffkudde, en lampa och en tavelram.

Möbelköp du ångrar?
Inget jag kan komma på, kanske den enorma fåtöljen men den har vi ju sålt.

Favoritkonstverk hemma?
Älskar mitt Josef Frank-lejon.

Vad samlar du på?
Bland annat Kivi-ljuslyktor från Iitala.

Din inredningsstil?
Blandar gammalt och nytt, gillar typ engelsk Mulberrystil blandat med Svenskt Tenn.

Ditt största förvaringsproblem?
dvd:erna! Dom behöer utryme, nu är det bara huller om buller.

Bästa fyndet?
Köksstolarna, italiensk design för typ 200 kronor (6 stycken).

Brukar du leka hobbyhantverkare?
Nej tack. Har en händig far som fixar sånt.

Snyggaste hemmet du varit i?
Blir ofta inspirerad hemma hos andra, en klar favvo är kompisen Ulfs hem. Det är underbart. Jag vill bara hem och inreda!

Bäste inredningsbutiken?
Svenskt Tenn.

Frulle

Sonen är ingen stor vän av frukost. Säkert delvis för att han under natten tutar i sig en flaska välling och inte är så hungrig på morgonkvisten. Vi får locka och truga med yoghurt, fil, olika sorters flingor, macka, mjölk, äpple eller banan. Självklart nåt att läsa till också. Just nu är det båtannonser och Julakatalogen som gäller. Igår morse fann vi även en liten notis med bild på spårvagn!

Å du va så sexi bejby...


För att förebygga skoskavet. Så huvaligen att det nästan blir lite cool. Tycker jag.

En Linda bland hermeliner

Igår på väg hem från landet kom vi på att sonen behöver såna där badskor. In i Täby centrum och röjde lite. När jag ändå var där gled jag som av en händelse förbi Rizzo. Inget speciellt på rean, men jag kollade på de stövlar som kommit in. I förebyggande syfte passade jag på att prova ett par svarta stövlar. Rundad tå och rätt hög men stabil och redig (så säger farmor) klack. Helt ok men jag önskar att dom inte var så sladdriga runt vaderna. Vad hände med stövlarna man knappt fick igen dragkedjan på?

Hur som, när jag stod där och speglade mina fötter fick jag syn på mig själv också. Osminkad, rätt ruffsig i håret, kort jeanskjol och sladdrigt linne, den där jag-har-varit-i-solen hela-dagen-och-skulle-behöva-ställa-mig-i-duschen-looken. Mina skor, som visserligen var Rizzo, var alldeles dammiga. Expediterna såg halvgillande ut. Kan bero på att sonen iderligen välte ner en glasskål med provsockor i också. Plockade upp strumporna fjorton gånger och tjatade lite pliktskyldigt på sonen och sa tack tack jag får återkomma under stillsammare förhållanden.

Guu vad kul det ska bli att köpa stövlar!

onsdag, juli 19

Order per post

Alla utom jag tycks ha fått hem LaRedoutes höstkatalog och beställer som galningar. Ja jag är en smula bitter över att inte ha fått katalogen. Kul att kika i. Men jag har sagt det förr och jag säger det igen..nej det gör jag inte. Jag frågar, hur kan man köpa utan att ha provat först? Det blir ju alltid fel. För mig i allafall. Och så ska jag skicka tillbaka och så kostar det trots att jag inte köpte nåt. Dessutom ser det jag får hem i en skrynklig plastpåse sällan så fint ut som det jag ser på nätet eller i katalogen. Jag handlar ju så ibland ändå jag också. Sällan dock. Tycker bättre om att kunna prova och gå ut från butiken med en kasse dinglandes i handen. Som jag kan öppna och kika ner i då och då på väg hem.

Mitt kungarike för en lista

Ge mig en lista för f*n. Har listabstinens och det är ju total listtorka i bloggosfären nu i sommar. Aah där hittade jag en hos mocca. Mersi bokó!

Fem saker jag har i

min frys:
blåbär (nyplockade jajemensan), en miljon portioner mat att ha med till jobbet men jag hinner aldrig ikapp, sonens glasspinnar, de frysta majskolvarna vi skulle haft med till skärgården, isbitar.

min garderob: plagg, plagg plagg, skor och plagg.

min bil: sonen säger pappas bil, nåväl, Bolibompaboken, kartbok (som jag läser fel enligt maken), magasin (när jag också är i bilen), musik, en liten spegel i det där solskyddet i fram.

min handväska: snart pass, piller, pesetas (jamen wtf, hur kul är det att sabba den roliga listan med att skriva joro?), prit (nämen?!), pizza (förlåt, men om sonen äter det i Spanien och det trillar i min väska kan det bli verklighet...)

Men, om det är fem saker borde det vara fem frågor också! Jag lägger själv till
min omedelbara omgivning: kamera, make, bok, dator, drink.

Aah där satt den.

Fingrarna små utav bär äro blå


Och badbrallorna är makens. Fortsätter jag äta kan jag snart ha dom!

Varannan damernas

Vi har kommit in i en bra lunk, maken och jag vi springer varannan dag. Alltså han sprang igår, jag sprang idag och han springer i morgon. Vore såklart roligast att springa tillsammans men det funkar inte så bra med lilleman. Men det är rätt smart, för man peppar varann. Om han sprang igår ska väl för sjutton jag springa idag. Och så vidare. Jag rekommenderar.

tisdag, juli 18

Bloggeliblogg

Av pur blogglycka skriver jag av hjärtans lust. Om om om... höstens måste. Som enligt mig är en riktigt mysig och skön stickad tröj-klänning. Gärna djupt v-ringad. Eller kanske med polokrage? Vad snyggt med stövlar till, eller ett par tighta jeans. Har inte sett nåt i butikerna än, men det är väl bara en tidsfråga.

Nu har jag missat Morden i Midsomer-början, vad är det som händer?

Lägesrapport

Sladdarna räckte ut till vardagsrummet, så nu sitter jag här och lyssnar på Allsången. Vilken överrröstas av maken som sunger falskt och fel melodi och sonen som hojtar med. Men jag är go och glad för jag har fått en drink :) Kom på en sak, jag måste ta fram spanskaböckerna och återuppliva lite spanska fraser inför resan!

[i passkontrollen]

- Que hay en el bolso?
- Butellas y cigarillos.
- Butellas? Quantos?
- Dos o tres...
- Dos o tres?
- Quatro.

Kackerlackor

Det händer inte alltför ofta men nu har jag läst en bok som man bara dör av. Inger Alfvéns "Under kackerlackors levnad". Kunde inte sluta läsa förrän alla fyrahundra sidor var över. Den är skriven utifrån fyra personers perspektiv. Alla har upplevt samma sak men beskriver det väldigt olika. Hu vad bra. Läs den!

Pipåpipåpipåå...

På modem! På landet. På en ö. Allsång på Skansen i detta nu, men när jag äntligen kommit ut på nätet får jag skråla från ett annat rum.

När man är på landet förfaller man lite skönhetsmässigt. Vilket är skitskönt. Håret är alldeles galet. Smink existerar inte (jo idag när vi åkte in till staden). Mest bikini. Man har blåbärsfingrar och gåshud av tvångsbad i kallt vatten. Blir man inte smal av sånt? Livet på en pinne helt enkelt.

Maken klippte förresten aldrig gräset ;)

söndag, juli 16

Argh!

Bilen är fullpackad (en dag eller en vecka spelar ingen roll, det är stoppfullt vilket som), alla är lagom komma-iväg-irriterade, och maken har fått för sig att klippa lite gräs. Nu. Ska. Han. Klippa. Lite. Gräs. Hustrun bara häpnar. Sonen har plockat fram alla sina bilar. Ljuva semester.

lördag, juli 15

Vill bara meddela...

... att det inte bidde någon kråsblus. Slipper alltså äta hatt, HA HA HA tji fick ni skadeglada människor ;)

... att istället kom maken hem med TRE par jeans till sig själv. Han är värre än jag!

... att jag sprang 6 km idag. Stolt!

En Juicy kommer lastad

Min Juicy är i hamn! Jag är redan frälst. Den är så mjuk och go. Och mjuk! Plommonfärgad. Hoodien storlek large, prima med långa ärmar. Brallorna är medium, rätt långa ben, ultimat. Jag tror inte jag vill ha nåt annat på mig resten av sommaren. Eller hösten.

Till haaaaavs....

I morrn bär det av till skärgården igen. Jag andas normalt för nu vet jag ju att det finns ett Internetcafé när abstinensen griper tag. Nu har jag dessutom maken, alias datornörden, med mig. Få se om inte han kan få fart på det dära modemet. Dansar soldansen här hemma och hoppas på en eller flera varma dagar på klipporna. Nån som bor i Norrtälje och kan tipsa om nåt kul en grå dag annars?

Till byxhimlen

Så sa gud till slut ifrån. Linda, det räcker nu. Sluta frossa, annars kommer något att hända. Men inte lyssnade jag. Frossa frossa. Och straffades mycket riktigt. I morse drog jag på mig ett par brallor, ett par militärgröna trekvarts som jag tycker bra om. Hm, satt lite lite trångt men hyfsat. Böjde mig ner för att plocka upp nåt, och brak! Nej, jag släppte mig inte. Men byxan sprack från kant till kant. Dumma gud! Men tack ändå för att det hände hemma och inte på stan. Tror jag måste ut och springa.

fredag, juli 14

Deep thoughts, nu igen

Det slår mig när jag sitter här och tänker djupa tankar att jag inte en enda gång haft svarta leggings den här våren och sommaren. Ingen annan färg heller för den delen. Var skeptisk från början, sen blev det för varmt och nu... känner jag mig inte smal nog. Kanske utmanar ödet i morrn ändå och testar. Om det inte är megasol, för då blir man ju konstigt brun. Räcker bra med shortsranden på låren, tack så mycket.

En annan sak jag varit dålig på är hängslen. Borde helt klart ha ett par svarta eller vita. Svarta eller vita? Svarta eller vita? Svarta är snyggt till svart och vitt. Vita är snyggt till vitt. Svart katt vit katt. Underbar!

Pimp my freezer

Om man inte önskar sig något särskilt från USA får man kylskåpsmagneter i form av pimpade presidenter!

Att ha fötterna på

För att jetlagad make skulle få vila i frid en timme eller två plockade jag med sonen till Ikea och uträttade lite. Det är klart det ska vara vitt sängöverdrag, och inte mörkblått som vi har nu. Ett nytt soffbord hade dykt upp, med en hel del Svenskt Tenn-känsla. Och betydligt billigare. I like! Vårt nuvarande är skitfult. Kanske detta kunde vara nåt. Försök ignorera den otäcka mattan under bordet och tänk istället vår ljuvliga Laura Ashleymatta. Jag frågade , och jag fick fota.



UPDATE: Den här är det tror jag väl.

torsdag, juli 13

Åka spårvagn


Plingelingelinge tåget går uti vida världen...

En Dagmar

Att Dagmar står för kvinnlighet och kvalité är extra tydligt i Bianca, som redan har blivit en återkommande klassiker. I vintras fanns den i ull och nu i en sommarvariant av mercicerad bomull. Ett otroligt användbart plagg i fantastisk kvalité. Den kavajliknande modellen gör den utmärkt att använda som jacka över den vita blusen eller över en fin mönstrad topp. Ett tidlöst plagg som du kommer ha användning för hur mycket som helst.

Och hittar man den på second hand för en fjärdedel av nypriset känns det ypperligt. Lite stor men det kan jag leva med. Hur mycket som helst.

Because you´re mine...

...I walk the line. Känns som den kommer att kunnas ses mer än en hyrgång, så jag klippte till. Hej Joaquin, välkommen till mitt enkla käll :*)

LBD

Läste om den i Elle (som för övrigt var vansinnigt bra den här gången). Eleonore har den som streetstyle den här veckan. Den lilla svarta. Jag skyltar med mina två.



Lite för mörkt i sovrummet. Men men. Först är det min Kokaii, älskad sak som fungerar lika bra till finfint som till jeans. Sen är det en sammetsvariant från Indiska som jag aldrig använt men som jag envisas med att ha kvar i garderoben. En dag... kväll... Skulle allt behöva en till :P

onsdag, juli 12

I morgon är en annan dag

Planer för morgondagen:
  • förmiddag på badet med lunch, min försenade Elle och en massa leksaker
  • sovstund mitt på dagen för sonen och kanske lite blogg för modern
  • åka spårvagn med sonen ut till Djurgården, skulle göra hans dag!

Mission impossible?

Maken undrade om jag ville ha nåt från US (jobbresa nu igen). Kom inte på nåt speciellt men visade honom den här bilden och sa att han ju kunde kika lite efter nåt liknande, på Banana Republic eller så. Ha ha ha. Om min man kommer hem med en kråsblus till mig ska jag äta upp min fejkGuccihatt. Det är ett löfte. Det är som att han skulle be mig köpa med en cylinderkaliber eller en tretumsförstärkare hem till bilen. Eller datorn? Eller var såna nu ska sitta.

Min Cacharel

Tack söta Malin för tipset, såg också att den fina Cacharelblusen på LaRedoute var nedsatt. Men jag har redan reafyndat en dröm i vitt. Here it is.

Diet

Men shit ba! Ompysslad av föräldrar i några dagar och nu vågar jag inte ens försöka dra på mig ett par halvtrånga jeans. Det äts delikat, fikas och dricks vin var kväll. En drink ibland också. Med snacks till. Ahhhhhh jag måste åter till verkligheten!

Men det har varit härligt också såklart!







tisdag, juli 11

Dagens outfit

korallfärgad top Åhlens
jeansshorts H&M
svarta ballerinor
fejkGuccihatt

Skärgårdsrapport

Ett Internetcafé! Oiiiiii! Mitt i ute skärgården. Snudd på oromantiskt ju. Men då får jag stilla min abstinens lite iallafall. Såklart funkade inte intörnett hemma i stugan. Ont det gör ont men det går...

Slappa dagar, smultronplock, bad, alldeles för mycket fika uppvägt med springturer, lite regn och mycket sol, goda böcker och ompysslande av föräldrarna. Stannar en dag eller två till innan det bär av till staden.

Har det regnat i Stockholm?

UPDATE:




söndag, juli 9

Voy a la playa

Nu drar jag till skärgården (tänk om det hette brungården, skulle inte vara lika tilltalande) och mår ett par dagar. Håller mina tummar att bloggeriet ska kunna fungera där också. Om inte, lid med mig och sakna mig riktigt mycket för det ska jag göra er!

Tjoflöjt!

lördag, juli 8

Livet på en pinne

Carl sitter med sin ena mormor (han har två) och läser Alfonsbok efter Alfonsbok. Och jag är liksom fri att göra vad jag vill. Kan läsa och blogga och gå förbi och snusa sonen i nacken då och då. Det är väl det som är semester kanske? :)

Räddad!

I morgon blir det skärgården. Hade mentalt börja ställa in mig på ett par blogglösa dagar. Det kändes jobbigt men ändå rätt ok. Jag menar, där ligger man ju mest på klipporna eller sandstranden och softar. Så släpper min far bomben. Det finns dator där också. Med modem! Haleluja, det finns hopp! Så i morgon bloggar jag förhoppningsvis från en ö, till fiskmåsars skri och vågornas plaskande.

En sjöman älskar havets våg, hör vååågornas brus...

Juicy, igen

Allra käraste kusinen som är i USA har inhandlat munkjacka och mysbyxor till mig. In the name of Juicy Couture. Plommonfärgade! Mmmm... Hon kan sin kusin,kusinen.

Min farmor

Min farmor fyller 91 år nästa vecka. Hon är världens bästa farmor såklart. När jag blir gammal hoppas jag att jag får vara lika pigg och rar och smart och nöjd som hon är. Farmor är så där lantchic. Hon har söta små blusar, egenhändigt stickade koftor i vackra färger, byxor och söta damskor. Eller tofflor. Eller gummistövlar. Och så bor hon på landet. I ett stort hus, ensam sedan farfar gick bort för några år sedan. Hon grejar i trädgården och lusthuset. Och bakar bullar och kakor och bröd. När sonen vaknar från middagsluren ska vi gå ner och hälsa på henne. Och fika såklart. Det är obligatoriskt. Det finns alltid bullar och minst två sorters kakor.

Farmor, när jag blir stor ska jag bli som du. Utom när det gäller det där med bakning då...

UPDATE: Idag var farmor klädd i beige jättesöt blus med rundad krage och bröstfickor (som hon köpt typ på 60-talet som som är helt rätt igen), benvita byxor och ljusbruna sandaler med liten klack och öppen tå. Jag säger det igen: lantchic!

Har du varit snäll...

...får du en Cacharel. Råkade hamna på Mrs H igår när sonen och jag flängde på stan. Bara så där, på väg hemåt mot tunnelbanan. Säkert väldigt urplockat men ack vad mycket fint kvar på rean ändå. Det stod Linda på en vit Cacharelblus som hängde där i all sin prakt. Såklart min storlek och den sötaste man kan tänka sig. Massor med små knappar. Sonen justerade speglarna i provhytten medan jag provade och kråmade mig. Halva priset. Å ja ba liksom visste typ redan från början att det var kört. Man kan väl se den som en semesterns-första-dag-present till mig själv från mig själv (skitsnack jag vet, men ingen kan säga att jag inte tänker på mitt eget bästa?) I genomskinlig påse följde den med oss hem. Sonen somnade på tunnelbanan och jag dagdrömde skönt om min Cacharel.

Är på landet nu så jag får visa den senare. Var lite i koma igår och har inte ens packat upp den.

Ge mig!

Jag vill ha! Jag vill ha jag vill ha jag vill ha! Viiiiill haaaaaaa! Ge mig.... (hela ramsan med gnällig småbarnsröst)


Dagmar Signe heter den. Och här finns den. Hittade dit via Ytligheter. Tack så mycket.

fredag, juli 7

Bara vanligt vatten

Vatten är nog det bästa sonen vet.


Svalkar fötterna i Kungsträdgården.


Svalkar sig i sftermiddagssolen, med mamma som sällskap.

Partypinglor

Eleonore har samlat ihop en massa snygga gå-på-bröllop-outfits, kolla in! Blev extra kär i Annas (den första bilden) med matchande volanger till klänning och kappa. Frida är också jättesnygg i brunt och rött. Och Linda i rosa tyll, och Malin..och alla!

Kolla!

Rome måste ses ikväll! Värmde upp med Gladiator igår kväll. Hoppas på några snygga outfits ikväll också.

torsdag, juli 6

Let the semester begin


Nu klarar jag mig väl ett tag...

Öka!

Sång till maken som skulle hämtat mig på jobbet för två minuter sen:

Kom å ta mig långt härifrån *klapp klapp* långt härifrån *klapp klapp* långt härifrån
ja
kom å ta mig långt härifrån kom ta mig långt härifrån.

En till Linda K

Det finns visst fler av mig...


Linda K goes portuguese fashion? I think not...

På kompisens parkbänk

Man kan inte kräva något seriöst från mig dagen innan semester. Jag och en kompis har diskuterat en grej. På kompisenss jobb, precis utanför fönstret hänger det ofta ett gäng överförfriskade herrar och damer på en parkbänk. När det är så här varmt måste han ha fönstret på glänt och får då ta del av diverse fyllesnack och bröl. Precis som jag har På kollegans skrivbord skulle jag kunna ha Dagens alkis alternativt På kompisens parkbänk. Med bilder på en ny alkoholist varje dag. Som kompisen smygtar genom fönstret och skickar. HA HA HA!

Mjau

Coolcat

:*)

Kolla, jag är en sneakpeak *fnissigt mallig*

Dan före dagen D...eller S

I morgon börjar mitt sommarlov. Fem veckor. En oändlighet. Inga kvartöverfem-mornar så långt ögat når. Ingen väckarklocka över huvud taget. Sena kvällar och pådygnetvändning. För att ta ner mig på jorden lite kommer här en lista över sånt som är mindre bra med ledigheten:
  • Missar morgoncyklandet, det är faktiskt en höjdare. Försöker inte ens inbilla mig själv att jag kommer att ge mig ut och cykla i gryningen under semestern.
  • Kommer säkert att gå miste om en del bra sommarpratare. Vet inte hur långt i efterhand man kan lyssna på dom på webben?
  • Tillgången till kyl och skafferi blir betydligt friare. Bara att hoppas att hettan håller i sig så att man inte orkar äta så mycket. Äh det gör jag ju ändå.
  • Eftersom jag redan är pank blir shoppingen kanske inget stort problem. Det gäller att hålla sig från staden och rean. Döden döden döden...

onsdag, juli 5

Hoppet

Det slog mig att jag kanske ser lite konstig ut på fotot högst upp. Det beror på att jag är mitt i ett hopp. Så här ser hela bilden ut. Det är på min farmors 90-årsdag. Då blir man lätt så glad att man hoppar högt.



UPDATE: ja det är jag och Carola som gör såna krejsy grejer. "Vi känner oss så lyckliga och vilda"

Apropå hår

En kompis till mig refererar till sitt hår som Bobby-frillan när han är i behov av klippning. När håret killar på öronen. Själv ser jag ingen som helst likhet mellan honom och Dallas-Bobby, men det är en skön jämförelse. För Bobbyn är sannerligen ingen fröjd för ögat. Och nu gjorde Polly en likadan liknelse när hon kommenterade min tilltänkta frisyr. Ha ha ha!

Det är sällan man ser en riktig Bobby nu för tiden...

En frilla

När jag någon gång tröttnar på håret helt och hållet tror jag att jag ska klippa ut och ta med mig den här till min frisör.


Juicy

Min kusin har åkt till USA. Pratar dagligen med henne så nu har jag abstinens. Hej hej kusinen om du läser det här! En del personer behöver man prata med oftaofta. Ibland om viktiga saker, ibland om ingenting. Ibland pratar vi inte alls, bara hummar lite med varandra i luren.

Maken sticker också till staterna snart. HUR SKA DET GÅ DÅ? Jag ska be att få följa med. Nässå nähä jag stannar väl hemma då. Men kom banne mig hem ordentligt båda två. Att resa är att dö en smula, som kusinen och jag alltid säger när någon av oss ska resa bort.

Eftersom maken inte är betrodd på alla plan har jag lagt en Juicy-beställning på kusin. Vet inte vilken färg jag vill ha. Hallonrött kanske? Jag överlåter till henne att scanna av och tycka till. Att mysa i när det inte är 30 grader varmt ute längre.

Bekännelse

Jag överväger att ge upp Midnattsloppet för en kräftskiva. Skämsigt va? Har varit helt inställd på att springa. Så blev vi inbjudna till skivan. En heldag på landet med bad, sol, slapping, lunch, lek (alltså mest med barn, hoppas jag!!! jag är inget stort fan av springa med apelsin under hakan och lämna över den utan händer och sånt), kräftor, alkohol och övernattning.

Har redan anmält mig till loppet och betalt. Ingen stor summa, men det tar ändå emot när man bestämt sig. Kanske kan springa Tjejmilen istället? Fast den är inte lika rolig.

Shame on me.

Hör upp!

Ha ha ha ni måste lyssna på Johan Rheborgs sommarprat också. Han pratar bland annat om sitt ohälsosamma konsumerande och man känner igen sig :D

Tack för idag

Örontips: jag rekommenderar varmt sommarpratet med John Ajvide Lindqvist, som jag just lyssnat klart på. Himla piffigt att man kan lyssna i efterhand på pratarna, klockan ett är inte alltid den ultimata tiden att sitta ner. Han, Ajvide Lindqvist, var jättebra. Han är ju skräckboksförfattare, och jag gillar hans böcker. Har den senaste liggandes hemma på sängbordet (mohahahahahh) väntandes på att jag ska bli klar med "En shopaholics bekännelser". Men man behöver inte tycka om skräck för att avnjuta sommarpratet, han pratade om en massa annat också. Och så avslutade han med låten som jag nu kommer att ha där uppe *pekar mot huvudet* resten av dagen. "Tack för en underbar vanlig dag" med Agneta Fältskog. Har ni lyssnat på den ordentligt nån gång? Den är rätt knäpp och rätt skön.

Gode Gud, vad är klockan?
Över två, jag har somnat från TV:n igen,
men tack för filmen! Den var bra.
Tack ska Du ha, Herre, Jarl Kulle beundrar jag.
Tack för idag, tack för en underbar, vanlig dag.

Tusen tack för att lunchkön var så kort idag,
för då hann jag springa och köpa skorna som jag ville ha.
Tack ska Du ha, Herre, dom passar mej riktigt bra!
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Jag blev också glad för lappen från vår nya närbutik,
där Du gav mej tips om extrapris på kaffe.

Varje dag sker små under,
men så lätt det är att ta dom för givna,
så lätt att sitta nöjd och bara ta.
Tack ska Du ha, Herre, för allt jag har fått idag!
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag!

Gode Gud, det är sent nu!
Snart halv tre, men hurra,
det är lördag imorrn och jag kan sova hela dan!
Tack ska Du ha, Herre, nu släcker vi, Du och jag,

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Nu ska jag inta Johan Rheborg!

tisdag, juli 4

Guddness grejschuss

Om 28 dagar åker jag till Spanien och jag har inte börjat fila på packlistan än! Kan man kalla det kompetensutveckling på arbetstid tro? ;)

Lägesrapport

Usch vad tomt det känns idag. Var mycket mysigare igår när sonen var här. Idag följer han med sin pappa till jobbet. Där finns det lekrum! Men har dom högklackade skor, va va?


Wow man kan höja och sänka mammas skrivbord med dom här knapparna. Upp och ner, och upp och ner, upp, lite mer upp. Och ner. Upp och ner, upp och ner...

UPDATE: min abstinens är tillfälligt stillad, efter lunch med man och son. Ett under har skett. Jag åt inte sushi. Utan indiskt, och sen blev det helikoptertur för sonen. En sån man stoppar en peng i :)